Droge huid Header

Een droge huid heeft hulp nodig

Verzorg je droge huid en maak haar weer glad.

De natuurlijke beschermende barrière van onze huid wordt aangetast door wind, kou en verwarmde lucht. Ze droogt uit, gaat strak aanvoelen en schilferen. Volle voedende crèmes versterken de beschermende vetlaag van de huid en voorkomen dat ze gaat uitdrogen. Zo ziet jouw huid er fris en mooi uit.

Waarom we een droge huid krijgen

Eerste hulp in de winter – hoe bescherm je je huid?

Jouw huid in de winter

Verwen je huid met NIVEA Verzorgende Body Milk, bijvoorbeeld.  Met zijn combinatie van zorgvuldig geselecteerde mineralen, voedende amandelolie en vitamine E ondersteunt deze bodymilk de beschermende functie van de huid en voedt hij haar effectief en langdurig.

Een droge huid – wat is de oorzaak?

Een gezonde huid zit vol vitaliteit en elasticiteit. Toch kan de vochtbalans van jouw huid tijdens de winter uit evenwicht raken. Wanneer het koud is, produceren de talgklieren minder talg en zonder deze beschermende vetlaag is het moeilijker om de vochtbalans van de huid op peil te houden. Bovendien gaan de bloedvaten onder de huid samentrekken, wat leidt tot een verminderde toevoer van zuurstof.

Hierdoor voelt de huid strak en schilferig aan en kan ze rood worden. Dit treft vooral de dunne plekken van de huid zonder onderhuids (vet-)weefsel en talgklieren zoals schenen, ellenbogen en knieën.

Lees hier meer over de oorzaken van een droge huid.

Lippen hebben extra verzorging nodig tijdens de winter

Lippen in winter

De dunne en gevoelige huid van onze lippen bevat geen talgklieren die een beschermende vetlaag over onze lippen kunnen leggen. Daarom drogen je lippen in de winter snel uit of krijg je gebarsten lippen. 

Hydraterende rituelen – hoe maak je een droge huid weer mooi

Onze tips om een droge huid tegen te gaan

Een gezonde huid begint met gezonde voeding– verzorg je huid van binnenuit

  • Je moet minstens twee liter water per dag drinken, omdat een tekort aan vocht de huid kan uitdrogen. Doe de test als je twijfelt: Knijp met je duim en wijsvinger in je hand. Als jouw huid, wanneer je loslaat, langzaam terugkeert naar de oorspronkelijke positie, dan krijgt ze niet genoeg vocht.
  • Eet noten! Ze zijn een fantastische bron van energie en bevatten tal van gezonde vetten, mineralen en vitamines.
  • Vette zoutwatervissen en gedroogde abrikozen bevatten veel calcium en bevatten anti-aging hulpmiddelen.
  • Wortel- en tomatensapjes zitten boordevol gezonde vitamines die, met toevoeging van een klein beetje lijnzaadolie, zeer goed worden geabsorbeerd door het lichaam.
  • Een evenwichtige en gezonde voeding bevordert de gezondheid en sterkt het grootste orgaan van je lichaam: de huid.
  • Lees hier meer over innerlijke schoonheid.
product-stage-bg

Rijke verzorging voor een droge huid