Slechte huidverzorging

Wat echt helpt om slechte huidverzorging tegen te gaan.

Hoe jij jouw huid kunt helpen
Zelfs de kleinste verzorgings-of stylingfout is vaak terug te zien in onze huid en ons haar. NIVEA laat je zien hoe je slechte huidverzorging kunt voorkomen en hoe je de aangerichte schade gemakkelijk kunt herstellen.

Verkeerde verzorging...

Heb jij ooit je haar in model gebracht terwijl het nog nat was? Is je laatste pedicurebehandeling al weer een tijdje geleden? Heb jij je huid een beetje te veel verzorging gegeven? Slechte verzorging, we kennen het allemaal. Met deze verzorgingstips van NIVEA voorkom je dit niet alleen, je herstelt de schade ook nog.

Let op je mobiele telefoon!

In je zak, op tafel. We leggen onze smartphone overal neer. Hierdoor komen er bacteriën op het scherm die vervolgens eenvoudig op je wang of oor terecht kunnen komen waardoor er irritatie of pukkeltje kunnen ontstaan. Daarom moet je je telefoon regelmatig schoonmaken met een desinfecterend

Voorkom schade aan je huid: tips voor een mooie huid

  • Is meer altijd beter? Niet altijd! Regelmatige verzorging is zeker belangrijk, maar te veel onnodige zorg kan nefast zijn voor de huid. Volle crèmes op een vette huid kunnen bijvoorbeeld puistjes veroorzaken en een droge huid krijgt snel rimpels. En als je steeds nieuwe producten uitprobeert, doe jij je gevoelige huid niet echt een plezier: de huid raakt geïrriteerd en wordt sneller schraal als gevolg van de overvloed aan actieve bestanddelen. Zorg er daarom voor dat je producten gebruikt die bij jouw huidtype passen. Lees hier meer over welk huidtype je echt hebt. 
  • Vrienden zijn er om elkaar te helpen, toch? Ja, maar niet met make-up! Op kwasten, sponzen en zelfs de randjes van tubes kunnen zich bacteriën verzamelen die tot infecties en puistjes kunnen leiden. 
  • Wil je spontaan van de zon genieten? Zelfs maar kort zonnen zonder bescherming kan al schade veroorzaken met een snellere huidveroudering tot gevolg. Je kunt het beste 's ochtends een vochtinbrengende dagcrème met zonnefactor aanbrengen, zoals Cellular Anti-Age Dagcrème met SPF 15 – en dan niet alleen in de zomer. 
  • We kennen allemaal de regels: nooit puistjes uitknijpen met vieze vingers! Hierdoor kunnen er bacteriën in de poriën komen waardoor deze besmet kunnen raken en er in het ergste geval littekens achter kunnen blijven. Onze tip: maak een probleemhuid bij voorkeur schoon na het douchen want dan staan de poriën open. Wikkel hiervoor een tissue om je vingers en desinfecteer de huid na afloop. Belangrijk: knijp nooit rijpe puistjes uit! Lees meer over probleemhuid en de beste verzorging daarvan.

Noodprogramma voor huid en haar

Niet alleen de gevoelige gezichtshuid reageert direct op een verkeerde verzorging. Er zijn ook dingen waar je absoluut op moet letten als het gaat om haar en huid.

Onze helpende handjes

Onze aanbevelingen, speciaal voor jou