Blauwe achtergrond met vrouw kijkt naar camera

De oudere huid verzorgen

Behoud je jeugdige uiterlijk Onze huid verandert als we ouder worden. Ze heeft meer nodig en vraagt jouw volledige aandacht. Door haar goed te verzorgen, kun je de eerste tekenen van ouder worden, zoals kraaienpootjes en rimpels, in hoge mate verminderen.

Oudere huid: de eerste tekenen

Mooie huid en een jeugdige uitstraling: wie wil dat nou niet? Maar als de tijd verstrijkt, verliest de huid aan elasticiteit en stevigheid. Voorkom de tekenen van de ouder wordende huid met speciale anti-agingcrème om de oudere huid stralend mooi te houden.

Hoe ontstaat de oudere huid?

  • Als wij tussen de 20 en 30 zijn, begint de huid langzaam vocht te verliezen.
  • Als we rond de 30 zijn, vormt de huid minder lipiden – fijne lijntjes en de eerste rimpels verschijnen op het voorhoofd.
  • Vanaf je 40ste begint de huid dunner  en minder stevig te worden en verliest aan elasticiteit. De eerste tekenen van een oudere huid zijn zichtbaar rond de ogen en de mond. Als wij ouder worden, neemt de celactiviteit in ons lichaam af en herstelt de huid zich langzamer.
  • Doordat de huid zijn eigen collageen verliest, wordt het volume van de oudere huid zichtbaar minder na je vijftigste.
  • Zo tegen de 60 verliest de huid aan soepelheid en dikte. Ook verschijnen dan de eerste ouderdomsvlekken.

Bescherm je huid tegen de zon!

Schadelijke uv-stralen zijn één van de belangrijkste oorzaken van rimpels of ouderdomsvlekken. Dat is de reden dat je altijd een gezichtscrème met een zonnefactor moet gebruiken. Lees hier meer over bescherming tegen de zon.
Verzorging van grijs haar

Oudere huid – laat jezelf er mooi uitzien!

De huid verandert als we ouder worden. We kunnen dit proces natuurlijk niet stoppen, maar we kunnen het wel tegengaan met de juiste verzorging. De oudere huid vraagt veel aandacht en heeft speciale verzorging nodig. NIVEA heeft een assortiment antiverouderingsproducten ontwikkeld om een jeugdige uitstraling te houden en te voorkomen dat de huid vroegtijdig veroudert

Crèmes met Q10 plus en zeer effectieve creatine bijvoorbeeld helpen fijne lijntjes te verminderen. Het NIVEA Cellular Anti-Age-assortiment, met zijn innovatieve formule, stimuleert het celvernieuwingsproces van de huid. NIVEA Vital Anti-Rimpel Extra Voedende Dagcrème, met zijn formule van natuurlijke arganolie en versterkend calcium, zorgt voor intensieve vochtinbrenging voor de droge, oudere huid. De huid voelt direct prettiger aan.

product-stage-bg

Geef je huid een boost

Het verouderingsproces van de huid is heel persoonlijk en wordt beïnvloed door interne en externe factoren. Maar je kunt over het algemeen zeggen dat je tussen je 25ste en 30ste je huid moet gaan voeden en beschermen met hoogwaardige antiverouderingsproducten.

Ingrediënten voor de oudere huid

  • Crèmes met arganolie en calcium zijn intensief vochtinbrengend en bieden veel hydratatie voor de droge, oudere huid.
  • Calcium en voedende extracten voldoen aan de veeleisende, speciale behoeften van de oudere huid: calcium staat bekend om zijn verstevigende eigenschappen. Parelextracten zijn rijk aan belangrijke mineralen.
  • Q10 is een ingrediënt dat zich in de huid bevindt, waarvan de natuurlijke concentratie minder wordt, als je ouder wordt. Door een geschikte antiverouderingscrème te gebruiken, kan Q10 weer doelgericht aan de huid worden toegevoegd.
  • Het NIVEA Cellular Anti-Age assortiment met hyaluronzuur en magnoliaextract is ontwikkeld voor de oudere huid. De formule met hyaluronzuur en magnoliaextract verbetert het vermogen van de huid om water te absorberen en het vermogen van de cellen om oxidatieve stress tegen te gaan.
Make-up

Make-up: het hulpmiddel voor de oudere huid

Make-up helpt de schoonheid van de oudere huid te benadrukken. Je teint wordt nog mooier als je een getinte dagcrème gebruikt. Leg de nadruk op je ogen en zorg ervoor dat je lippen goed verzorgd zijn: een lippenbalsem met een kleurtje is ideaal.
Gezichtsmaskers

Gezichtsmaskers voor meer frisheid en hydratatie

Alles wat je nodig hebt voor een natuurlijke schoonheidsbehandeling voor de oudere huid staat in jouw eigen keuken. Een gezichtsreiniging gemaakt van amandelmelk vermindert de eerste tekenen van fijne lijntjes en een ei-melk masker geeft de huid een fris gevoel.