Vrouw kust man met bril op de wang

Vragen over lipverzorging?

Hier vind je antwoorden op de meestgestelde vragen.

1. Waarom hebben mijn lippen speciale verzorging nodig? 

 

De huid van je lippen is extreem dun en gevoelig. Je lippen hebben slechts een dun laagje dat ze beschermt tegen irritaties van buitenaf. Met lipverzorgingsproducten houd je je huid gezond. Het is belangrijk dat het vochtgehalte goed onderhouden wordt. En misschien nog wel belangrijker: dat je lippen worden beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals kou, wind en UV-straling. Verzorg je lippen daarom de hele dag door, niet alleen als je de deur uit gaat. Met name in de winter kan de kou je lippen snel uitdrogen, maar ook airco in de zomer heeft dit effect.

 

2. Bestaat er gevaar voor verslaving als ik regelmatig lipverzorgingsproducten gebruik? 

 

Het is niet wetenschappelijk bewezen dat het gebruik van lipverzorgingsproducten tot een fysieke verslaving kan leiden. Van buitenaf aangebrachte lipiden hebben geen invloed op de lipidenproductie van de huid zelf. Het kan wel zo zijn dat het nodig is om verschillende keren per dag lipverzorgingsproducten aan te brengen als er slechts weinig lipiden worden geproduceerd, vooral in de winter vanwege de lage temperaturen en lage luchtvochtigheid. Je lippen blijven zachter als je ze regelmatig verzorgt.

 

3. Mijn lippen zijn gesprongen. wat kan ik daaraan doen? 

 

Als je lippen droog worden en beschadigd raken, is het belangrijk dat je daar onmiddellijk iets aan doet. De beste oplossing is een product dat de droogheid tegengaat, barstjes repareert en de lippen ondersteunt bij het genezingsproces. Bijvoorbeeld PROTECT+ Lippenbalsem uit het gamma lipverzorgingsproducten van Labello, eerste hulp bij gesprongen lippen.

 

4. Kunnen lippen verbranden door de zon?

 

Het natuurlijke pigment melanine helpt de huid de gevaarlijke UV-stralen uit zonlicht te filteren. Helaas bevat de huid van de lippen vrijwel geen melanine.  Daarom moeten de lippen in direct zonlicht altijd worden beschermd door een product dat een beschermingsfactor tegen de zon bevat. Bepaalde lipverzorgingsproducten van Labello bevatten SPF 15. Ga je een dagje naar het strand of de bergen in, dan raden we een hogere beschermingsfactor aan. En vergeet niet: UV-straling kan je lippen ook bereiken als het bewolkt is. Onze Labello SUN PROTECT voor je lippen is verkrijgbaar met SPF 30.

Nog andere vragen?

Laat het ons weten via het contactformulier.