Aziatisch meisje staande in een groen veld

De 5 voordelen van aminozuren voor de huid

Alles wat u moet weten over aminozuren en de cruciale rol die zij spelen bij het behoud van een jonge huid.

DE 5 VOORDELEN VAN AMINOZUREN VOOR DE HUID

Aminozuren spelen een belangrijke rol in ons lichaam en maken ongeveer 20% van het geheel uit. Ze geven ons de mogelijkheid om heerlijk voedsel te proeven en dienen als energiebron voor dagelijkse activiteiten, maar wist u ook dat aminozuren een handvol voordelen hebben voor uw huid? Ze hebben verschillende anti-verouderingseigenschappen die kunnen helpen om uw huid er jeugdig uit te laten zien, alsook eigenschappen die helpen bij de hydratatie en collageenproductie.

Lees onze gids om alle voordelen van aminozuren voor de huid, inclusief de verschillende soorten en eigenschappen die ze bieden te leren.
vrouw die Nivea Cellular crème gebruikt

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn kleine moleculen die samen eiwitten vormen. Het lichaam gebruikt deze eiwitten voor een groot aantal lichaamsfuncties, zoals het afbreken van voedseldeeltjes, het opbouwen van spieren, het stimuleren van het immuunsysteem en het herstellen van beschadigd lichaamsweefsel. Het belangrijkste voor de huidverzorging is dat aminozuren een vitale rol spelen bij het behoud van een gezonde huid.

Aminozuren zijn te vinden in eiwitrijk voedsel, waaronder:
- rundvlees 
- gevogelte 
- vis 
- eieren 
- zuivel 
- soja 
- quinoa
- boekweit 
- noten


Wat zijn aminozuren?

WAT DOEN AMINOZUREN VOOR DE HUID?

De voedingsstoffen in aminozuren spelen een essentiële rol voor uw huid, omdat ze veel kwaliteiten bevatten die de gezondheid van de huid bevorderen. Ze hebben het vermogen om gewonde huid te herstellen door hun genezende eigenschappen en kunnen uw huid beschermen tegen fel zonlicht. Aminozuren kunnen ook het ideale microbioom van u huid in stand houden, en de zuren in uw cellulaire lagen uitbalanceren terwijl ze helpen bij waterretentie.  

Welke aminozuren voor de huid

Aminozuren zijn voortdurend betrokken bij het proces van de aanmaak van bindende, structurele eiwitten die ervoor zorgen dat de huid steviger wordt met behoud van haar gladde textuur. Aminozuren spelen ook een rol bij de vermindering van fijne lijntjes en rimpels, de gebruikelijke tekenen van huidveroudering. 

Hier zijn enkele redenen waarvoor aminozuren goed voor de huid zijn:

1. Verhoogde hydratatie en waterretentie: aminozuren duwen vocht door en in de huid, waardoor de buitenste laag van je huid gevoed en gehydrateerd blijft. Dit proces is essentieel, want langdurige droogte kan vaak leiden tot huidproblemen zoals acne en vroegtijdige rimpels. Ze kunnen de waterabsorptie verbeteren, waardoor ze gecombineerd kunnen worden met ingrediënten die gebruikt worden om de huid gehydrateerd te houden, zoals hyaluronzuur.

2. Antioxidanteigenschappen: aminozuren zijn echte antioxidanten, wat betekent dat ze kunnen helpen met ontstekingen te verminderen, de huidteint te verbeteren en zelfs je huid te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.

vrouw die een Nivea-gezichtsmasker gebruikt

Collageen is ook essentieel voor het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid, dus het eten van proteïnerijk voedsel of het gebruik van producten op basis van Collageen aminozuren wordt aanbevolen.

 
man die Nivea oogcrème gebruikt

3. Opbouw van collageen: aminozuren staan bekend om hun vermogen om de productie van Collageen te bevorderen, evenals Fibrinogeen en Elastine. Collageen voorkomt dat uw huid verzakt door ervoor te zorgen dat uw huid sterk blijft en elasticiteit behoudt. Collageen is ook essentieel voor het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid, dus het eten van proteïnerijk voedsel of het gebruik van producten op basis van Collageen aminozuren wordt aanbevolen.

4. Bevordering van celherstel: aminozuren helpen ook de productie van Peptiden te bevorderen, die de vorming van rimpels kunnen helpen verminderen en ook de regeneratie van de huid kunnen bevorderen.

5. Anti-veroudering: Elk aminozuur heeft essentiële voordelen met betrekking tot specifieke verouderingsproblemen. U kunt uw huid gladder maken, uw huid strakker maken of fijne lijntjes en rimpels verminderen door producten met de juiste aminozuren te gebruiken. Dit maakt aminozuren geweldige ingrediënten voor anti-verouderingsproducten. Ontdek voor gerichte anti-aging huidverzorging NIVEA's uitgebreide assortiment anti-aging producten, speciaal ontworpen om fijne lijntjes en rimpels te minimaliseren.


AMINOZUREN WERKING VOOR DE HUID

Aminozuren worden gecategoriseerd in twee verschillende soorten, bekend als:
 

Essentiële Aminozuren: Dit zijn aminozuren die niet door het lichaam worden geproduceerd en alleen worden verkregen door het eten van specifiek voedsel en het nemen van supplementen die ze bevatten.
Niet-essentiële Aminozuren: Dit zijn aminozuren die door het lichaam zijn aangemaakt. 

Beide soorten aminozuren spelen een centrale rol bij het bereiken en behouden van een gezondere huidteint. Er zijn 20 aminozuren die belangrijk zijn voor onze gezondheid, maar er zijn 6 belangrijke aminozuren die bewezen hebben extra voordelen te hebben voor je huid, deze omvatten:

Arginine: Helpt bij het herstel van eventuele huidschade zoals acne littekens.
Histidine: Verzacht de huid en heeft antioxiderende eigenschappen.
Glutamine: Produceert antioxidanten en beschermt tegen huidonzuiverheden.
Lysine: Bouwt en verhardt het huidoppervlak.
Proline en Lysine: Werken beide geweldig bij het aanpakken van huidverouderingsproblemen en helpen bij fijne lijntjes en rimpels.
Glycine: Helpt bij het vasthouden van vocht in de huid en het regenereren van huidcellen.

 
twee meisjes die Nivea-producten gebruiken

VERJONGEN EN REVITALISEREN MET AMINOZUUR COMPLEX

Als u uw huidverzorgingsroutine wilt verrijken met nuttige aminozuren, raadt NIVEA je aan producten met Amino Acid Complex te bekijken. Aminozuurcomplex in huidverzorging is meestal een verzameling aminozuren die de huid helpen verjongen en revitaliseren. 

Het is uiterst belangrijk dat de huid schoon is en klaar voor een perfecte nachtrust. Ontdek NIVEA's nieuwe generatie Micellair Water, gemaakt met Aminozuur Complex om 99% van make-up en onzuiverheden te verwijderen met slechts een paar lichte vegen, verkrijgbaar in drie verschillende formules die allemaal geschikt zijn voor de gevoelige huid.

vrouw die micellair water gebruikt