Man draagt vrouw met hoed op de rug

De perfecte kleur voor de zomer: de gezonde manier om bruin te worden

Een door de zon gekuste huid? Lees hier hoe! Wil je een natuurlijk kleurtje dat er uitziet alsof je huid gekust is door de zon? Of je nu zont of niet, er zijn diverse manieren om dit te realiseren en mooi bruin te worden.


Het effect van de zon op je lichaam en huid

De zon heeft een groot effect, niet alleen op onze gemoedstoestand, maar ook op onze gezondheid. Maar wat kun je doen als de zon niet schijnt?

Melanine – het ingrediënt om bruin te worden

De zon maakt ons vrolijk en zorgt ervoor dat onze huid bruin wordt. Dit komt door het pigment melanine, wat onze ogen en ons haar kleurt.

Een gezonde kleur: diverse mogelijkheden

Wie wil er nu geen stralende, licht getinte huid na een ontspannen vakantie? Maar je hebt niet per se een dure jaarlijkse vakantie nodig om een frisse zomerkleur te krijgen. Of je nu in de stralende zon ligt te bakken of een mild zelfbruiningsproduct gebruikt, er zijn een paar dingen waar je op moet letten voor natuurlijk bruin worden

Lees hier meer over zonbescherming. 

Als je zo nu en dan tijdens je lunchpauze in de zon zit, moet je de kracht van de zon nooit onderschatten. In no time trekken je lippen strak en verbrandt je. Blijf niet meer dan 15 minuten onbeschermd in de zon om dit te voorkomen. 

Natuurlijk varieert deze tijd op basis van je huidtype, maar houd als vuistregel een kwartier aan. 

Als je langer zorgeloos van de zon wilt genieten, probeer dan eens zonneverzorgingsproducten van NIVEA.

Getinte hydraterende crèmes voor een magisch fris gezicht

Getinte producten werken alleen op de huid. Dat betekent dat hydraterende producten, zoals NIVEA Hydraterende Gekleurde Dagcrème voor je gezicht, de schijn wekken dat je een gezonde zomerkleur hebt. Voor goede resultaten is het belangrijk dat je zorgvuldig de hydraterende producten kiest die goed zijn voor jouw natuurlijke huidskleur, om een maskereffect te voorkomen. Getinte producten kun je gewoon met water verwijderen, zelfs onder de douche of tijdens bij het verwijderen van je make-up voordat je gaat slapen.

Een lichtgetinte moisturizer is uitstekend voor het wegwerken van oneffenheden op je gezicht. Zorg er ook voor dat deze een beschermingsfactor van minstens 10 bevat. Dit beschermt je huid tegen het ouder worden.

Een gezonde kleur met zelfbruiningsproducten

In tegenstelling tot getinte huidverzorgingsproducten, reageren zelfbruiningslotions met de bovenlaag van de huid en veranderen deze van kleur. Verwijder eerst de dode huidcellen van de te behandelen plekken om de lotion gelijkmatig aan te kunnen brengen. En de kleur moet natuurlijk ook passen bij jouw huidskleur. Zelfbruiningslotions zijn één manier om een gezonde kleur te krijgen. Maar de kleur is in dat geval niet blijvend en vervaagt na een paar dagen doordat deze bijvoorbeeld in aanraking komt met kleding.

Natuurlijk bruin worden met behulp van de zon

Dankzij de zon voelen we ons automatisch beter. Maar er zijn een paar dingen die je moeten onthouden wanneer het de warme stralen betreft.

BESCHERMING OF BRUIN WORDEN? NU KAN HET ALLEBEI!

NIVEA® SUN Protect & Bronze producten combineren een betrouwbare bescherming en een natuurlijke teint.

Voedende bescherming. Een blijvend kleurtje.

Intensieve UV-straling kan onaangename schade aan onze huid toebrengen. Daarom is het zo belangrijk deze goed te beschermen. Zelfs als je de schaduw opzoekt in de zomer, wordt de eigen melanineproductie van de huid geactiveerd, die verantwoordelijk is voor onze natuurlijke zonbescherming. 


Je zult dan ook langzamer bruin worden, maar deze kleur blijft wel langer en je voorkomt in elk geval zonnebrand. Het NIVEA SUN Protect & Bronze assortiment met SPF 20, 30 en 50 ondersteunt het lichaamseigen bruiningsproces, maar bevat geen zelfbruiningsbestanddelen. Het Pro-melanine-effect stimuleert de pigmentproductie in de huid en helpt zo deze beter te beschermen. De conclusie is dat een gezonde teint langer blijft zitten dan een kunstmatig kleurtje.