Blonde vrouw wast gezicht in badkamer

Een schitterend zuivere huid: de beste beautytips op een rij

Alle informatie die je nodig hebt voor een prachtige huid Puistjes en mee-eters zijn niet alleen een probleem tijdens de puberteit: ongeveer 28% van de volwassen vrouwen heeft last van een verontreinigde huid, voornamelijk in het gezicht, het decolleté en op de rug.

Een zuivere huid met de juiste verzorging

Gezicht en decolleté – een zuivere huid met de juiste verzorging

 • Veel vrouwen hebben last van een verontreinigde huid, voornamelijk in hun gezicht en bij het decolleté.
 • Een verkeerde verzorging is een van de meest voorkomende oorzaken van huidonzuiverheden, naast genetische aanleg, omgevingsfactoren en stress. Door de verkeerde schoonheidsproducten te gebruiken, kunnen de poriën verstopt raken. Daarom is het belangrijk dat de producten die je tijdens je dagelijkse schoonheidsritueel gebruikt, zijn afgestemd op jouw huidtype. 
 • Als je onzuiverheden op je gezicht hebt, gebruik dan de NIVEA Anti-Blemish lijn.
 • De NIVEA Dagelijkse Reinigingscrub zet de poriën open en verwijdert dode huidcellen op je gezicht en decolleté. Met dit product raken de poriën niet verstopt en schoonheidsproducten worden beter door de huid opgenomen.
 • De NIVEA MicellAIR SKIN BREATHE Biologisch afbreekbare reinigingsdoekjes verwijdert vuil en make-up, geeft de huid een zuivere uitstraling en kan eveneens als masker worden gebruikt – waardoor onzuiverheden tot het verleden zullen behoren.
 • Een gezonde en zuivere huid voelt zacht en glad aan. Om deze te behouden, kun je het beste de dode huidcellen twee keer per week verwijderen met een scrub.
Zonbescherming

Zonbescherming – de beste manier voor een gezondere, jongere en zuiverdere huid

Zorg ervoor dat je huid altijd op de juiste manier wordt beschermd tegen de zon en verwen hem regelmatig met een scrub. Je zou ook dagelijks een dagcrème met SPF (zonbeschermingsfactor) moeten aanbrengen om je huid te verzorgen, zoals Hydraterende Dagcreme van NIVEA met SPF 15.
Vocht

Vocht is essentieel voor een zuivere huid

Verwijder regelmatig losse huidcellen. Geef je lichaam dagelijks voldoende vocht met een hydraterende bodylotion van NIVEA. De NIVEA Express Body Lotion, bijvoorbeeld, biedt een intensieve verzorging.
Onder de douche

NIVEA onder de douche: verwijdert onzuiverheden en is intensief vochtinbrengend

Telt elke minuut als je in de badkamer bent? Dan is de NIVEA Verzorgende Body Milk Onder De Douche precies wat je nodig hebt. De formule hydrateert en herstelt de vochtbalans van je huid, zelfs wanneer je onder de douche staat.

Een mooie rug is ook niet slecht – zo vermijd je onzuiverheden

Huidonzuiverheden duiken altijd op bij de talgfollikels. Deze follikels, die uit een haartje en een talgklier bestaan, vind je vooral terug op het gezicht, de borstkas en de rug. Wanneer een follikelkanaal verstopt raakt of bacteriën de poriën binnendringen, ontstaat er een zwarte mee-eter. Door strakke kleding en transpiratievocht wordt de huid extra belast, voornamelijk op de rug. Hierop reageert je huid vrijwel direct met onzuiverheden. Om dit te voorkomen, is het raadzaam je rug regelmatig te wassen met een exfoliërende handschoen terwijl je onder de douche staat. Deze verwijdert voorzichtig de dode huidcellen en de poriën zullen niet meer zo snel verstopt raken. Geef je huid hierna voldoende vocht met een lichte bodylotion die je huid opnieuw zal hydrateren.

Een verontreinigde huid bij volwassenen

Schadelijke omgevingsinvloeden en verstoorde hormoonbalans

Je persoonlijke huidtype, schadelijke omgevingsinvloeden, een ongezonde levensstijl, stress en hormoonschommelingen zijn verantwoordelijk voor huidonzuiverheden bij volwassenen.  Naast omgevingsfactoren zoals UV-straling of fijn stof, zijn ook hormoonschommelingen vaak de aanleiding voor puistjes en onzuiverheden. Het evenwicht tussen vrouwelijke en mannelijke hormonen in een vrouwenlichaam verandert op bepaalde momenten, bijv. vóór de menstruatie. Hierop reageert de huid met onzuiverheden.  Tijdens een zwangerschap schieten hormonen de lucht in. Als de huid van je gezicht, decolleté of rug verontreinigd is, zou je je schildklier kunnen laten onderzoeken, want deze zorgt voor de hormoonbalans in je lichaam. De schildklierhormonen hebben een langdurig effect op je huid en beïnvloeden hoe je eruitziet.

Een zuivere huid: met de juiste crème van NIVEA en minder stress

 • Een zuivere huid is ook het resultaat van een juiste huidverzorging. Voordat je beslist welk huidverzorgingsproduct je gaat gebruiken, moet je eerst weten welk huidtype je hebt – dit kun je te weten komen met de NIVEA huidtype-test: Lees hier meer over de kenmerken van de verschillende huidtypes en welke verzorging geschikt is voor welk type.
 • Als je een vette huid of gemengde huid hebt, gebruik dan bij voorkeur volle huidcrèmes, omdat er huidonzuiverheden kunnen ontstaan op plekken waar producten met te veel olie zijn aangebracht.
 • Een droge huid heeft veel vocht nodig: hierdoor wordt de natuurlijke beschermlaag van de huid ondersteund en kunnen er geen bacteriën in de poriën terechtkomen.
 • Maar vaak is stress de oorzaak van huidonzuiverheden bij volwassenen. Je huid verzorgen, betekent dus ook je geest verzorgen, want per slot van rekening is het waar wat ze zeggen: de huid is de spiegel van de ziel.
 • Voorkom extra druk in je dagelijkse leven en vermijd stressvolle situaties. Organiseer je dagelijkse activiteiten met je gezin en op je werk zo dat je jezelf kunt trakteren op enkele me-time momenten – alleen voor jou en niemand anders.
product-stage-bg

Vocht is essentieel voor een zuivere huid