KORT HAAR STYLEN EN VERZORGEN: TIPS VOOR KORTE KAPSELS

Kort haar in model brengen is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig vind je hier tips om kort kapsels van dames te verzorgen en stijlen. Zo valt je korte haar iedere dag prachtig!

DIVERSE KORTE DAMESKAPSELS

Het ene korte kapsel is natuurlijk het andere niet. Vrouwen met kort haar kunnen zeker variëren met hun korte dameskapsel! Wat dacht je van deze vlotte korte kapsels voor vrouwen?

Kort haar stylen? Looks voor korte kapsels

 Kort dameskapsels

1. CASUAL: ROMMELIG HAAR

Zo creëer je dit vlotte, korte kapsel: kneed wat volumemousse op vochtig haar om het meer volume te geven. Föhn het haar droog en klaar ben je!

Kort kapsel dames

2. NAAR ACHTEREN

Je kunt je korte haar ook naar achteren dragen. Dit doe je door je haar eerst te föhnen en vervolgens naar achteren te kammen. Gebruik haarwax of styling gel om er zeker van te zijn dat je korte dameskapsel blijft zitten gedurende de dag. 

Kort haar stylen

3. EEN LOSSE BOB

Dit korte kapsel is al jaren populair, en wij begrijpen wel waarom! Maak een middenscheiding of zijscheiding in je haar en stijl dit korte haar vervolgens hoe jij dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld haarspray gebruiken om je haar wat meer volume te geven.

Kort haar stylen tips

4. KORT HAAR MET SLAG

Een beetje slag staat heel leuk, vooral bij een halflang kapsel zoals een bob. Draai je lokken bij voorkeur als ze nat zijn en föhn ze vervolgens droog. Schud op en neer en gebruik als je wilt haarlak zodat de slag er goed in blijft zitten. 

Vlotte korte kapsels

5. STIJL HAAR

Hoe kort je kapsel ook is, deze look werkt bijna met iedere haarlengte.  Zo stijl je dit korte haar: breng een kleine hoeveelheid NIVEA Straight Anti-Frizz Crème aan op droog haar. Masseer in en je zult merken dat je korte kapsel glad en stijl wordt. 

 

KORT HAAR STYLEN? ZO DOE JE DAT

Met de juiste verzorgings- en stylingproducten breng je je korte haar in model. Lees onze tips om kort haar te stylen!

EEN AANTAL STYLING TIPS

  • Gebruik niet te veel volumemousse of haarlak voor het stylen van kort haar. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar met minder hoeveelheden is je korte kapsel makkelijker te stijlen. 
  • Perfect voor een natuurlijke look: stylingproducten die een flexibele fixatie garanderen zonder te plakken of de korte lokken te verzwaren.
  • Met structurerende stylingcrèmes kan kort haar in enkele seconden worden gestyled. Het voordeel: het haar blijft de hele dag kneedbaar - haal je handen gewoon door je korte haar en de styling is opgefrist.
  • Speel met kleur: Highlights kunnen fijn, kort haar meer volume en dynamiek geven. Bedenk echter dat gekleurd haar na het verven meer verzorging nodig heeft. 
 

HOE FÖHN JE EEN KORTE COUPE?

Een goed werkende föhn is van essentieel belang, zelfs als je makkelijke kort haar kapsels probeert. Onze tip: als je je haar föhnt, probeer dan zo veel mogelijk volume te creëren boven op je hoofd. Zorg ervoor dat het haar daarbij niet te warm wordt.

Verzorgingsproducten zoals de NIVEA Texture Hair Spray kunnen helpen het haar te beschermen tegen te veel hitte tijdens het föhnen. Elke goede föhn heeft ook een lage temperatuur stand. Het laatste beetje hitte wordt door de koele lucht verwijderd en geeft je kapsel een finishing touch. 
Kort haar in model brengen

DE VERZORGING VAN KORT HAAR

Het mooie van korte kapsels: wassen en drogen is een makkie. Het risico op gespleten haarpunten is relatief laag omdat kort haar niet op de sjaal, coltrui of schouders rusten. Dit maakt kort haar voor vrouwen verzorgen gemakkelijk. 

Het verzorgen van kort haar bestaat uit de dagelijkse haarverzorging. Gebruik shampoo en conditioner om de natuurlijke glans en gezonde uitstraling van kort haar te behouden. Er zijn speciaal op maat gemaakte verzorgingstips voor elke haartype - of het nu fijn , normaal of dik is.

PROBEER DIT KORTE KAPSEL VOOR DAMES

Kort dameskapsels

STAP 1

Breng mousse aan over de hele haarlijn voor volume en stevigheid.

Kort kapsel dames

STAP 2

Föhn je haar uit je gezicht met een ronde borstel om de zijkanten glad te krijgen.

Kort haar stylen

STAP 3

Fohn tot aan de haarpunten en gebruik een borstel om het haar een lichte krul te geven.

Kort haar stylen tips

STAP 4

Gebruik eventueel een stijltang om het haar glad te maken.

Kort haar stylen tips

STAP 5

Maak tot slot je haar glad met wat haarlak. Haal het haar uit gezicht en klaar is je korte kapsel!