Respect voor dieren

Respect voor dieren

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

RESPECT VOOR DIEREN

NIVEA is van mening dat zorgen voor de planeet ook het respecteren van dieren met wie we de planeet delen inhoudt. Hoewel velen van ons deze mening delen, bestaat er nog onzekerheid over etiketten en wat cosmetische producten zonder dierproeven zijn.

Bij NIVEA willen we transparant zijn over hoe we met het welzijn voor dieren omgaan: we zijn tegen testen op dieren en bieden een groot assortiment cosmetische verzorgingsproducten met vegan formules, 100% zonder ingrediënten van dierlijke oorsprong. Het gaat ons eveneens aan het hart om ecosystemen met een bijzonder grote en unieke biodiversiteit te beschermen.

NIVEA’s positie ten aanzien van testen op dieren

Bij NIVEA zijn we ervan overtuigd dat experimenten op dieren niet nodig zijn om de effectiviteit en verdraagzaamheid van onze producten op uw huid te bewijzen. Met meer dan 35 jaar ervaring maken we deel uit van de wereldleiders op het gebied van ontwikkeling en toepassing van alternatieve testmethoden. In 1992 hebben onze onderzoekers op het gebied van dermatologie een van de eerste officieel goedgekeurde tests in de wereld zonder dierexperimenten ontwikkeld.

NIVEA wil testen op dieren voor cosmetische producten in de hele wereld afschaffen. Zo ondersteunen we diverse internationale werkgroepen, bijvoorbeeld door onze wetenschappelijke kennis te delen. We proberen ook de overheid van China en andere regio’s in de wereld, waar testen op dieren voor bepaalde cosmetische producten nog verplicht zijn, ervan te overtuigen dat dierexperimenten niet nodig zijn, en we moedigen ze aan om andere methoden goed te keuren.

Waarom dragen de NIVEA-producten niet de vermelding ‘niet getest op dieren’ of ‘cosmetische producten zonder testen op dieren’?

Sinds 2004 is het in de EU verboden om dierexperimenten uit te voeren voor cosmetische producten, en sinds 2013 voor cosmetische ingrediënten. NIVEA verwelkomt en houdt zich van ganser harte aan deze sprong voorwaarts naar ethische huidverzorgingsproducten. Reclame maken voor het volgen van de wet past volgens NIVEA echter niet bij een eerlijke en transparante communicatie.

aloe

Wat is een cosmetisch product met een vegan formule?

Met de term ‘cosmetisch product met vegan formule’ wordt bedoeld een huidverzorgings-, make-up- of toiletartikel, zoals een douchegel of gezichtsreiniger, dat geen enkel ingrediënt van dierlijke oorsprong bevat. Veel ingrediënten worden verkregen uit stoffen die worden geproduceerd door bepaalde dieren, zoals bijenwas, honing of melk. Als ze op een verantwoorde manier worden geproduceerd, zijn die ingrediënten hernieuwbare oplossingen, die niet alleen zacht zijn voor de huid, maar ook respectvol zijn voor de dieren die ze hebben geproduceerd.

Bovendien kunnen bepaalde ingrediënten worden verkregen uit bijproducten van de veehouderij voor de voedselproductie. In die context maken veel consumenten zich zorgen over de behandeling van de dieren in de veehouderij. De veehouderij veroorzaakt eveneens milieuproblemen, bijvoorbeeld door ontbossing om plaats te maken voor grasland. NIVEA is zich bewust van de rol van intensieve veehouderij bij de klimaatverandering, en neemt die problematiek daarom heel serieus.

Voor veel mensen passen ingrediënten van dierlijke oorsprong niet bij de waarden van leven in harmonie met dieren. Daarom zoeken ze naar alternatieven, zoals verzorgingsproducten met vegan formules en verzorgingsproducten van plantaardige oorsprong.

Hoe draagt NIVEA bij aan de bescherming van biodiversiteit?

NIVEA is van mening dat het zijn verantwoordelijkheid is om onze mooie planeet te beschermen, want zij maakt het leven mogelijk: het onze, maar ook dat van miljoenen diersoorten die afhankelijk zijn van ecosystemen die in evenwicht zijn, zoals bossen, rivieren en savannes.

Naast erop te letten om ingrediënten van plantaardige oorsprong te gebruiken die in harmonie zijn met de natuur, spant Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA, zich in voor de bescherming van ecosystemen met een bijzonder grote en unieke biodiversiteit.

Ons eerste initiatief voor ecosystemen bevindt zich op het eiland Borneo in Maleisië. Daar werken we samen met plaatselijke partners om de habitat van het wild te beschermen in het reservaat Tabin, dat talrijke zeldzame diersoorten onderbrengt. Het is de bedoeling om over vijf jaar de populaties te stabiliseren van bedreigde diersoorten, zoals de Borneo-dwergolifant, die wordt bedreigd met uitsterving, en de orang-oetang.

Om dat doel te bereiken, blijven we een duurzamere productie van palmolie bevorderen en vechten we tegen ontbossing. Tegen 2025 zullen alle palmoliebedrijven en een totale oppervlakte van 20.000 ha in die regio zijn gecertificeerd volgens het internationaal erkende RSPO (Roundtable for Sustainable PalmOil) -label.

One Skin. One Planet. One Care.

Wij willen 100% transparant zijn en antwoord geven op al uw vragen over ons engagement voor het milieu bij NIVEA. Indien u niet alle antwoorden die u over dit onderwerp zoekt op onze website kunt vinden, of indien u meer informatie wenst, ga dan naar de website Duurzame ontwikkeling van Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA.