Cellulite bestrijden

CELLULITE BESTRIJDEN MET DEZE VERZORGINGSTIPS

Cellulitis, ook wel cellulite of sinaasappelhuid genoemd, komt regelmatig voor op de huid en sommigen ervaren dit als storend of vervelend. In deze blog vertellen we je wat je kunt doen tegen cellulitis en de behandeling van cellulite. Lees snel verder!

Wat je moet weten over cellulite

WAT JE MOET WETEN OVER CELLULITIS

Wat is cellulitis precies en hoe ontstaat het? Wanneer de vetcellen in je onderhuidse bindweefsel toenemen, ontstaat er een vernauwing van bloedvaatjes in de huid. Hierdoor komt een verslechterde bloedcirculatie en vochtafvoer tot stand. Wanneer de bloedcirculatie en vochtafvoer minder goed werken, worden afvalstoffen, vet en vocht slechter afgevoerd. Uiteindelijk verhardt het bindweefsel zich, waardoor je een bobbelige huid krijgt met zichtbare putjes: een sinaasappelhuid. Vaak komt cellulitis voor op de billen en (boven)benen, maar soms ook op de buik of (boven)armen.

CELLULITIS: VAKER BIJ VROUWEN

Meer dan 80 procent van de vrouwen heeft behoefte aan een anti-cellulitisbehandeling. Maar waarom is de zogenaamde sinaasappelhuid voornamelijk een vrouwelijk probleem? De huid van vrouwen bevat veel meer vetcellen, het bindweefsel is elastischer en de huid is zachter. Hierdoor zijn veranderingen van de huid duidelijker zichtbaar bij vrouwen.

OORZAKEN VAN CELLULITIS

Voordat je een anti-cellulitebehandeling overweegt, is het handig om te weten wat de oorzaken precies zijn. Zodra je weet wat de mogelijke oorzaak is van cellulitis op de benen, billen of buik, dan stel je makkelijker een behandelplan op om cellulite te bestrijden. Lees hieronder de mogelijke oorzaken van cellulitis:

  • Genetische en erfelijke aanleg: een oorzaak van cellulitis is dat het soms genetisch of erfelijk bepaald is. Heeft iemand in je familie cellulite? Dan kan het zomaar zijn dat jij het ook kunt krijgen.
  • Overgewicht: een paar kilo's meer zijn niet de belangrijkste factor, maar spelen wel een rol in het veroorzaken van cellulite.
  • Hormonale schommelingen: menstruatie, zwangerschap en de menopauze stimuleren de opslag van vet in onze cellen en zorgen er meestal voor dat cellulitis zichtbaarder wordt.
  • Gebrek aan beweging: sporten verstevigt de huid, waardoor cellulitis minder zichtbaar wordt. Een bijkomend voordeel is dat je door sporten vaak beter in je vel zit.
  • Ongezonde eetgewoonten en levensstijl: verwijder vette en suikerrijke voeding uit je voedingspatroon en vermijd alcohol, sigaretten en te veel stress. Deze gewoonten beïnvloeden allemaal de verergering van cellulitis.
  • Zonnebaden en zonnebank: UV-straling beschadigt het bindweefsel, waardoor vetcellen meer opvallen op het huidoppervlak.

ANTI-CELLULITECRÈMES, INGREDIËNTEN EN VERZORGING

Hoe krijg je cellulitis uit de weg? Er bestaan verschillende manieren om cellulitis te verwijderen of verminderen. Door jouw huid te versterken, kom je al een flink eind.

EEN ANTI-CELLILUTEFORMULE VOOR EEN STRAKKERE HUID

Je kunt jouw huid verstevigen met een anti-cellulitiscrème. Voor een goede cellulitisbehandeling ga je voor cellulitiscrèmes die ingrediënten bevatten, zoals Q10, creatine of L-carnitine. Deze bestanddelen stimuleren het nieuwe 'energiecomplex' en de omzetting van vetzuren in energie. Het resultaat? De huidcellen krijgen meer energie. Dat heeft invloed op de vernieuwing, het herstel en de verdeling van de cellen. 

Het is al bewezen dat de innovatieve formules van de NIVEA Q10 Hydraterende Bodylotion en NIVEA Q10 Verstevigende Bodylotion de huid in 2 weken tijd steviger maken – en je huid wordt zachter, strakker en energieker. Voor de normale huid raden we de Q10 Hydraterende Bodylotion aan.

Naast de eerdergenoemde bestanddelen hebben ingrediënten, zoals extracten van klisvruchten en arganolie, ook een positieve werking op het verminderen van cellulitis. Lees hieronder meer over de effecten van deze extracten en oliën.

Klisvruchten tegen cellulitis

EXTRACT VAN KLISVRUCHTEN

Collageen is een structurele proteïne en essentieel onderdeel van ons bindweefsel en de huid. De elastische collageenvezels vormen een ondersteunend netwerk voor onze cellen. Helaas neemt de collageenproductie vanaf ons 25e levensjaar af. Verder tasten UV-straling en andere omgevingsfactoren de elastische vezels van onze huid aan. Verzorgingsproducten voor cellulite met het extract van klisvruchten kunnen een positief effect hebben op de lichaamseigen collageenproductie en verstevigen tegelijkertijd de huid.

Arganolie tegen cellulitis

ARGANOLIE

Arganolie wordt verkregen uit de vruchten van de arganboom, een van de oudste bomen ter wereld. Cosmetische formules met een hoog vitamine E-gehalte kunnen helpen om de celwanden te beschermen. Bovendien hebben ze een vitaliserende en vochtinbrengende werking. Het lichaamsverzorgingsproduct Pure & Natural Bodymilk van NIVEA werkt verstevigend dankzij de organische arganolie. Verder maakt de crème de huid zacht en soepel.

Q10 anti-cellulitis

Q10 ALS ANTI-CELLULITISCRÈME

De beste anti-cellulitiscrèmes bevatten Q10. Dit is een energiecomplex dat het celmetabolisme stimuleert, zoals bewezen met laboratoriumtesten. De formule ondersteunt en stimuleert de celvernieuwing. Zo zorgt een crème tegen cellulitis met Q10 ervoor dat de huid er beter uitziet. Verzorgende cellulitiscrèmes, zoals de verstevigende Bodylotion Q10 + Vitamin C en Bodymilk Q10 + Vitamin C van NIVEA, houden je huid elastisch.

CELLULITIS BESTRIJDEN DOOR GOED VOOR JEZELF TE ZORGEN

Wat te doen tegen cellulitis? De beste manier om cellulite te bestrijden is een combinatie van beweging, gezonde voeding en de juiste verzorgingsproducten. Als je wilt dat je huid nog lange tijd elastisch blijft, kun je het beste zo vroeg mogelijk voorzorgsmaatregelen nemen.

4 TIPS OM CELLULITE TE BEHANDELEN

Cellulitis op de bovenbenen, de billen of buik: soms wil je er liever gewoon van af zijn. Daarom hebben wij wat tips voor je op een rij gezet, waarmee jij binnen de kortste keren vaarwel zegt tegen een sinaasappelhuid.

  • Wissel warme en koude douches af: zo stimuleer je de bloedcirculatie en geef je het vetmetabolisme een boost.
  • Massages zijn doeltreffende anti-cellulite-maatregelen: zo stimuleer je de bloedcirculatie en de lymfestroom – met als resultaat een strakke huid.
  • Blijf bewegen: ga regelmatig een stukje wandelen, neem de trap in plaats van de lift of ga op de fiets naar je werk.
  • Ga voor een evenwichtig voedingspatroon: calcium versterkt het bindweefsel – denk aan het hoge gehalte aan calcium in mineraalwater en eet yoghurt en kaas. Vermijd suikerrijk voedsel.

CELLULITIS BESTRIJDEN DOORMIDDEL VAN BEWEGING

Lang zitten – op kantoor, in de auto of op de bank – stimuleert de vorming van cellulite. Genoeg bewegen is dus erg belangrijk! Een combinatie van uithoudingsvermogen en spiertraining breekt vet af en versterkt de spieren. Maar welke oefeningen zijn nu echt fijn om cellulite te bestrijden? Lees hieronder over drie verschillende oefeningen die helpen bij het verminderen van cellulitis op de billen en benen.

OEFENINGEN VOOR BILLEN

Wil je cellulitis op de billen voorkomen of verminderen? Dan zijn deze 3 anti-cellulite-oefeningen perfect voor jou!

1Squats

Plaats beide voeten met schouderbreedte op de grond. Zak rustig naar beneden, houd dit een momentje vast en kom daarna weer langzaam omhoog. Herhaal deze bewegingen meerdere keren.

2Bridge

Ga op je rug liggen, trek je knieën op en houd je voeten stevig op de grond. Lig je helemaal klaar? Duw dan jouw billen omhoog en houd dit een paar seconden vast. Daarna ga je weer terug naar de startpositie en herhaal je de oefening een aantal keer.

3Donkey kicks

Ga met je handen en knieën op de grond zitten. Zorg dat je schouders recht boven je handen hangen. Schop dan met een van je benen naar achter, doe dit met een gebogen knie. Daarna ga je weer terug naar je startpositie. Wissel van been en doe deze oefening 15 keer.

Anti-cellulitis oefeningen

OEFENINGEN VOOR BENEN

Om cellulitis op de benen te verwijderen of verminderen kun je de volgende 3 oefeningen regelmatig uitvoeren.

1Lunges

Houd je bovenlichaam helemaal recht voor deze oefening. Zodra je stevig recht staat, stap je met een been naar voren en breng je jouw heupen naar beneden. Probeer een hoek van 90 graden te maken. Houd dit even vast en stap weer terug. Wissel af en toe van been en herhaal deze oefening enkele keren.

2Wall-sit

Leun met jouw rug tegen een muur aan en plooi je benen in een hoek van 90 graden. Laat je armen langs je lichaam rusten en span je buikspieren goed aan. Zorg dat je rug altijd tegen de muur aan blijft. Houd deze positie zo’n 30 tot 50 seconden aan.

3Mountain climbers

Ga van start in een plankpositie. Houd je handen recht onder de schouders. Plaats dan een knie naar voren en houd je andere been gestrekt. Breng de voet weer terug naar de startpositie terwijl je de andere knie naar voren plaatst. Probeer 1 tot 3 sets te doen van deze oefening met herhalingen per been van 10 tot 25 keer.