Man draagt vrouw met hoed op de rug

OP EEN GEZONDE MANIER SNEL BRUIN WORDEN: HOE DOE JE DAT?

Wil je ook dat jouw huid zo’n mooie zomerse gloed krijgt? Of je nu zont of niet, er zijn diverse manieren om een mooie teint te krijgen. Lees hier hoe jouw huid op een gezonde manier snel een bruin kleurtje krijgt.

DE EFFECTEN VAN DE ZON

De zon heeft een groot effect op ons: niet alleen op onze gemoedstoestand, maar ook op onze gezondheid. Dankzij de zon zijn we vrolijker en wordt ons huid bruiner. Dit komt door het pigment melanine in onze huid, wat ook onze ogen en ons haar kleurt. Hoe bruin je maximaal kunt worden verschilt enorm per huidtype.

TIPS OM SNELLER TE BRUINEN

Wie wil er nu geen stralend getinte huid hebben? Voor de een gaat bruin worden soms wat sneller dan voor de ander. Wil je snel bruin worden? Wij hebben een lijstje met handige tips om sneller te bruinen voor jou. Met deze tips leer je hoe je sneller bruin wordt in de zon, maar ook zonder de zon.
gezond bruin

INSMEREN

Dit lijkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar het is ontzettend belangrijk. Door je huid regelmatig in te smeren, zorg je dat je niet verbrandt. Een verbrande huid is onprettig en tast de gezondheid van de huid aan. Insmeren houdt jouw huid gezonder, waardoor je ook snel kunt bruinen.

Lees hier alles wat jij moet weten rondom het insmeren met zonnecrème.

gezond bruin

SCRUBBEN

Voordat je lekker de zon ingaat, adviseren wij om je lichaam en gezicht mild te scrubben. Door de huid te scrubben, verwijder je dode huidcellen. Scrubben is ook het antwoord op de vraag: hoe worden je benen sneller bruin? Door je benen goed te ontharen en daarna te scrubben worden je benen makkelijker bruin. Let er wel op dat je nieuwe huidcellen gevoeliger zijn voor de zon, dus gebruik na het scrubben altijd een zonnebrand met hoge beschermingsfactor.

gezond bruin

DRAAG GEEN OF WEINIG MAKE-UP

Hoe word je snel bruin in je gezicht? Ons antwoord: door zo min mogelijk make-up te dragen. Wanneer er veel make-up, zoals poeder of foundation op je gezicht zit, neemt je huid de zon minder snel op. Met minder of geen make-up op je gezicht word je dus sneller bruin. Gebruik natuurlijk wel altijd een zonnecrème voor het gezicht ter bescherming.

gezond bruin

SPORTEN IN DE ZON

Bewegen in de zon zorgt ervoor dat je lichaam, en dus je huid, aan verschillende kanten straling van de zon opvangt. Zo krijg je een egaal gebruinde kleur op je lichaam.

gezond bruin

ZELFBRUINER

Lukt het snel bruin worden in de zon niet helemaal? Dan is een zelfbruiner gebruiken een goede optie om snel te bruinen. Wanneer je een zelfbruiner uitkiest, is het belangrijk om er een te kiezen die bij jouw huidskleur past. Op zoek naar een langdurige goudbruine kleur? Probeer dan onze NIVEA Bronze effect Body Lotion, deze lotion bruint en verzorgt je huid intensief.

BESCHERMING OF BRUIN WORDEN? HET KAN ALLEBEI!

Als je zo nu en dan tijdens je lunchpauze in de zon zit, moet je de kracht van de zon nooit onderschatten. De intensieve UV-straling van de zon kan bijdragen aan onaangename schade aan onze huid. Blijf daarom nooit langer dan 15 minuten onbeschermd in de zon zitten. Wij adviseren je jouw huid altijd goed te beschermen. Probeer voor een goede verzorging en bescherming onze NIVEA zonbeschermingsproducten. Lees meer over de juiste zonbescherming zodat je zonder zorgen van de zon kunt genieten.

Wil je jouw huid beschermen, maar ook een natuurlijke bruine teint krijgen? Probeer dan onze NIVEA SUN Protect & Bronze producten, zoals de NIVEA Sun Protect & Bronze Beschermende Olie SPF 30. Het NIVEA SUN Protect & Bronze assortiment met SPF 20, 30 en 50 ondersteunt het lichaamseigen bruiningsproces, maar bevat geen zelfbruiningsbestanddelen. Het pro-melanine-effect stimuleert de pigmentproductie in de huid en helpt deze zo beter te beschermen.

GETINTE HYDRATERENDE CRÈMES VOOR EEN NATUURLIJKE TEINT

Getinte producten, zoals de NIVEA 5 in 1 Dagcrème Medium voor je gezicht, zorgen ervoor dat je een gezonde zomerkleur hebt, zonder zon. Voor goede resultaten is het belangrijk dat je zorgvuldig de hydraterende producten kiest die goed zijn voor jouw natuurlijke huidskleur, om een maskereffect te voorkomen. Getinte producten kun je gewoon met water verwijderen, zelfs onder de douche. Of verwijder ze tegelijk met je make-up voordat je gaat slapen.

Een lichtgetinte moisturizer is uitstekend voor het wegwerken van oneffenheden op je gezicht. Zorg er ook voor dat deze een beschermingsfactor bevat. Dit beschermt je huid tegen het ouder worden.