HOE VAAK MOET JE JE HAAR WASSEN?

Hoe vaak je haar wassen is nog goed voor je? En moet je je haar minder wassen? Ontdek het antwoord op het blog van NIVEA!

De één zweert bij elke dag en de ander bij twee per week: over hoe vaak je je haar moet wassen zijn de meningen sterk verdeeld. Er zijn zelfs mensen die hun haar helemaal niet meer wassen. Hoewel je haar minder wassen door kappers wordt aangeraden, willen veel mensen het liefst elke dag het haar wassen. Het akelige gevoel van vet haar en hoofdhuid willen we namelijk zoveel mogelijk vermijden. Daarbij is onze haardos bepalend voor onze look. Tijd dus, om uit te vinden of elke dag wassen slecht is of goed.

HAREN WASSEN: MEER DAN PURE REINIGING

Er zijn verschillende reden waarom wij graag ons haar wassen. Ten eerste is het gewoon een heel fijn verwenmoment. Vooral als je een lekker geurende shampoo en conditioner gebruikt. Deze hebben een lekkere geur en verzorgen doeltreffend van haarwortel tot punt! Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je haar en hoofdhuid schoon worden. De shampoo zorgt dat het haarvet en de stylingsproducten die je hebt gebruikt worden weggewassen. Verder haalt de shampoo ook andere viezigheid uit je haar. Na het wassen van je haren houd je een lekker fris gevoel over.

IS HET SLECHT OM ELKE DAG JE HAAR TE WASSEN?

Dat frisse gevoel is best wel verslavend, waardoor we eigenlijk elke dag ons haar willen wassen. Maar toch is het beter om je haar minder vaak te wassen. Haar dat te vaak wordt gewassen lijdt zichtbaar. Het kan bijvoorbeeld uitdrogen en gaan afbreken. Bovendien heeft een klein laagje vet op je hoofdhuid een functie. Het beschermt namelijk je huid en zorgt voor soepelheid. Het is goed om te beseffen dat elke dag wassen slecht kan zijn. Dit omdat tijdens de wasbeurt niet alleen viezigheid wordt weggespoeld, maar ook de bescherming van je hoofdhuid.

WAS JE HAAR 1 À 2 KEER PER WEEK

In principe is het advies om niet elke dag je haar te wassen, maar 1 à 2 keer per week. Maar hoe vaak je haar wassen goed voor je is, hangt ook af van andere factoren. Sport je veel of ben je op vakantie in een vochtig en warm klimaat? Dan ben je gebaat bij meerdere wasbeurten per week. Dit omdat je hoofdhuid in dergelijke omstandigheden sneller vet wordt. Ook kunnen mensen met fijn haar hebben hun haar vaker wassen dan degenen met een dikke stevige haardos. Fijn haar wordt namelijk sneller vet. Heb je genoeg informatie over het wassen van je haar? Zorg dan dat je ook de juiste producten gebruikt. Zo heeft NIVEA shampoos voor allerlei soorten haartypes. Verder kun je je haarwasbeurt de finishing touch geven met een verzorgende conditioner.