Meisje kamt haar haar in badkamer

Vet haar? Geen probleem!

Eenvoudige verzorgingstips voor gezond, glanzend haar ! Heb je net je haar gewassen, is het al weer vet, vreselijk toch? Met de juiste verzorging kun je vet haar bestrijden.


Vet haar – oorzaken en tips voor snelle styling

Vet haar

Handige tips voor haar met meer volume

De talgklieren zorgen ervoor dat ons haar en onze huid glad blijven. Als de talgklieren te veel talg produceren, krijgen we vet haar.

Een ‘good hairday’: noodstylingtips om vet haar te voorkomen

  • Verfrissende stylingsprays en -mousses om te gebruiken tijdens het drogen, geven het haar meer volume en zorgen ervoor dat het niet aan de hoofdhuid blijft plakken.
  • Je haar naar achterover kammen voorkomt ook direct contact met de hoofdhuid.
  • Een droogshampoo haalt overtollig talg uit je haar en hoofdhuid. Je haar ziet er verzorgder uit en valt losser rond je gezicht.
  • Brede haarbanden of diademen zijn trendy en verbergen een vette haarlijn.
  • En als je geen andere optie hebt, probeer dan de wetlook eens uit: hierbij kam je de bovenste laag van het haar naar achteren met gel. En weg is je vette haar.

Wat is de oorzaak van vet haar?

De oorzaak van vet haar is een overtollige talgproductie door de hoofdhuid: de individuele klieren aan de wortels van het haar scheiden te veel talg af. Hierdoor zal het haar snel vet worden en kan er zelfs vette roos ontstaan.

Verhoogde talgafscheiding kan diverse oorzaken hebben. Bijvoorbeeld stress, het gebruik van verkeerde verzorgingsproducten of ongezonde voeding. Hormonale veranderingen tijdens de puberteit, zwangerschap of menopauze kunnen ook zorgen voor overactieve talgklieren. 

Veel mensen hebben ook een erfelijke aanleg voor overmatige talgproductie. En daarbij spelen de seizoenen een rol: in de zomer transpireert de hoofdhuid meer en lijkt het haar vetter. Voor een gezonde hoofdhuid en een langdurig fris gevoel heeft haar behoefte aan speciale verzorging.

Weg met vet haar!

Voorzichtig drogen met een föhn

Voorzichtig drogen met een haardroger

Als je je haar droogt met een haardroger, hou deze dan altijd op afstand van het haar zodat de warmte niet direct op je hoofdhuid blaast. Daardoor zou de hoofdhuid kunnen gaan transpireren en het vet zich sneller verspreiden.
Krultang

Veeleisende kapsels zijn geen probleem!

Bovendien maken highlights of een permanent het haar poreuzer. Dat is niet zo goed te zien bij vet haar omdat dit toch al meer talg produceert.

Een kuurbehandeling voor vet haar

Vet haar heeft speciale verzorging nodig. Verwen je haar bijvoorbeeld eens met een lichte hoofdhuidmassage beeld. Hierdoor komt de overtollige talg vrij en het werkt ontspannend. Als je snel vet haar hebt, kun je het elke dag probleemloos wassen.

Het beste moment om je haar te wassen is ’s morgens, dan blijft het de hele dag fris.

De milde, siliconenvrije shampoos voor vet haar zoals NIVEA Purifying Micellar Shampoo zijn het meest geschikt om je haar mee te wassen. Als je een conditioner of masker gebruikt, blijf dan bij voorkeur weg van de haarlijn om te voorkomen dat deze vet wordt. Spoel je haar nadat de shampoo is ingewerkt goed uit om te voorkomen dat er restjes achterblijven. 

Lees hier meer over de siliconenvrije shampoos van NIVEA.

product-stage-background

Haarverzorgingsproducten voor vet haar