Twee neuzen raken elkaar

DE HUID STAAT OP DE EERSTE PLAATS

Voor ons bij NIVEA komt de huid altijd op de eerste plaats. Al meer dan 100 jaar doen we onderzoek naar de huid en zijn we op zoek naar de beste, veiligste en meest doeltreffende huidverzorgingsformules. Als één van de toonaangevende experts in de huidverzorgingswereld met de meest geavanceerde huidonderzoekscentra, zetten wij in op de mensheid en de natuurlijke gezondheid en schoonheid van de menselijke huid. Zorg dragen voor het milieu is een logisch gevolg van onze inzet voor een veilige, zachte en doeltreffende huidverzorging.

NIVEA kent de huid

Met meer dan 100 jaar ervaring op de teller, bijna 2.000 wetenschappelijke studies per jaar en meer dan 1.000 NIVEA-experts die zich focussen op research en ontwikkeling, hebben we een diepgaand inzicht in de huid en haar invloed op het welzijn van de mens. Alleen al in 2018 werden meer dan 1.900 van onze eigen patenttechnologieën gebruikt voor jouw NIVEA-producten of voor toekomstige ontwikkelingen van NIVEA-producten wereldwijd. Alleen maar de regelgeving naleven is niet genoeg voor ons. We gaan verder dan de wettelijke vereisten zodat zelfs de meest gevoelige huid alleen het positieve en zorgzame gevoel van NIVEA ervaart. Daarom is onze lijst met veiligheidscriteria voor ingrediënten en producten veel strenger dan de regelgeving.

… EN DAT VINDEN WE GEWELDIG

We zijn trouw aan onze hoge normen voor de gezondheid en veiligheid van de huid en kiezen dus de ingrediënten voor onze producten die de huid gezond en mooi houden. We zoeken altijd naar de beste en meest duurzame oplossing die mogelijk is - wat niet altijd de oplossing is die je zou verwachten. In sommige gevallen zijn door de mens gemaakte ingrediënten eigenlijk beter voor onze huid en onze planeet dan de alternatieven van natuurlijke oorsprong. Neem nu etherische oliën: de natuurlijke versie kan de huid irriteren of zelfs allergische reacties veroorzaken. Onze synthetische etherische oliën daarentegen zijn vriendelijk voor de meest gevoelige huid - zonder schade voor ons of onze planeet.

DE ESSENTIE VAN HUIDVERZORGING

Als pionier van de moderne huidverzorging helpt NIVEA met meer dan een eeuw ervaring mensen zich mooi en comfortabel te voelen in hun eigen vel. Miljoenen consumenten over de hele wereld vertrouwen en houden van onze producten. Omdat we altijd naar de best mogelijke huidverzorgingservaring streven, blijven we onze formules ontwikkelen en verbeteren. Wij geloven in huidverzorging die precies datgene biedt wat onze huid nodig heeft om gezond te zijn en alles weglaat dat we niet helemaal vertrouwen.

In onze ingrediënten maken we onderscheid tussen 'Significant'- en 'Signatuur'-stoffen. Significante ingrediënten zijn de dagelijkse helden van de cosmeticawereld. Ze vervullen basisfuncties en helpen onze producten om op de beste en meest betrouwbare manier voor je huid te zorgen. Als texturizers en emulgatoren maken ze onze producten glad, aangenaam om aan te raken en gemakkelijk aan te brengen. Als conserveringsmiddelen houden ze jouw NIVEA-producten gedurende een lange tijd vers en veilig in gebruik.

 

“Signatuur” -ingrediënten zijn de superhelden die de bijzondere werkingen aan onze producten toevoegen. Sommige van onze signaturen – zoals Q10 – zijn ontdekkingen van NIVEA die een revolutie in de cosmeticawereld teweegbrachten. Allemaal helpen ze onze producten extra speciale verzorging te bieden door de natuurlijke functie van de huid te verbeteren. Niets meer en niets minder.

Of het nu gaat om een signatuur of een significant ingrediënt: elk ingrediënt dat in onze producten wordt verwerkt, onderging een strenge test die verder gaat dan de wettelijke vereisten. Dit doen we om ervoor te zorgen dat elk van onze producten aan de hoogste normen voldoet en het vertrouwen dat je in NIVEA hebt, rechtvaardigt.

Meer lezen over NIVEA-ingrediënten? Bestudeer de afzonderlijke ingrediënten en ingrediëntengroepen en ontdek wat ze inhouden, hoe ze werken en waarom NIVEA ze gebruikt.


Signatuur-ingrediënten

Maak kennis met de superhelden die NIVEA-huidverzorging zo bijzonder maken! Onze Signatuur-ingrediënten geven je huid een extra verzorging. Ze ondersteunen en beschermen het natuurlijke evenwicht van je huid, gaan de zichtbare tekenen van huidveroudering tegen en verbeteren de doeltreffendheid van onze producten:

Eucerit

Wat is Eucerit?

In zekere zin ligt Eucerit aan de basis van de moderne cosmetica en van het hele merk NIVEA. De emulgator werd meer dan een eeuw geleden ontdekt en werd een belangrijk ingrediënt van onze iconische NIVEA Creme. Eucerit doet vette en waterige delen in cosmetische producten met elkaar vermengen en vormt dus een schakel tussen vette en waterige componenten. Eucerit is een natuurlijk verkregen stof, afgeleid van wolwas.

nivea-q10

Q10

Wat is Q10?

Co-enzym Q10 is een molecule die ons lichaam produceert. Het is essentieel voor het energiemetabolisme van onze cellen. Als energizer helpt het onze cellen te groeien, gezond te blijven en te regenereren. Q10 is ook een krachtige antioxidant die vrije radicalen bestrijdt, zeer reactieve moleculen die cellen op vele niveaus beschadigen, waaronder cel-DNA, eiwitten en lipiden.

Creatine

Wat is Creatine?

Creatine is een organische verbinding die geproduceerd wordt in de lever, nieren en alvleesklier. Het speelt een sleutelrol in de energievoorziening van onze organen en werkt als een batterij die energie bindt, transporteert en vrijgeeft.

Sweet Almond Oil

Wat is zoete amandelolie?

Zoete amandelolie wordt koud geperst uit rijpe amandelpitten – de zoete, gepelde vruchten van de amandelboom – en vervolgens geraffineerd. De gouden olie met zijn milde, zoete, nootachtige aroma wordt al eeuwenlang gebruikt in de geneeskunde en huidverzorging.


Significante ingrediënten

close-up-oil

MENGMIDDELEN

Om ervoor te zorgen dat de verschillende ingrediënten zich vermengen zodat de huid ze zo goed mogelijk absorbeert (bv. water en olie).


• Emulgatoren

   ◦ PEG-verbindingen

• Stabilisatoren

   ◦ BHA / BHT

• Oplosmiddelen

Texturizers

Voor een aangenaam gevoel en uitzicht van de crème, lotion of gel op je huid.


• Reologische modificator

• Oplosmiddelen

• Parelmoermiddel

   ◦ Siliconen

• Opacifieermiddelen

Reinigers

Om de huid vrij te maken van verontreinigende stoffen en/of te scrubben.


• Oppervlakteactieve stoffen

• Peelingmiddelen

VOORBEREIDENDE VERZORGING

Om de huid voor te bereiden en te voorzien van de meest essentiële verzorging op een perfect pH-niveau.


• Verzachtende middelen

  •  Paraffine

• Vochtinbrengende middelen

• Conditioner

• Neutralisatiemiddel

UV Filters

Om de huid te beschermen tegen mogelijk schadelijke zonnestralen.


Organische uv-filter

• Minerale uv-filter

   ◦ Titaniumdioxide / Nanopigmenten

cherry-blossom-close-up

Geuren

Om het product goed te laten ruiken en smaken (bij lippenverzorging), en om het er goed te laten uitzien.

woman-applying-cream-on-face

Conserveringsmiddelen

Voor verse producten, die altijd veilig zijn voor de huid.


Parabenen