Gerecycled papier voor onze verpakkingen

Gerecycled papier voor onze verpakkingen

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

DUURZAMERE PAPIEREN VERPAKKING VAN NIVEA

NIVEA maakt gebruik van papier en karton als natuurlijk materiaal voor talrijke verpakkingen. We willen de natuur behandelen met al het respect dat ze verdient. We zijn er dus van overtuigd dat materiaal op basis van hout, zoals papier en karton, van duurzamere oorsprong moet zijn om de bossen te beschermen tegen ontbossing. Omdat bossen van nature en effectief CO2 opslaan, is de geleidelijke en continue vernietiging ervan een belangrijke factor die bijdraagt aan de klimaatverandering. Het is een probleem dat we zeer serieus moeten nemen.

We hebben een beleid met de naam “duurzaam papier en karton” uitgewerkt, met als doel om over de hele wereld te schakelen naar 100% materiaal van duurzaam papier en karton. Voor deze richtlijn moeten we materiaal van gerecycled of FSC-gecertificeerd papier en karton gebruiken. De FSC-certificering garandeert dat de producten op basis van hout afkomstig zijn van verantwoord beheerde bossen die voordelen bieden voor het milieu, de maatschappij en de economie.

We hebben al een aanzienlijke vooruitgang geboekt en zijn er trots op te kunnen aankondigen dat 100% van onze doosjes sinds 2019 wordt geproduceerd met FSC-gecertificeerd materiaal. We werken er momenteel intensief aan om ook van ander materiaal op basis van papier over te schakelen naar FSC-gecertificeerd of gerecycled papier.

holding hands
day cream

DAGCRÈME NATURALLY GOOD BIO KAMILLE

night cream

NATURALLY GOOD NACHTCRÈME BIO ARGAN OIL

OrganicAloeVeraRadianceDayCare

NATURALLY GOOD DAGCRÈME BIO ALOE VERA

One Skin. One Planet. One Care.

Wij willen 100% transparant zijn en antwoord geven op al uw vragen over ons engagement voor het milieu bij NIVEA. Indien u niet alle antwoorden die u over dit onderwerp zoekt op onze website kunt vinden, of indien u meer informatie wenst, ga dan naar de website Duurzame ontwikkeling van Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA.