Blonde vrouw met opgemaakt haar met vlecht

Gevlochten haar: de mooiste vlechttech-
nieken

Hotter dan ooit Kransen, losse strengen of volledige vlechten – gevlochten haarstijlen zijn zowel trendy en klassiek. Hier vind je tips voor het juiste kapsel voor elke haarlengte.


De mooiste vlechttechnieken, om zelf te maken

Franse vlecht – de klassieker van alle tijden

Het is waarschijnlijk de bekendste en populairste vlechtvariant – de Franse vlecht. Hier leggen we uit hoe je zo'n vlecht eenvoudig kunt maken: 
Kam eerst al je haar naar achterover en verdeel daarna de bovenste haarlaag in drie gelijke strengen. NIVEA Styling Spray Diamond Gloss geeft een prachtige glans aan de vlecht.  De strengen worden vervolgens direct op het hoofd gevlochten, door de rechterstreng over de middelste te leggen, daarna de linkerstreng over de middelste en vervolgens de rechterstreng opnieuw over de middelste streng. Op die manier creëer je de basis van je vlecht.  Om er voor te zorgen dat de Franse vlecht precies langs de bovenkant van je hoofd loopt, breng je elke volgende streng van de rest van het haar naar de buitenste strengen en vlecht je deze. Herhaal deze handeling met al het haar langs het hoofd tot het volledig is gevlochten. Als je de extra strengen op dezelfde manier toevoegt, zal de vlecht er mooi glad uitzien.  Zodra je de nek bereikt, vlecht je het resterende deel normaal en maak je de vlecht vast met een haarlint.#

Vijf dingen waar je op moet letten wanneer je haarlak gebruikt

  1.  De haarlak moet bij jouw haartype passen 
  2. Opmerking: Een geblokkeerde spuitmond zorgt ervoor dat de lak ongelijkmatig over het haar wordt verdeeld 
  3. Gebruik niet te veel lak, want dan gaat je haar er snel dof uitzien 
  4. Als je spuit, beweeg de spuitbus dan mee 
  5. Pas op voor haarlak in combinatie met warmte (stijltangen!) – dat droogt je haar uit

Watervalvlecht – elegant chic

Verdeel je haar in drie gelijke strengen aan de voorkant van je hoofd. Daarna vlecht je de drie delen normaal en laat je in een volgende stap één streng los. In plaats van deze streng erbij te nemen, neem je een nieuwe streng en vlecht je deze in de vlecht, zoals bij een Franse vlecht.  Herhaal deze stap tot je rond je hele hoofd hebt gevlochten en zet de vlecht dan vast met een haarclipje. Tip: krul je haar van tevoren met een krultang, zodat de uiteinden licht naar binnen krullen.
0132_HC_braiding_hair_the_prettiest_techniques_intro_1
0132_HC_braiding_hair_the_prettiest_techniques_intro_2

De visgraatvlecht – een echte eyecatcher

Lief, speciaal en extravagant – de visgraatvlecht is ideaal voor zowel chique als informelere gelegenheden. 

Hollandse vlecht – heeft wel iets

Voor deze variant moet je ten minste haar tot op je schouders hebben. Kam eerst al je haar achterover en verdeel het haar aan de voorkant in drie gelijke strengen. Ook als je al ervaring met vlechten hebt, moet je hier toch nog even opletten. Bij een Hollandse vlecht worden de strengen namelijk niet over elkaar geplaatst, maar onder elkaar.  Plaats eerst de linkerstreng onder de middelste en dan de rechterstreng onder de middelste. Herhaal deze handeling en voeg daarbij telkens een fijne lok uit de rest van het haar toe tot de vlecht in je nek eindigt. Bind daarna de vlecht vast met een dun haarlint en fixeer met NIVEA Ultra Strong Styling Spray. Tip: deze vlecht is perfect om aan één kant te dragen en het is een opvallende look voor stijlvolle gelegenheden.
0132_HC_braiding_hair_the_prettiest_techniques_intro_3

Gevlochten haarstijlen voor alle haarlengtes

Kort, lang, stijl, of krullend – de juiste vlechttips voor jouw haar vind je hier.

Vlechten voor lang haar

Voor lang haar bestaat er een heel breed scala aan vlechten. Aparte vlechten of vlechten die in artistieke haarstijlen worden aangebracht, de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Ideale haarstijlen speciaal voor lang haar zijn de klassieke gevlochten krans, die over het hoofd wordt gevlochten, de trendy visgraatvlecht en de Hollandse vlecht. Opgestoken haar met losse of strakke vlechten heeft een elegante uitstraling. Casual versies met losse vlechten zijn erg in.

0132_HC_braiding_hair_the_prettiest_techniques_section_2_1

Glanzend en glossy: laat vlechten er nog beter uit zien!

Als je een glanzende vlecht wilt, gebruik dan van tevoren een vochtinbrengend conditioner (bijvoorbeeld NIVEA Long Care & Repair). Het zorgt ervoor dat je haar er snel gezond uitziet en het geeft je haar een subtiele schittering. Breng het product in de lengte aan

Vlechten voor kort haar

Er zijn eveneens tal van verschillende gevlochten versies voor kort haar: aparte gevlochten strengen zien er prachtig uit in kort haar. Deze worden meestal dicht tegen het hoofd gevlochten, accentueren de look en vallen op. Vlechten opzij die strak zijn gevlochten zien er schitterend uit. Trendy 'cornrows', strakke vlechten aan beide kanten van het hoofd, zien er geweldig uit wanneer ze met andere worden gecombineerd, terwijl gekrulde versies boven op het hoofd er heel lief uitzien. Tip: strak gevlochten vlechten hebben een elegante look, terwijl lossere versies een meer casual uitstraling hebben.

Volume voor fijn haar

Dun en stijl haar: 'cornrows', waarbij slechts een deel van het haar wordt gevlochten, passen heel goed bij dit haartype. Gevlochten kransen of hoge knotten zijn ideaal, want in deze versies kan volume worden gecreëerd, zodat het haar dikker lijkt. Door mousse te gebruiken (bijvoorbeeld NIVEA Styling Mousse of Diamond Volume Care Styling Mousse) krijgt je haar meer volume en wordt het steviger en is het bovendien makkelijker te vlechten. 

Vlechttips voor krullend haar Als je dik, krullend haar hebt, passen losse en volumineuze gevlochten haarstijlen het beste bij jou. Lage vlechten aan de zijkant die het bovenste deel van het hoofd accentueren, zijn uitstekend voor dit haartype, alsook vlechten van verschillende lengtes. Door een masker te gebruiken (bijvoorbeeld NIVEA Long Care & Repair Treatment), zal je haar er gezonder en glanzender uitzien.
0132_HC_braiding_hair_the_prettiest_techniques_section_2_2

De casual look – vlechten opzij

Losse vlechten zien er heel casual uit met enkele uitgetrokken strengen.

Gevlochten haarstijlen stap voor stap

Verzorgings- en stylingtips voor gevlochten haarstijlen

Wil je graag eenvoudige tips zodat vlechten makkelijker wordt? Met deze trucjes behaal je het gewenste resultaat zonder stress:  Je hebt een vaste hand nodig, zodat je het haar makkelijker kunt vlechten. Trendy kapsels geven het beste resultaat als je een stylingmousse gebruikt, zoals de NIVEA Volume Care Styling Mousse. De losse strengen worden op die manier harder en kunnen ook in volumineuze haarstijlen worden verwerkt. 
Om er zeker van te zijn dat de vlechten goed uitkomen, zou je haar ten minste zo lang moeten zijn dat je een paardenstaart kunt maken zonder dat er haar uitsteekt. Aan de andere kant zijn 'graanrijen' die dicht tegen het hoofd zijn gevlochten ideaal voor kort haar in laagjes.  Het hoeft niet perfect te zijn! Begin er dus rustig aan. Want varianten met casual losse strengen zijn hotter dan hot! En om er zeker van te zijn dat de vlechten lang in model blijven, is het belangrijk dat je haarlak gebruikt (bijvoorbeeld NIVEA Extra Strong Styling Spray). Zo houd je kapsels perfect op hun plaats! 
Flechtzopf
Prachtige gevlochten haarstijlen: heel eenvoudig zelf te maken!

STAP 1

Neem het haar aan de achterkant bij elkaar samen en maak een eenvoudige knot.
Flechtzopf
Prachtige gevlochten haarstijlen: heel eenvoudig zelf te maken!

STAP 2

Rol de knot op en zet hem vast met een haarspeld.
Flechtzopf
Prachtige gevlochten haarstijlen: heel eenvoudig zelf te maken!

STAP 3

Begin vooraan je hoofd en verdeel een dunne streng in tweeën.
Flechtzopf
Prachtige gevlochten haarstijlen: heel eenvoudig zelf te maken!

STAP 4

Neem dan één streng van de onderkant en leg deze in je andere hand, zodat het haar eromheen gewikkeld is.
Flechtzopf
Prachtige gevlochten haarstijlen: heel eenvoudig zelf te maken!

STAP 5

Draai beide kanten naar het midden toe en zet deze stevig tegen de knot vast met een haarspeld.