vrouw met hoed

Zonnevlekken

Alles wat je moet weten over zonnevlekken en hoe je ze moet verwijderen.

WAT ZIJN ZONNEVLEKKEN EN HOE MOET JE ZE VERWIJDEREN

Zonnevlekken zijn ververvelend - zeker zonnevlekken in je gezicht. Maar wat zijn zonnevlekken? We zullen het reilen en zeilen van ze bespreken, hoe je ze krijgt, hoe je ze kan verkomen en en hoe je van zonnevlekken afkomt.

ZONNEVLEKKEN OP DE HUID - EN HOE KOM JE ER VANAF

Heb je ook al gemerkt dat je kleine bruine vlekken hebt op je huid? Vooral op je gezicht of de rug van je handen? Dit zijn waarschijnlijk zonnevlekken. Ze worden soms ook levervlekken genoemd, maar ze hebben niets met je lever te maken. En sommige mensen noemen ze ouderdomsvlekken, wat toepasselijker is, want ze hebben wel iets met de leeftijd te maken. Dermatologen noemen zonnevlekken officieel lentigo solaris. Hoe je ze ook noemt, deze pigmentaties kunnen vervelende vlekken op je huid zijn - en ze zijn moeilijk te verdoezelen.

Laten we eens nader ingaan op zonnevlekken in het gezicht, zonnevlekken op de huid, de oorzaken ervan en hoe zonnevlekken te verwijderen. We zullen het ook hebben over preventieve behandelingen.

We starten met de meest gestelde vraag: wat zijn zonnevlekken?

vrouw die in de zon staat


WAT ZIJN ZONNEVLEKKEN OP JE HUID?

Wat zijn zonnevlekken? Zonnevlekken op je huid zijn platte vlekken van huidverkleuring, meestal zijn ze bruin van kleur - van licht naar donker.
Nivea Luminous-producten

Ze variëren van grootte, ze zijn groter dan sproeten en vaak groeien ze. In tegenstelling tot sproeten, waarmee ze soms worden verward, zullen ze niet vervagen zonder behandelingen.

 

 ZONNEVLEKKEN OP HET GEZICHT

Zonnevlekken komen vaak voor op je gezicht. Waarom? Omdat je gezichtshuid delicaat is en gevoelig voor schade door UV-stralen.
Het goede nieuws is dat als u dit weet, u het kunt bestrijden met gerichte producten om de schade ongedaan te maken en verdere schade te voorkomen.

 

LEVERVLEKKEN IN DE NEK

Zonnevlekken kunnen ook verschijnen in de nek - meestal vergeten we deze in te smeren met zonnecréme in de ochtend. Zonnevlekken op deze plaats worden ook wel levervlekken of ouderdomsvlekken genoemd. 

WAAR KUNNEN ER NOG ZONNEVLEKKEN VERSCHIJNEN?

Zonnevlekken ontstaan meestal op huid die vaak aan de zon wordt blootgesteld, zoals uw schouders, nek, rug en op de rug van uw handen. 

WAT ZIJN DE OORZAKEN VAN ZONNEVLEKKEN OP JE HUID?

Uw huid bevat een stof die melanine heet, een huidpigment dat de kleur van uw huid en haar bepaalt. Bij blootstelling aan UV-licht produceert de huid meer melanine in een poging om schade te herstellen. Door de toename van melanine in het lichaam wordt de huid donkerder - dat is uw bruine kleur. Met andere woorden, melanine is de manier van het lichaam om de huid te beschermen tegen verbranden. Zonnevlekken ontstaan wanneer melanine in hoge concentraties wordt geproduceerd op plaatsen waar uw huid is blootgesteld aan hoge dosis UV-licht, zoals uw gezicht of handen. Hierdoor ontstaan vlekken met een donkerder huidskleur, die hyperpigmentatie worden genoemd, of beter gezegd zonnevlekken. 

 

WANNEER VERSCHIJNEN ER ZONNEVLEKKEN?

De meeste mensen krijgen ze rond hun veertigste, afhankelijk van de mate waarin ze in de loop der jaren aan de zon zijn blootgesteld. Je ziet ze de meeste zonnevlekken op het gezicht, de nek en de handen. Hoe meer je in de zon hebt gezeten met weinig of geen UV bescherming, hoe meer kans je hebt op zonnevlekken. Een lichte huid loopt ook meer risico om zonnevlekken te krijgen. Hoewel ze onschuldig zijn, kunnen zonnevlekken na verloop van tijd groter worden. Dus als zonnevlekken op de huid je zorgen baren, kunt u het probleem beter zo snel mogelijk aanpakke. Wachten kan het verwijderen van zonnevlekken iets tijdrovender maken.

vrouw met zonnevlekken op haar gezicht


HUISHOUDELIJKE MIDDELTJES

HOE VERWIJDER JE ZONNEVLEKKEN VAN JE GEZICHT: HUISHOUDELIJKE MIDDELTJES

Veel mensen vragen zich af hoe ze van zonnevlekken af kunnen komen. Gelukkig zijn er behandelingen die je thuis kunt doen om deze vlekken te helpen vervagen. U kunt deze ook proberen voor het verwijderen van zonnevlekken. Deze omvatten:
Aloë Vera

Aloë Vera

Aloë Vera

Aloë Vera is een wonderplant die actieve bestanddelen bevat, waaronder aloïne en aloesine, waarvan is vastgesteld dat ze hyperpigmentatie, waaronder zonnevlekken op de huid, effectief kunnen verlichten. 

oranje

Vitamine CDe antioxiderende eigenschappen van vitamine C bieden verschillende voordelen, waaronder een beschermend effect tegen UVA- en UVB-stralen. Vitamine C plaatselijk aanbrengen is ook een doeltreffende manier om verschillende donkere vlekken veroorzaakt door de zon te verlichten.

Nivea Verstevigende Q10Plus lichaamsolie

Vitamine E


Studies hebben aangetoond dat vitamine E in de voeding en uitwendige vitamine E olie de huid beschermen tegen lichtgevoeligheid (gevoeligheid voor ultraviolette UV-stralen) waardoor u meer risico loopt op huidbeschadiging.

vrouw met zonnevlekken

Appel Cider Azijn


Het azijnzuur in appelciderazijn kan helpen zonnevlekken lichter te maken wanneer het regelmatig wordt aangebracht.

Groene thee

Groene theeGroene thee blijkt ook zonnevlekken op de huid te verminderen. Doe dagelijks een beetje afgekoelde groene thee op het getroffen gebied.

vrouw die Nivea bodylotion gebruikt

Melk


Het melkzuur in melk kan huidpigmentatie lichter maken, en kan zelfs werken op zonnevlekken.


HOE VERKOM JE ZONNEVLEKKEN?

Hoe beter u voor uw huid zorgt in de zon, hoe kleiner de kans dat u zonnevlekken krijgt. En als je dan toch zonnevlekken krijgt, zullen ze later komen en minder talrijk zijn. 

Onbeschermde blootstelling aan de zon is schadelijk voor de huid door ultraviolette (UV) straling. Er zijn twee soorten UV-stralen die verschillende effecten hebben op de huid, maar ze zijn allebei erg schadelijk:

* UVA wordt in verband gebracht met huidveroudering
* UVB wordt in verband gebracht met het verbranden van je huid

De beste manier om zonnevlekken op het gezicht te voorkomen, is door er een gewoonte van te maken om dagelijks een gezichtscrème met een hoge SPF te dragen - zelfs op bewolkte koele dagen - over of in plaats van je gewone vochtinbrengende crème. Voor de beste resultaten kan je een factor 30 of hoger aanbrengen. Het goede nieuws is dat er tegenwoordig specifieke SPF-formules voor het gezicht zijn die alle UV-bescherming bieden die je nodig hebt terwijl je make-up perfect blijft. Dat klopt, zonnebrandcrème hoeft je gezicht niet vettig te maken.

Luminous630® is onze meest effectieve gezichtscrème in het assortiment voor pigmentvlekken. Het assortiment helpt de drie meest voorkomende vormen van pigmentvlekken te verminderen, waaronder pigmentvlekken veroorzaakt door blootstelling aan de zon, veroudering en hormonale veranderingen. Er zijn opties voor het behandelen van zonnevlekken op het gezicht, zoals Cellular Luminous630 Anti-spot Corrigerend Serum.

Voor meer nuttige NIVEA-producten, klik hieronder om ons assortiment Luminous630-producten® te verkennen en de beste crèmes voor pigmentvlekken op het gezicht te vinden.

Nivea Cellular Luminous Anti-Spots