Kokosolie voor de huid - NIVEA

IS KOKOSOLIE GOED VOOR DE HUID?

De ingrediënten in kokosolie zijn goed voor de huid en kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan je beautyroutine. Ontdek de verschillende manieren hoe je dit geurige wondermiddel kunt gebruiken.

KOKOSOLIE OP JE GEZICHT EN LICHAAM

In het westen wordt kokosolie voornamelijk in de keuken gebruikt. In Azië is kokosolie echter een traditioneel huis-, tuin- en keukenmiddel voor huidverzorging die van top tot teen wordt ingezet. Het wordt onder andere gebruikt voor massages, als middel tegen een droge huid en kokosolie wordt tegen rimpels gebruikt. 

Kokosolie voor de huid: in kleine hoeveelheden wordt kokosolie sneller geabsorbeerd door de huid dan andere natuurlijke oliën. Kokosolie voor een droge huid gebruiken is daarom een echte aanrader.

Kokosolie bij acne en puistjes: kokosolie werkt ontstekingsremmend en is daarom bijzonder geschikt voor een onzuivere huid, puistjes of acne. Let er echter wel op dat je spaarzaam met het product omgaat. Te veel kokosolie op de huid smeren kan de poriën verstoppen en daarmee juist mee-eters en puistjes veroorzaken.

Kokosolie als make-up remover: de rijke olie kan gebruikt worden om waterproof make-up te verwijderen. Doe een beetje olie op een wattenschijfje en smeer het zachtjes over je ogen en huid.

Kokosolie voor een manicure: masseer een kleine hoeveelheid olie op je nagels en nagelriemen en laat het intrekken. Duw daarna voorzichtig je nagelriemen terug met een nageltool die hier geschikt voor is.

Kokosolie voor een pedicure: smeer de kokosolie op de huid van je voeten, dan zorgt het voor verzorgde voeten. Ook kan het eeltvorming voorkomen.

Kokosolie voor een zachte huid bij je ellebogen en knieën: smeer kokosolie op de huid van je ellebogen of knieën om droge plekken tegen te gaan. De huid blijft zacht en soepel bij regelmatig gebruik.

Vrouw met kokos body oil in lotion - NIVEA

RECEPTEN VOOR KOKOSOLIE OP JE HUID

Kokosolie is een vaste substantie, maar wordt vloeibaar vanaf 25°C. In deze staat is het makkelijk te mengen met andere ingrediënten om verzorgende recepten te maken.

Scrub met kokosolie en suiker - NIVEA

SCRUB MET KOKOSOLIE EN SUIKER

Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de doorbloeding van de huid. Met kokosolie maak je gemakkelijk een eigen scrub van natuurlijke ingrediënten. Mix daarvoor bruine rietsuiker met de olie totdat je een stevige substantie hebt. Smeer dit op je huid, laat het tien minuten intrekken en spoel daarna alles af met lauwwarm water.

Badolie met kokosgeur - NIVEA

VERZORGENDE BADOLIE MET KOKOSGEUR

Een à twee theelepels kokosolie in je badwater zorgt ervoor dat je huid wordt gevoed met gezonde vetten. De zoete kokosgeur helpt je daarnaast om te ontspannen.

DE WERKING VAN KOKOSOLIE OP DE HUID

VITAMINE E TEGEN HUIDVEROUDERING

Kokosolie wordt geperst uit de pulp van de kokosnoot. De goede werking van kokosolie op de huid is onder andere dankzij de vitamine E die erin zit. Dit ingrediënt wordt ook vaak toegevoegd aan antirimpelproducten omdat het vroegtijdige huidveroudering kan voorkomen. Daarom werkt kokosolie tegen rimpels. 

ONTSTEKINGSREMMEND LAURINEZUUR

Laurinezuur is een van de belangrijkste ingrediënten in kokosolie. Onderzoeken tonen aan dat het zuur een antibacterieel en ontstekingsremmend effect heeft. Het kan kleine irritaties en verwondingen helpen herstellen. Daarnaast is kokosolie goed voor je huid als je last hebt van acne en puistjes, dankzij de helende werking. Is je huid erg geïrriteerd, vraag dan advies aan een dermatoloog.

KOKOSOLIE DROGE HUID VERZORGING & ECZEEM

Een droge huid heeft goede verzorging nodig. Filipijnse wetenschappers hebben aangetoond dat kokosolie het natuurlijke vochtverlies van de huid kan tegengaan. Het helpt om de huid soepel en veerkrachtig te maken. Heb je last van eczeem, dan kan kokosolie helpen je huid minder jeukerig of pijnlijk te laten voelen. Ook bij een verbrande huid kan kokosolie helpen: het helpt de huid herstellen en te voeden.


TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN KOKOSOLIE OP JE GEZICHT

Vrouw gezichtsverzorging met kokosolie  - NIVEA

Kokosolie geeft een lekker geurtje af en is dus erg goed voor je huid. Maar op welk moment van de dag kun je de olie het beste toevoegen aan je skincare routine? Wil je kokosolie op de huid van je gezicht gebruiken, dan kun je het product het beste gebruiken als moisturizer. Gebruik het in dat geval ’s avonds na het reinigen van je gezicht. Smeer, als je dat gebruikt, eerst een oogcrème. Daarna volgt de kokosolie. Een nachtcrème kun je in dit geval achterwege laten. Gebruik ’s ochtends wel altijd een speciale dagcrème, het liefst eentje met SPF.