Strijden tegen de klimaatverandering

Strijden tegen de klimaat­verandering

WAAROM DUURZAME ONTWIKKELING ONS BIJ NIVEA NAUW AAN HET HART LIGT

Als vooraanstaand merk op de markt van huidverzorgingsproducten en met meer dan 100 jaar expertise, zijn we er ons bewust van dat we te maken hebben met een grote uitdaging: NIVEA is te vinden in bijna elk huishouden, want we bieden voor de meeste consumenten betaalbare huidverzorgingsproducten van hoge kwaliteit. We worden geraakt door het vertrouwen dat u in NIVEA heeft. We willen dit vertrouwen waard zijn door u producten te bieden die in de toekomst op duurzame wijze zullen worden ontwikkeld. Want wij delen uw bezorgdheid over de milieuproblemen waarmee we worden geconfronteerd. Sommige problemen zijn zichtbaar, zoals de vervuiling van onze planeet door plastic afval, en andere minder, zoals het broeikaseffect, de belangrijkste oorzaak van de klimaatverandering door de mens.

Bij NIVEA zijn we vastbesloten om te helpen deze problemen op te lossen, want het gaat ons aan het hart dat onze mooie blauwe planeet leefbare omstandigheden blijft bieden aan toekomstige generaties.

One Skin. One Planet. One Care.

De huid staat centraal bij alles wat we doen bij NIVEA. We gebruiken onze kennis over de biologie van de huid voor een mooie huid die in een goede toestand verkeert. Een natuurlijke schoonheid, voor alle huidtypes en -kleuren. De huid brengt ons direct in contact met onze omgeving: door haar tastzin zorgt ze voor lichamelijk contact met onze naasten, en kunnen we de natuurlijke elementen voelen: de regen, de frisse wind en de warmte van de zon.

We hebben maar één planeet. Zij maakt het leven mogelijk. We hebben zowel een planeet als een huid in goede toestand nodig. Maar onze planeet is uit balans aan het raken en haar schoonheid aan het verliezen, door overconsumptie van hulpbronnen en vervuiling. De strijd tegen de klimaatverandering is de grootste uitdaging op het gebied van het milieu voor bedrijf.

NIVEA weigert u compromissen te laten sluiten. We zetten ons net zo hard in om de planeet te beschermen en in stand te houden, als we dat doen voor de verzorging van uw huid. Door onze producten te veranderen, door hun CO2-voetafdruk te verkleinen en meer in het algemeen door onze productiemethode te wijzigen, willen we u helpen uw huid te verzorgen en tegelijkertijd over de toekomst van de planeet laten nadenken. Dit is een heel traject, en we zijn nog niet aan het einde. Maar NIVEA is vastbesloten om verder te kijken dan onze huid.

De doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van NIVEA

Als vooraanstaand merk op de markt van huidverzorgingsproducten, is het cruciaal om duurzamer te handelen als we de negatieve impact op de planeet willen verminderen. We moeten ons beter bewust worden van het kapitale belang van het beschermen en in stand houden van onze mooie planeet. We moeten grote inspanningen leveren om de vernietigende effecten van de klimaatverandering en de vervuiling om te keren. Meer informatie over de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van NIVEA:

Strijd tegen de klimaatverandering: we doen alles wat in onze macht ligt om de beste verzorgingsproducten te ontwikkelen, door er systematisch voor te zorgen dat we onze CO2 uitstoot en ons energieverbruik verminderen van de productiefase tot bij de consument.

- Absolute vermindering van 30% van de uitstoot in de hele waardeketen (van de productiefase tot bij de consument) tegen 2025
- Compensatie van CO2-uitstoot tegen 2030
- Producten waarvan de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd

 

Formules met meer respect voor het milieu: door andere ecologische en biologisch afbreekbare grondstoffen te gebruiken, proberen we de milieuvriendelijkheid van onze portfolio van producten te verbeteren.

- De NIVEA-producten zijn sinds 2021 100% vrij van microplastics
- Uitsluitend gebruik van biologisch afbreekbare polymeren in onze Europese formules tegen eind 2025

 

Duurzamere plastic verpakkingen & vermindering van afval: bij NIVEA worden we geleid door de principes van de kringloopeconomie en hebben we ons als missie gesteld om plastic in onze verpakkingen op een meer verantwoorde manier te gebruiken. Onze methode is eenvoudig: elke keer als het mogelijk is minder plastic gebruiken, het maximaal recyclen, het vervangen door slimme alternatieven, en onze consumenten aanmoedigen om de verpakkingen te hergebruiken.

- 100% van de verpakkingen navulbaar, herbruikbaar en recyclebaar tegen 2025
- 50% minder gebruik van nieuw plastic van fossiele oorsprong tegen 2025 (vergeleken met 2019)
- 30% gerecycled materiaal in onze plastic verpakkingen tegen 2025
- 30% minder afval in onze productiecentra tegen 2025 (vergeleken met 2018)

 

Meer verantwoorde productie: NIVEA spant zich in om de natuur met respect te behandelen. We streven er dus naar om bij te dragen aan ecologische landbouwmethoden, ontbossing te voorkomen, en de gemeenschappen en regio’s waar onze ingrediënten worden verbouwd te ondersteunen.

- Ingrediënten volledig hernieuwbaar afkomstig van duurzamere bronnen tegen 2025
- Toeleveringsketens zonder ontbossing voor onze belangrijkste grondstoffen
- 100% van onze palm(pit)olie is van duurzame oorsprong sinds eind 2020
- Sinds 2019 is 100% van onze doosjes van FSC-gecertificeerd papier

 

Vermindering van waterverbruik: als fabrikant van huidverzorgingsproducten zijn we ons bewust van onze grote verantwoordelijkheid. De vermindering van ons waterverbruik is een centraal punt bij onze aanpak voor duurzaamheid.

- Vermindering van 25% van ons waterverbruik per geproduceerd product tegen 2025

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Wij willen 100% transparant zijn en antwoord geven op al uw vragen over ons engagement voor het milieu bij NIVEA. Indien u niet alle antwoorden die u over dit onderwerp zoekt op onze website kunt vinden, of indien u meer informatie wenst, ga dan naar de website Duurzame ontwikkeling van Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA.