Blonde vrouw met natuurlijke volume

Fijn of futloos haar verzorgen en stylen

Tips en trucjes voor haar waar anderen jaloers op zijn ! Het scheelt maar 0,02 millimeter: dat is het verschil tussen de diameter van normaal haar (0,07 millimeter) en fijn haar. Meer dan een derde van alle vrouwen zou dikker haar willen hebben. Maar met de juiste verzorgings- en stylingexpertise kun je zelfs fijn haar er fantastisch laten uitzien.


Waarom heb ik fijn haar?

Meestal is fijn haar genetisch bepaald – blonde mensen hebben hier vooral mee te maken omdat blond haar gemiddeld dunner is dan donker haar. Maar blonde mensen hebben ook veel meer losse haren. Fijn haar ligt dichter bij de hoofdhuid en lijkt daarom sneller vet en piekerig. Maar met de juiste verzorgingsproducten kun je er iets aan doen.

Milde verzorging voor fijn haar

Gebruik om fijn, sluik haar zo goed mogelijk te verzorgen een volumeshampoo.  Het reinigt en voedt het haar voorzichtig en effectief zonder het te verzwaren. De bijbehorende NIVEA Volume Care Conditioner maakt de dagelijkse haarverzorging af. Beide producten bevatten microdeeltjes voor weelderig haar en een vederlicht volume. Bovendien is het haar verzorgd zonder nadelige invloeden. De verbeterde doorkambaarheid beschermt de haren tegen splitsen of breken. 
Gebruik de Volume Care Styling Mousse om je haar na het wassen te stylen. Het biedt 24 uur lang versteviging en volume zonder plakkerig gevoel. De speciale formule wordt geactiveerd door warmte, ondersteunt de opname van provitamine B4 en vitamine B3 in het haar en optimaliseert het voedende effect. Daarnaast zorgt de beschermende keratineformule voor mooi en glanzend haar.
0143_HC_care_and_styling_for_fine_and_flat_hair_intro_1

Een conditioner correct gebruiken

Zorg dat je weinig shampoo gebruikt. Een hoeveelheid ter grootte van een walnoot is voldoende voor schouderlang haar.
0143_HC_care_and_styling_for_fine_and_flat_hair_intro_2
Een bob tot de kin of pagekopje met pony zijn de beste kapsels voor fijn haar.

Gekleurd haar met veel volume

Fijn of futloos haar zier er volumineuzer uit door het juiste kapsel. Een ondersteunend permanent geeft, in tegenstelling tot een normaal permanent, geen krullen maar maakt de haarstructuur ruwer. Het gevolg is meer volume. Vraag advies aan je kapper en laat je haar niet kleuren tegelijkertijd met het zetten van een ondersteunend permanent. Het is belangrijk om je haar te laten bijpunten – bij voorkeur elke vier tot zes weken. Als je haar verzorgd is en je kapsel er altijd fris uitziet, lijkt het alsof je haar meer volume heeft.  Aanbevolen producten om dat effect te bereiken:Een stylingmousse, zoals NIVEA Diamond Gloss Care Styling Mousse bedekt het oppervlak van het haar met polymeren, die het volume verdubbelen door middel van een push-up effect tijdens het drogen. 

Juiste kleur – veel volume

Kleuren kan fijn om futloos haar er voller te laten uitzien: Met warme tonen in bruin haar en lichte meches in blond haar ziet het haar er meteen voller uit.

Door het kleuren wordt het oppervlak ruwer zodat fijn of futloos haar handelbaar wordt. Maar ons advies is om je haar steeds door een kapper te laten kleuren zodat de haarstructuur zo min mogelijk beschadigd wordt. Gebruik voor gekleurd haar een geschikt product, zoals Styling Mousse Color Care & Protect.

0143_HC_care_and_styling_for_fine_and_flat_hair_intro_3
Meer volume in je fijn of futloos haar? Besteed dan meer aandacht aan de ondersteunde lagen van het haar. Korter haar ondersteunt het langere haar zodat het haar omhoog wordt "geduwd" en meer volume lijkt te hebben.

Prachtig fijn haar

0143_HC_care_and_styling_for_fine_and_flat_hair_section_2

Tips voor fijn of futloos haar

  • Zelfs als je fijn haar hebt, moet je regelmatig een conditioner gebruiken om ervoor te zorgen dat de punten niet te droog worden. Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid conditioner gebruikt en je deze alleen over de lengte van het haar aanbrengt.
  • Kies de juiste borstel: een middelgrote, platte borstel geeft weelde en volume aan fijn of futloos haar. Droog je haar met een grote, ronde borstel voor volume bij de haarwortel.
  • Kies als je haar er snel vet uitziet een speciale shampoo, zoals NIVEA Purifying Micellar Shampoo – het reinigt je hoofdhuid zorgvuldig en zorgt voor een langdurig fris gevoel.
product-stage-bg

Krijg met deze producten je fijn of futloos haar onder controle