Hoe snel groeit je haar

JOUW HAAR SNEL LATEN GROEIEN MET DEZE TIPS!

Je haar snel laten groeien: hoe doe je dat eigenlijk? We willen allemaal wel van die schitterende, lange lokken. En het liefst ook zo snel mogelijk. Maar omdat haar ongeveer een centimeter per maand groeit, vraagt je haar laten groeien wel wat tijd. In dit artikel vertellen we je hoe snel haar groeit en geven we je tips waarmee je de haargroei kunt versnellen.

HOE SNEL GROEIT HAAR?

Hoe snel je haar groeit, verschilt per persoon. Maar gemiddeld groeit elk afzonderlijk haartje zo’n 0.35 millimeter per dag. Dit staat gelijk aan ongeveer 1 centimeter per maand: best een goede prestatie! Verder zijn er nog wat feitjes die je moet weten. Zo bestaat je haar hoofdzakelijk uit keratine, net zoals vinger- en teennagels. Verder is de hoofdhuid bedekt met ongeveer 200 haartjes per vierkante centimeter; de dikte van de haartjes is genetisch bepaald en varieert tussen de 0,04 en 0,12 millimeter.

Haar snel laten groeien resultaat

DE VERSCHILLENDE FASEN VAN HAARGROEI

Haargroei is een flink proces en doorloopt een aantal verschillende fasen. Dit zijn de fasen van haargroei: 

  • Het begint met een groeifase van twee tot zes jaar; tijdens deze fase wordt een nieuwe haarwortel gevormd en blijven de haren constant groeien. Tot 90 procent van de haren op je hoofdhuid zitten momenteel in deze fase. Tot 90 procent van de haren op jouw hoofdhuid zitten momenteel in deze fase.
  • Dan volgt er een overgangsfase van twee tot drie weken waarin de haren stoppen met groeien.  
  • In de daaropvolgende rustfase blijven de haren nog negen maanden in de hoofdhuid zitten en worden dan vervangen door haren die uit de dezelfde haarwortel groeien. 

CONSTANTE CYCLUS

Haargroei is dus een constante cyclus die door tal van verschillende factoren wordt beïnvloed. Zo hebben stress, mentale druk en een verstoorde hormonale balans een negatieve invloed op de haargroei. Maar we hebben goed nieuws: met de juiste voeding en verzorging kun je het groeiproces actief ondersteunen om zo de mooiste lange lokken te krijgen.

BEWERINGEN OVER HAARGROEI

Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar veel vrouwen geloven dat haar sneller groeit als het wordt geknipt tijdens bepaalde maandstanden. De maan heeft dan misschien geen invloed op de getijden, maar tijdens bepaalde fasen naar zeggen wel een positieve invloed op het lichaam. Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over schoonheidsmythes.

KUN JE HAAR SNELLER LATEN GROEIEN?

Hoe groeit je haar sneller? Er bestaan helaas geen wondermiddeltjes waarmee we snel lang haar krijgen. Tips om je haar sneller te laten groeien focussen zich vooral op de verzorging, voeding en het voorkomen van beschadiging van je haar. Wanneer je haar gezond is, breekt het minder snel af en krijgt je haar daadwerkelijk de tijd om langer te worden. Wij geven wat tips en advies:

  • Belangrijk is dat je je haar voorzichtig kamt of borstelt. Hoe minder haren je per dag verliest, hoe beter. 
  • Als je je haar wilt vlechten, gebruik dan geen goedkope elastiekjes. Deze kunnen de haarstructuur beschadigen en ervoor zorgen dat je haar splijt. Kies haarelastiekjes die eruitzien als een spiraal en wikkel ze voorzichtig rond je haar. Ze zijn erg praktisch omdat ze bijna geen afdruk op het haar achterlaten. Daarnaast is afwisselen altijd fijn! Het is goed voor je haar als je het iedere dag anders draagt.
  • Geef je haar na een ingewikkeld kapsel bij voorkeur wat rust. Verwen het met een goed haarverzorgingsproduct, zoals de volle en regenererende NIVEA Volume Shampoo en masseer ook wat kokosolie in de punten. Dit zal de vochtbalans in je haar herstellen en het een prachtige glans geven.
  • Het is raadzaam om je haar elke vier tot zes weken te laten knippen. Het laat je haar niet per se sneller groeien, maar geeft je haar wel een heuse boost en maakt het sterker. Sterk en gezond haar krijgt de ruimte om beter te groeien.
  • En niet vergeten: gebruik altijd een haarverzorgingsproduct dat is afgestemd op de behoeften van jouw haar. Het is aan te bevelen om shampoo en conditioner uit dezelfde lijn te gebruiken voor mooie krullen, minder vet haar of glanzend gekleurd haar.
Snel lang haar krijgen

Groeit mijn haar sneller als ik het laat bijpunten?

De mythe dat je haar sneller gaat groeien als je het laat bijpunten is hardnekkig maar onjuist. Maar het is wel raadzaam je haar elke vier tot zes weken te laten knippen. Dat geeft fijn haar een heuse boost en maakt het sterker.

TIPS OM JE HAAR SNELLER TE LATEN GROEIEN

We zeiden het al: om je haar rapper te laten groeien is verzorging, voeding en het voorkomen van beschadiging van belang. Je lichaam zowel van binnen als buiten goed verzorgen helpt bij een goede verzorging van je haar. Denk bijvoorbeeld aan een goede voeding of een fijne hoofdmassage. 

OMEGA 3

Zorg dat je voldoende onverzadigde vetzuren binnenkrijgt, zoals omega-3. Deze zijn essentieel voor het leven en kunnen niet door het lichaam zelf worden aangemaakt. Omega-3 komt voor in noten, vis en tarwekiemolie en kan de groei van haarzakjes ondersteunen.

GROENTEN EN FRUIT

Zorg dat je voldoende fruit en groenten eet. Fruit en groenten zitten boordevol vitamines die jouw lichaam sterker maken en gezond houden. Een gezond lichaam heeft natuurlijk ook een positief effect op je haar.

VERMINDER STRESS

Stress vertraagd de haargroei en kan in sommige gevallen zelfs leiden tot haaruitval. Dit komt doordat je lichaam tijdens een stressvolle periode veel voedingsstoffen en mineralen verbruikt die het lichaam nodig heeft om het haar te laten groeien. Geef je hoofd een fijne massage om stress te verlichten! Volg de stappen voor een hoofdmassage hieronder.

VOEDINGSSUPPLEMENTEN

Voedingssupplementen met biotine, vitamine B of silicium kunnen de haarstructuur versterken en de haargroei bevorderen. Een leuk bijkomend effect: je vingernagels zullen hier ook erg blij mee zijn en sterker worden.

VERMINDER STRESS MET EEN HOOFDMASSAGE

haar sneller groeien
1 GROTE BEWEGINGEN
Begin met grote ronddraaiende bewegingen en masseer de hoofdhuid met je vingertoppen om de zenuwen in de hoofdhuid te stimuleren. Voor een extra ontspannen gevoel kun je ook je slapen en voorhoofd masseren
haar sneller groeien
2 LICHTE DRUK
Oefen alleen lichte druk uit en beweeg je vingertoppen met kleine, langzame ronddraaiende bewegingen van de haarlijn naar de achterkant van je hoofd en vanuit de nek weer naar boven toe. Zo stimuleer je niet alleen de hoofdhuid, maar masseer je ook de nekspieren – voor optimale ontspanning.
haar sneller groeien
3 GEBRUIK EEN OLIE OF SHAMPOO
Wrijf ten slotte met beide handen over de hoofdhuid en het haar. Voor de massage kun je het beste shampoo of een olie gebruiken met toevoegingen die de circulatie bevorderen. Let op: de wrijving is te belastend voor droog haar en kan het beschadigen.

GEBRUIK DE JUISTE PRODUCTEN WANNEER JE HAAR SNELLER WILT LATEN GROEIEN

NIVEA heeft een groot assortiment haarverzorgingsproducten die jouw haren gezond, sterk en stralend maken. Wanneer je last hebt van beschadigd haar kun je NIVEA Repair & Targeted Care Conditioner gebruiken. De formule met macadamia-olie versterkt het haar door het van binnenuit te regenereren. Zo herstelt jouw haar en krijgt het de kans om weer te groeien. Last van een gevoelige hoofdhuid? Probeer dan NIVEA Comforting Micellair Shampoo. De shampoo is geschikt voor alle haartypen en werkt genererend, versterkt het haar en verbetert de elasticiteit. Dit alles zodat je lokken gezonder dan ooit worden.