Siliconenvrije shampoo

Siliconenvrije shampoo

Hoe kun je je haar intensief voeden met siliconenvrije
Gevoelig haar heeft extra veel aandacht nodig. Was het daarom bij voorkeur met siliconenvrije shampoo. De siliconenvrije shampoo van NIVEA reinigt je haar met natuurlijke ingrediënten, zoals granaatappel, waterlelie en acacia en geeft het een prachtige glans.

Waarom zitten er siliconen in shampoo?

Bescherming tegen gespleten punten bij lang haar

Producten uit de Care & Repair-reeks zoals NIVEA Long Care & Repair Shampoo bevatten voedende siliconen. Zij leggen een film rond het lange haar waardoor voorkomen wordt dat de punten splijten.

Wat is het nut van siliconen?

Het gebruik van siliconen wordt in NIVEA shampoos zoveel mogelijk vermeden. We gebruiken ze alleen als het echt nodig is, bijvoorbeeld in shampoos voor dof of aangetast haarSiliconen leggen een beschermende film rond het haar waardoor het gladder en zachter wordt.

Bovendien bevatten ze, net zoals siliconenvrije shampoo, regenerende en voedende ingrediënten die de proteïnen in het haar aanvullen en het tevens hydrateren.
Dankzij een evenwichtige en afgemeten formule hebben siliconen veel positieve eigenschappen en maken ze het haar recht, glanzend en glad. Omdat siliconen in het verleden het haar vaak te veel voedden, bevatten NIVEA producten nu alleen siliconen die een positief effect op het haar hebben en het niet verzwaren.

Alle siliconen die in onze formules worden gebruikt, kunnen gemakkelijk worden uitgewassen en blijven niet permanent op het haaroppervlak achter.


Shampoo – vrij van siliconen en rijk aan natuurlijke ingrediënten

Voor wie is siliconenvrije shampoo aanbevolen?

Hoewel siliconenshampoos het haar niet beschadigen, kunnen ze bij sommige haartypes wel een ongewenst effect teweegbrengen: ze kunnen het haar verzwaren en sluik laten vallen. Daarom adviseren wij het gebruik van siliconenvrije shampoo voor mensen met de volgende haartypes: · 

Ook mensen met een gevoelige hoofdhuid raden wij aan het gebruik van siliconenvrije shampoo te overwegen. Om je haar op een voorzichtige manier te ontdoen van siliconen en het weer teversterken, kun je het voeden met een siliconenvrij masker.


Vermijd behandelingen die je haar kunnen beschadigen zoals kleuren, een permanent of drogen op een hoge temperatuur. Hierdoor zal je haar sneller kunnen herstellen.

Achterblijvende restjes behoren tot het verleden

Bovendien werkt een reinigende shampoo zoals NIVEA MEN Active Clean als een masker voor moeilijk en ‘overvoed’ haar. Het helpt alle restjes uit het haar te verwijderen.

Siliconenvrije shampoo voor schitterend haar

Verzorging die puur natuur is

NIVEA siliconenvrije shampoos bevatten kostbare plantenextracten van granaatappel, waterlelie, acacia, bamboe en aloë vera. Deze natuurlijke ingrediënten gecombineerd met vloeibare keratine en andere kostbare bestanddelen zorgen voor een vederlicht volumineus effect – zonder dat je haar zwaar wordt of de kleur vervaagt.
Door ons aanbevolen, speciaal voor jou