Vrouw met krullen kijkt recht in camera

Verleidelijk: tips en trucjes voor krullen

Van professionele verzorging tot modieuze haarstijlen Of je nu golven hebt, grove krullen of natuurlijk kroeshaar, met de juiste behandeling en styling vol hydratatie en verzorging zijn krullen altijd een droom.


De perfecte krul – alles wat je moet weten over krullen

Golven of natuurlijk kroeshaar, wanneer het goed verzorgd en gestylt wordt, zijn krullen altijd een droom. NIVEA laat je zien hoe je je haar op de juiste manier krult!

Steil of krullen – dit is waarom je haar is zoals het is

De reden waarom we steil, golvend of krullend haar hebben, is afhankelijk van de haarzakjes van het haar:

 • hoe ronder het haarzakje, des te rechter het haar; 
 • en hoe ovaler het is, des te meer krullen heb je; 
 • de hoek waaronder het haar uit de schedel groeit, speelt ook een belangrijke rol bij de vorm van het haar; 
 • als de hoek haaks is, dan groeit het haar steil; is de hoek gebogen, dan groeit het haar golvend of krullend.
Maar onafhankelijk van de haarzakjes van je haar is het voor sommige haarstijlen beter om te ontkrullen zodat het haar handelbaarder is en meer volume krijgt.  Supertip: slaap met veel platte vlechtjes en haal deze er 's morgens uit om ze te stylen: je kunt dan met mooie krullen werken, zelfs al is je haar normaal steil.

Fantastisch vrouwelijk en echt cool

Natuurlijke krullen of perfect gestylt, krullen zijn elk seizoen trendy.

Natuurlijke krullen hebben veel verzorging nodig

Krullen worden gevormd door de kromming in de structuur van het haar. Hoe ovaler het haarzakje, des te meer krullen. Als je je haar op de juiste manier stylt, is het mogelijk om de natuurlijke krommingen van het haar te ondersteunen en perfect te vormen.

Waanzinnige krullen, eenvoudig na te maken

Glanzende, verzorgde krullen zijn voor veel vrouwen een droom. We laten je zien hoe ook jij krijgt! De verzorgingstips voor krullen van NIVEA-experts: 

 • Krullend haar ziet er vaak onbestemd uit omdat het regelmatig hydratatie tekortkomt. Een speciale hydraterende mousse (NIVEA Curl Plumping Mousse bijvoorbeeld) geeft elke krul de juiste hydratatie met een formule op basis van Aloë Vera-extract. En het geeft ook nog eens veerkracht.
 • Shampoos met een anti-pluiseffect (NIVEA Diamond Gloss Care bijvoorbeeld) helpen ook pluizend haar te temmen.
 • De juiste styling is ook erg belangrijk om elke krul te benadrukken. Masseer hiervoor bijvoorbeeld NIVEA Curl Plumping Mousse op vochtig haar en draai de individuele plukken rond je vingers. Laat daarna je haar aan de lucht drogen. Belangrijk: raak je haar niet aan! En borstel het vooral niet uit.
 • Een styling-mousse is ook geschikt voor de behoeften van krullend haar. NIVEA Curl Plumping Mousse bijvoorbeeld zorgt voor veerkracht en bescherming tegen pluizen.
 • Een föhn met een diffuser helpt ook om de krullen te definiëren en ze een fantastisch model te geven. Droog hiervoor je haar langzaam en op een lage temperatuur en lage stand. 
 • Een haarmasker van olijf- of druivenolie is gemakkelijk zelf te maken. Meng 2 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels ricinusolie, 1 theelepel honing en 1 eidooier. Maak de olijfolie voor het mengen een beetje warm. Breng het vervolgens pluk voor pluk in het haar aan en masseer het zachtjes in.
 • Laat het masker 30 minuten zijn werk doen en spoel dan grondig uit.

Een eenvoudig-te-kopiëren-stijl: prachtige natuurlijke krullen

Gesofisticeerde stijlen voor lang haar met natuurlijke krullen

De tip van de expert:

“lang krullend haar kan er snel droog, saai en onbestemd uitzien. Geef het één keer per week een intensief haarmasker om het soepel te houden. Haar in een goede conditie heeft een natuurlijke veerkracht en is eenvoudiger te bewerken.”

Stijltips voor waanzinnige haarstijlen: kort en gekruld

Engelenhaar: zo werkt het

STAP 1

Behandel je haar met NIVEA Hydraterende Micellair Shampoo.

STAP 2

Breng NIVEA Curl Plumping Mousse aan en draai de middelgrote plukken haar rond je vinger om de krullen van elkaar te scheiden.

STAP 3

Droog je haar met een diffuser om de krullen preciezer te vormen.

STAP 4

Trek de krullen in de gewenste vorm wanneer ze droog zijn.

STAP 5

Schud je haar om het volume en een zachte, natuurlijke afwerking te geven.

TIP VAN EEN EXPERT

Als je haar steil is, gebruik dan een middeldikke krultang om krullen te maken.

STAP 1  Maak een scheiding. Draai het haar pluk voor pluk naar achteren, uit je gezicht, met een middeldikke krultang om golven te creëren.

STAP 2 Doe dit pluk voor pluk totdat al je haar gekruld is.

STAP 3 Borstel je haar grondig met een brede borstel met natuurlijke haren. Dit verzacht de bovenste haarlagen en creëert extra glans en erg zachte golven.

TIP VAN EEN EXPERT Dit is een fantastische look en zo eenvoudig te maken. Je wordt gegarandeerd beloond met bewonderende blikken. Wees niet bang om je haar goed door te borstelen. Voor deze look heb je geen kleine, veerkrachtige krullen nodig, maar eerder mooie golven. Als je meer volume wilt, kun je je haar zelfs ondersteboven borstelen.

Golven zijn de favoriete look voor elk seizoen.

Stijltips voor waanzinnige haarstijlen: lang haar met natuurlijke krullen

Zo werkt het:

met een eenvoudige scheiding, valt het haar uit je gezicht en golft het prachtig.

STAP 1

Gebruik een krultang om de krullen vorm te geven. Splits het haar in een boven- en onderlaag. Begin dan met de onderlaag. Draai de zijkanten van het haar in middelgrote delen uit je gezicht richting het midden van het achterhoofd.

STAP 2
Maak een middenscheiding in de bovenlaag en draai het haar naar achteren, uit het gezicht. Draai het haar niet helemaal tot aan de haarlijn om een moderne look te krijgen.
 
STAP 3
Wanneer je al het haar hebt gekruld, splits je ieder gedeelte opnieuw. Daardoor ontstaan kleinere krullen die je haar meer flexibiliteit en vorm geven.