Brunette met krullen en volume en man die staart

De eenvoudigste manier om meer volume te krijgen

Tips en trucs voor schitterend volumineus haar Platte kapsels behoren tot het verleden. Breng je haar in topvorm! Met een beetje kennis over styling, is het vrij eenvoudig om snel meer volume in je haar te toveren.

Het perfecte model: meer volume voor fijn haar

Vergeet de puntjes niet

Vergeet de puntjes niet

Ook als je fijn haar hebt, kun je je haar het beste om de vier à zes weken laten bijpunten. Dan ziet je haar er weer stevig uit.

Kapsels met laagjes

Gezond, glanzend haar begint bij het model. Kies je voor lang haar? Dan zal een kapsel in laagjes dynamiek geven aan je prachtige gevlochten krans en onmiddellijk volume creëren. Vrouwen met heel fijn haar kunnen het beste advies vragen aan hun kapper – speciale kniptechnieken kunnen er voor zorgen dat het lijkt alsof je haar meer volume en structuur heeft. Hier lees je meer over fijn haar.

Wassen en stylen: zo doe je dat

Een goede verzorging is de basis voor gezond haar. Stem je verzorgingsproducten daarom bij voorkeur af op de behoeften van je haar – dan krijg je zacht en schitterend haar.
Wassen
Volumeconditioners zoals NIVEA VOLUME CARE zijn heel goed voor broos haar. Ze zijn vochtinbrengend en geven meer volume na het wassen.

Zo was je je haar op de juiste manier:

  • Speciale shampoos zoals NIVEA Verzorgende shampoo VOLUME CARE versterken je haarstructuur met keratine en geven het haar meer volume.
  • In de zomer kun je je haar beter wat vaker wassen. Transpiratievocht maakt haar vet – een echte no-go als je meer volume wilt.
  • Als alternatief kun je droogshampoos gebruiken, want deze geven extra frisheid aan je haar en hun poederachtige structuur zorgt voor meer volume bij de haarlijn.
  • Zorg ervoor dat je je shampoo afstemt op jouw haartype. Hier lees je meer over de juiste shampoo voor elk haartype.

Tips voor na het wassen

Als je je haar gaat stylen: NIVEA Styling Mousse VOLUME CARE geeft je haar meer volume, zelfs als je lang, steil haar hebt. Masseer gewoon een kleine hoeveelheid in de haarlijn en föhn je haar met een ronde borstel. Zo creëer je onmiddellijk een volume-effect. Onderzoek heeft aangetoond dat een korte hoofdmassage wonderen doet: terwijl je dus je haar föhnt, masseer je je hoofdhuid met kleine, ronddraaiende bewegingen. Zo creëer je meer volume in de haarlijn. Experts adviseren ook het gebruik van een föhn met diffuser, die volume geeft aan krullend haar. 

Lees hier meer over hoofdmassages en hoe je er voor kunt zorgen dat je haar sneller groeit.

Kamt
Als je je haar tegen de natuurlijke groeirichting in kamt, gaan de haarwortels rechtop staan – wat een onmiddellijk volume-effect teweegbrengt.
Je haar krijgt meer volume
Je haar krijgt meer volume wanneer je het met een brede, ronde borstel föhnt – fixeer het met een beetje haarlak en klaar is je nieuwe, volumineuze look.

Styling: minder is meer

Overlaad je haar nooit met stylingproducten. Het oude gezegde 'minder is meer' is hier zeker van toepassing. Te veel mousse en andere producten duwen het haar naar beneden en maken het futloos en steil. Toch kan een beetje haarlak meer volume geven – spuit gewoon wat lak van onderaf op je haar. Op die manier worden losse strengen opgetild en is er minder kans op statische elektriciteit. 

Als je je scheiding al jaren aan dezelfde kant draagt, is het de moeite waard om dit eens te veranderen: trek eens een scheiding aan de andere kant van je hoofd. Hierdoor komen de haarwortels opnieuw rechtop te staan, zodat ze op de haarlijn duwen en je haar onmiddellijk volume geven.
product-stage-bg

De allermooiste looks met volume

Prachtige haarstijlen met volume kunnen je heel eenvoudig zelf creëren – laat je inspireren door onze favoriete looks.

Een trucje om volume te krijgen: touperen

Elegant opgestoken haar of de 'bijenkorf' zoals die van Amy Winehouse moet worden getoupeerd. Om er zeker van te zijn dat het haar niet te veel beschadigd, dien je het onderste haar zachtjes en voorzichtig te touperen. Belangrijk: duw de kam nooit te snel naar beneden! Zodra je het gewenste volume hebt bereikt, kam je de bovenste haarlaag er opnieuw overheen. Als je haar snel splijt, probeer deze haarstijl dan liever niet uit, tenzij je heel voorzichtig toupeert bij de haarlijn.
Stap 1
Licht golvend haar: instructies bij deze haarstijl

Stap 1

Breng over je hele haar NIVEA Diamond Volume Styling Mousse aan.
Stap 2
Licht golvend haar: instructies bij deze haarstijl

Stap 2

Föhn je haar met een brede, ronde borstel en richt de föhn op de haarwortels om meer volume te creëren.
Stap 3
Licht golvend haar: instructies bij deze haarstijl

Stap 3

Creëer lichte krullen in het onderste deel van je haar, door gebruik te maken van een krultang van gemiddelde grootte. Zet elke krul vast met een haarclipje en laat je haar goed drogen.
Stap 4
Licht golvend haar: instructies bij deze haarstijl

Stap 4

Verwijder alle haarclipjes en borstel je haar goed door. Toupeer je haar boven op je hoofd voorzichtig bij de haarlijn.
Stap 5
Licht golvend haar: instructies bij deze haarstijl

Stap 5

Maak je haar voorzichtig glad met behulp van een borstel met natuurlijk dierenhaar. Met dit soort borstels voorkom je dat je haar statisch wordt geladen. Fixeer met NIVEA Diamond Volume Styling Spray zodat het in model blijft en extra gaat glanzen.