Oudere koppel kussen en lachen

GRIJS HAAR OPLEUKEN EN VERZORGEN

Grijs haar is dunner en droger dan haar dat zijn natuurlijke kleur nog heeft. Je gaat er daarom ook anders mee om. Lees onze tips voor mooi grijs haar voor vrouwen en ontdek hoe je grijs haar het beste kunt opleuken en verzorgen.


WAAROM WORDT HAAR GRIJS?

Het grijs worden van haar is een natuurlijk proces. Bij sommigen begint het al als ze begin 30 zijn, bij anderen pas als zij 60 zijn. Ongeveer 70% van alle vrouwen verbergen hun grijze haar door het te verven. Mooi grijs haar is echter geen uitzondering op de regel. Met de juiste verzorging kun je de show stelen met elegant en mooi grijs haar.

Ook als je ouder wordt, hoeft sterk en gezond haar geen utopie te zijn. Diverse shampoos ondersteunen het dikker maken van de haarstructuur, beschermen de haarkleur en verwennen je hoofdhuid op een milde manier.

Waarom wordt haar grijs? Dat komt door de afnemende productie van melatonine als we ouder worden. De pigmentvormende cellen, genaamd melanocyten, beginnen minder melanine aan te maken en sterven op een gegeven moment af – waardoor ons haar wit wordt.

Dit proces vindt niet in elke haar op hetzelfde moment plaats. Dat is de reden voor een mengsel van haar van onze normale kleur en wit, wat leidt tot de indruk van grijs haar. Dit zie je bijvoorbeeld goed terug bij vrouwen met donker haar, zij krijgen eerst donkergrijs haar dat steeds lichter wordt. Strikt gesproken bestaat ‘grijs haar’ eigenlijk helemaal niet.

GRIJS HAAR: EEN TREND

Grijs haar kan er prachtig verzorgd uitzien. Op internationale catwalks en onder modebloggers is glanzend zilvergrijs haar erg populair. Ook op straat zie je momenteel ook veel jonge meiden met lang grijs haar, die de trend van grijs haar hebben overgenomen. Met speciale verf en zilvershampoo weten zij hun grijze haar te laten glanzen. Niet alleen een volledige zilveren look is populair, ook een combinatie met blauw, roze of paars gekleurde plukken zie je veel voorbijkomen.

GRIJS HAAR OPLEUKEN

Ben jij bang dat grijs haar betekent dat je een saai kapsel hebt? Of dat je er weinig mee kunt omdat het haar droger is? Dat is nergens voor nodig. Met grijs haar kun je alle kanten op. Volg onderstaande tips op voor mooi grijs haar op.

 

KORT GRIJS HAAR

Kort grijs haar hoeft niet meteen een oude uitstraling te geven. Er zijn veel verschillende kapsels die, ook met grijs haar, nog steeds voor een jeugdige look zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een korte of halflange bob, eventueel met pony. Of probeer eens een kort pixie kapsel.

 

LANG GRIJS HAAR

Ook voor lang grijs haar zijn er veel manieren om je haar op te leuken. Een lage, eventueel wat rommelige, knot geeft je direct een chique uitstraling. Of kies voor een losse vlecht, ingevlochten haar of een visgraatvlecht. Qua kapsels kun je onder andere denken aan (half)lang haar met veel laagjes, waardoor het haar speels oogt.

 

GRIJS HAAR MET GEKLEURDE PLUKKEN

Wil je jouw grijze haar wat meer laten opvallen? Kies er dan voor om blauw, roze of paarse plukjes toe te voegen aan je haar. Dit staat niet alleen los heel lok, maar kan ook opgestoken of ingevlochten haar een leuke speelse touch geven.

 

STYLING TIPS VOOR MOOI GRIJS HAAR

Heb jij moeite om je grijze haar in model te brengen, omdat het haar wat stugger is? NIVEA Volume Care Styling Mousse verzorgt rijper haar waardoor het er voller en sterker uitziet. Het bouwt fijn, delicaat haar weer op en versterkt en beschermt het gedurende lange tijd. De intensieve formule beschermt het haar tegen droogheid die veroorzaakt wordt door de warmte van het föhnen en biedt 24 uur lang stevigheid en glans.

GRIJS HAAR VERZORGEN: HOE ZORG JE VOOR MOOI GRIJS HAAR?

Vanaf een bepaalde leeftijd zal je je haarverzorgingsroutine aan moeten passen aan de nieuwe behoeften van je haar: vanaf je 25ste kan je haar minder elastisch worden en er plotseling breekbaar en weerbarstig uitzien. Maar met de juiste verzorging heb je je haarproblemen weer snel onder controle.

Wil je liever je mooie, natuurlijke grijze kleur houden? Vermijd dan externe invloeden als rook, chloor en zonlicht – hierdoor kan grijs haar snel gelig van kleur worden. Gebruik om een onaantrekkelijke, gelige gloed tegen te gaan zilvershampoo. Hier zitten blauwe ingrediënten in die de ontkleuring tegengaan. De truc om grijs haar te laten glanzen en een mooie kleur te behouden.

GRIJS HAAR VERZORGEN EN STYLEN: VOLG DEZE TIPS

  • Grijs haar heeft veel vocht nodig. Speciale maskers, leave-in conditioners en shampoos kunnen de haarstructuur verbeteren en beschadigde gebieden aanpakken.
  • Kies voor stralend haar op oudere leeftijd een shampoo die het haar versterkt en het meer volume en flexibiliteit geeft.
  • Kies als je je haar wilt kleuren geen donkere kleuren. Dit benadrukt namelijk onnodig de fijne lijntjes in je gezicht. Warme kleuren zijn veel geschikter omdat ze je gezicht flatteren.