Vrouw raakt rimpels aan met vingers

Hoe dag- en nachtcrèmes elkaar perfect aanvullen

Het verschil tussen dag en nacht Je huid heeft een eigen bioritme. Maar welke huidverzorging heeft zij nodig op welk moment van de dag? Je huid wordt 24 uur per dag met de juiste dag- en nachtcrèmes beschermd en optimaal verzorgd.


Bescherming en huidverzorging de klok rond

Elke dag in het leven van een vrouw weer anders en heeft zijn eigen ritme. En dat is waarom je regelmatige huidverzorging nodig hebt. Gedurende de dag moet je huid beschermd worden tegen de invloeden uit de omgeving. Maar 's nachts heeft je huid ondersteuning nodig tijdens het herstelproces.

Dag- en nachtcrème: bescherming en herstel

Gedurende de dag heeft je huid vocht en bescherming nodig: 
  • Breng 's ochtends na het reinigen van je gezicht je dagcrème aan. Je dagcrème hydrateert de huid en werkt als een beschermend schild tegen invloeden vanuit de omgeving. 
  • Dagcrèmes met antioxidanten neutraliseren de vrije radicalen en beschermen de huidcellen tegen oxidatieve stress. 
  • Ben je veel buiten overdag? Gebruik dan een dagcrème met zonnefactor. Deze beschermt je huid tegen de zon en voorkomt vroegtijdige veroudering. 
  • Gekleurde dagcrèmes zorgen ervoor dat je teint er buitengewoon fris en glad uitziet. 
  • Lees hier meer over de juiste dagcrème voor jouw huidtype.
s Nachts wordt met volle kracht gewerkt aan het herstel van de cellen en is je huid zeer ontvankelijk voor voedende bestanddelen: 
  • Breng na zorgvuldig reinigen nachtcrème aan op je gezicht en hals. Nachtcrème is meestal voller en ondersteunt het natuurlijke herstelproces van de huid. 
  • In tegenstelling tot dagcrèmes, bevatten nachtcrèmes geen zonnefactor. Dat is de reden dat je 's nachts geen dagcrème moet gebruiken omdat een zonnefactor dan overbodig is.
  • Lees hier meer over de juiste nachtcrème voor jouw huidtype.
Dagelijkse verzorging: UV-bescherming

Dagelijkse verzorging: UV-bescherming

Zonlicht is een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige veroudering van de huid. Dit is de reden dat je een dagcrème met zonnefactor moet gebruiken, zoals NIVEA Hydraterende Dagcrème met Vitamine E.

Hoe je huid zich herstelt terwijl je slaapt

Nachtcrème bevat voedende bestanddelen en is buitengewoon vol, omdat onze huid ’s nachts aan het werk gaat. Als we slapen, worden (onder andere) verschillende hormonen verspreid, die verantwoordelijk zijn voor het herstel van de cellen. Ook is de bloedcirculatie en de toevoer van voedingsstoffen veel hoger dan overdag. 

Nachtcrèmes bevorderen, samen met gezonde slaap, het herstel van de huid. Anti-verouderingsbestanddelen zijn ook buitengewoon belangrijk voor onze huidverzorging 's nachts. NIVEA Cellular Anti-Age Nachtcrème, met zijn celactiverende bestanddelen, ondersteunt het natuurlijke herstelproces van de huid, verbetert vernieuwing van de huid en zorgt voor een jeugdige teint.

Dag- en nachtcrème: een mooie huid in je hele gezicht

Voor een complete huidverzorging heb je meer dan een dag- en nachtcrème nodig. Dit komt omdat de huid rond de ogen heel dun en gevoelig is. Een volle oogcrème met veel vocht helpt fijne lijntjes en rimpels voorkomen.
Oogcrème

Bescherming met oogcrème

Je gezichtshuid wordt de klok rond beschermd met een dag- en nachtcrème die bij jouw huidtype past. Maar de gevoelige huid rond je ogen heeft extra aandacht nodig. Gebruik een oogcrème met bestanddelen zoals hyaluronzuur of Q10.
Gezonde slaap

Slaap je mooi!

Maak van de tijd die je in bed doorbrengt je schoonheidsslaapje en verwen jezelf met 7 tot 8 uur slaap per nacht. Je slaapt beter als je 2-3 uur voor je gaat slapen je avondmaaltijd hebt gegeten en je laatste kopje koffie hebt gedronken. Pas op voor warme lucht uit de verwarming, hierdoor 

Dag- en nachtcrème: afgestemd op de behoeften van je huid

De sleutel tot succes ligt niet alleen in de bestanddelen maar ook in het verschil in consistentie van dag-, nacht- en oogcrèmes. De juiste dagcrème is licht, wordt snel opgenomen en maakt de teint mat. Dit is de reden dat het de perfecte make-upbasis is. Maar een nachtcrème voller en dikker.

Deze blijft langer op de huid zitten en werkt dus de hele nacht door. Het gevoelige gebied rond de ogen wordt gevoed met een lichte textuur. Zorg ervoor dat je oogcrème snel intrekt en ook intensief voedend is. NIVEA Q10 plus Anti-Rimpel Energy Oogroller is zeer geschikt voor gebruik gedurende de dag: het is verkoelend en verminderd wallen. Voor de nacht raden wij Q10 POWER Anti-Rimpel Oogcontourcrème aan; deze is voller en vermindert zichtbaar die eerste rimpels