DUURZAMERE PALMOLIE BIJ NIVEA

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

DUURZAMERE PALMOLIE BIJ NIVEA

Een groot aantal ingrediënten van natuurlijke oorsprong in cosmetische producten worden verkregen uit palm(pit)olie. Gezien de toegenomen opbrengst van de oogst van palmbomen en de unieke eigenschappen van deze grondstof in cosmetische producten, stijgt de vraag ernaar onophoudelijk. Helaas gaat de verbouwing van palmbomen vaak gepaard met ontbossing en andere landbouwmethoden die niet duurzaam zijn. Omdat bossen van nature en effectief koolstofdioxide opslaan, vormt de geleidelijke vernietiging ervan een belangrijke bijdragende factor bij de klimaatverandering: een probleem dat we serieus nemen. NIVEA spant zich in om de natuur te respecteren. We zijn ervan overtuigd dat palm(pit)olie op een duurzamere manier moet worden verkregen, om het tropisch regenwoud te beschermen tegen ontbossing.

Waarom maakt NIVEA gebruik van ingrediënten op basis van palm(pit)olie?

Grondstoffen gemaakt van palm(pit)olie zijn van plantaardige oorsprong en dus hernieuwbaar en kunnen worden beschouwd als van natuurlijke oorsprong. Werken met dergelijke grondstoffen kan dus een belangrijke maatregel vormen om ons te ontdoen van een economie die berust op fossiele energie, op weg naar een duurzamere toekomst.

 

Ondanks de legitieme controverse rond de oogst van palmolie, zijn experts en niet-gouvernementele organisaties het erover eens dat palm(pit)olie vervangen door een andere plantaardige olie geen verstandige oplossing is. Voor andere oogsten zou aanzienlijk meer landbouwgrond nodig zijn, wat een dergelijke oplossing minder duurzaam zou maken.

 

NIVEA is betrokken bij een duurzamere transformatie van de palmolie-industrie waarbij wordt gestreefd naar een einde maken aan ontbossing, stimuleert ecologische landbouwmethoden, respecteert biodiversiteit en garandeert inkomen voor kleine boeren.

Hoe ondersteunt NIVEA een duurzamere oogst van palmolie?

Allereerst goed nieuws: sinds eind 2020 is 100% van de ingrediënten op basis van palm(pit)olie die door NIVEA worden gebruikt gecertificeerd als duurzaam. We gebruiken uitsluitend grondstoffen op basis van palm(pit)olie die duurzaam geproduceerd zijn, volgens het massa balans model zoals gedefinieerd door de Roundtable for Sustainable Palm Oil (RSPO).

 

 

Het moederbedrijf van NIVEA, Beiersdorf, is actief lid van de RSPO en heeft deelgenomen aan de oprichting van andere nationale en internationale multisectoriële verenigingen. De gezamenlijke doelstelling van die groepen is het verbeteren van de transparantie binnen de palmolie-industrie en het bevorderen van een duurzame transformatie ervan.

Transparantie is van essentieel belang voor een effectieve en duurzame routekaart voor de productie van palmolie. Daarom werken we nauw samen met onze leveranciers om de traceerbaarheid van de grondstoffen die we gebruiken te verzekeren. We hebben de transparantie van onze toeleveringsketen van palmolie aanzienlijk verhoogd: wat betekent dat we de oorsprong van 92% van onze aangekochte hoeveelheid ingrediënten op basis van palm(pit)olie kennen.

 

Samen met lokale partners werkt Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA, op het terrein met kleine boeren, bevordert het de oogst zonder verdere ontbossing en draagt het bij aan het verbeteren van de levensstandaard en de economische situatie van de lokale gemeenschappen. In het kader van ons engagement in Indonesië, bieden we in de regio van oostelijk Kalimantan niet alleen directe ondersteuning aan 240 kleine boeren, maar profiteren ook ongeveer 4.500 inwoners van drie lokale dorpen van ons project.

Vooruitgang erkend door het Carbon Disclosure Project (CDP)

Onze inspanningen worden al erkend: Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA, neemt jaarlijks deel aan het Carbon Disclosure Project (CDP). Deze internationale organisatie zonder winstoogmerk erkent uitstekende milieuresultaten op verschillende belangrijke gebieden, zoals bosbeheer.

 

Dankzij onze uitgebreide bijdragen aan een duurzamere palmolie-industrie, hebben we in 2020 de score ‘A’ toegekend gekregen.

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Wij willen 100% transparant zijn en antwoord geven op al uw vragen over ons engagement voor het milieu bij NIVEA. Indien u niet alle antwoorden die u over dit onderwerp zoekt op onze website kunt vinden, of indien u meer informatie wenst, ga dan naar de website Duurzame ontwikkeling van Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA.