Labello FAQ

Kan ik verslaafd geraken aan Labello?

Dit is de meest gestelde vraag! We weten dat het gerucht de ronde doet dat lippenbalsem verslavend werkt, maar we kunnen met een gerust hart zeggen dat het onmogelijk is om chemisch verslaafd te geraken aan Labello, ongeacht hoe de zaken ervoor staan met andere merken lippenbalsem. Ben je verslaafd aan onze schattige sticks? Onze heerlijke smaken? Of de prachtige look die onze producten je lippen verlenen? Of gewoon aan de fantastische werking van onze balsems en lipglosses? Natuurlijk zouden we het leuk vinden te weten dat er een paar 'die hard' fans rondlopen die 'verslaafd' zijn aan al dat moois! Maar wees gerust: de bestanddelen van onze lippenbalsems en glosses zorgen er NIET voor dat je lippen gaan barsten of uitdrogen zodra je ophoudt ze te gebruiken. Heel wat mensen gebruiken zo vaak lippenbalsem omdat het gewoon zo goed voelt en omdat hun lippen er nu eenmaal mooier uitzien als ze goed verzorgd worden. O ja, wist je al dat ze ook heerlijk geuren?

Wat is het nut van lipverzorgende producten?

Lipverzorgende producten beschermen en voeden de lippen en herstellen indien nodig ook hun natuurlijke, gezonde conditie. Het is belangrijk het vochtgehalte van de lippen op peil te houden en ze te beschermen tegen weersomstandigheden en seizoensgebonden factoren. Dat kan met lipverzorgende producten, die uiteraard ook reeds beschadigde lippen kunnen herstellen.

Hebben mijn lippen extra vochtinbrenging nodig?

Onze lippen hebben speciale verzorging nodig omdat de huidstructuur verschilt van deze van de rest van ons lichaam. Bovendien zweten lippen niet en ze hebben ook geen talgklieren en slechts heel weinig melanine om ze te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Onze lippen kunnen dan ook wat extra vochtinbrenging en verzorging gebruiken om ze te beschermen tegen de omgevingsfactoren.

Gebarsten lippen: wat kan ik eraan doen?

Bij gebarsten lippen is het belangrijk onmiddellijk in te grijpen om infecties te vermijden en de lippen te helpen genezen. Blijf vooral niet aan de lippen likken! Kies een lippenverzorging die een vochtinbrengende barrière op de lippen legt die de droge, geïrriteerde huid ook voedt en verzorgt met speciale actieve bestanddelen. Labello PROTECT+ bevatten de geknipte formules om gebarsten lippen te kalmeren en vocht toe te dienen, zodat hun natuurlijke schoonheid weer hersteld wordt.

Droogt Labello mijn lippen uit?

Neen, Labello lippenverzorging doet je lippen niet uitdrogen. Al onze producten zorgen voor een langdurige vochtinbrenging, zelfs wanneer ze ook kleur, glans of glinsters op de lippen leggen. De huid van de lippen heeft speciale verzorging en bescherming nodig, en de Labello-producten kunnen ze die bieden. Wanneer je Labello gebruikt, merk je al gauw dat je lippen zacht en vol aanvoelen.

Hoe wordt de tolerantie van cosmetische producten getest?

Onze cosmetica worden uitvoerig getest op huidtolerantie voordat ze op de markt worden gebracht. Deze tests worden uitgevoerd door onze eigen onderzoeksafdeling en door onafhankelijke instellingen. Hoewel wij elk product voor de lancering testen op huidtolerantie, zijn individuele gevallen van irritatie als gevolg van uitzonderlijke gevoeligheid voor een van de ingrediënten uiteraard niet uit te sluiten.