Zweetvlekken voorkomen vrouwen - NIVEA

HOE VOORKOM JE ZWEETVLEKKEN?

Zweten, we doen het natuurlijk allemaal en het is hartstikke gezond om te doen. Wanneer je lichaam het te warm heeft, ga je zweten om zo makkelijker af te koelen. Ook al is het een van de normaalste zaken van de wereld, het kan soms onprettig zijn wanneer er zweetvlekken op je kleding ontstaan. Okselvijvers of zweetvlekken ergens anders op je lichaam kunnen soms ongemakkelijk of zelfs een beetje vies aanvoelen. Daarom willen de meeste mensen zweetvlekken voorkomen. Maar hoe voorkom je zweetvlekken nu het beste? Wij geven je advies!

WAARDOOR ONTSTAAN ZWEETPLEKKEN EN IS DIT TE VOORKOMEN?

Hoe ontstaat zweet?

We benoemden het al eerder: je lichaam begint te zweten wanneer je afkoeling nodig hebt. Tijdens intensief sporten zweet je vaak het meest, maar je kunt ook zweten wanneer je gewoon rustig op de bank zit. De ene persoon zweet nu eenmaal meer dan de ander.

Je lichaam zit vol met zweet- en talgklieren. Wanneer je zweet, produceren je zweetklieren kleine vochtige druppeltjes op de huid. Omdat zweet- en talgklieren dicht bij elkaar zitten neemt het zweet vaak ook talg mee. Talg zorgt voor een extra vetlaagje op je huid, waardoor je het dus nog warmer kunt krijgen.

Vrouw man oksels zweet voorkomen - NIVEA

Gevolgen van zweten

Zweet heeft van nature een heldere kleur, maar zit vol met verschillende zouten, eiwitten en vetten. Dat zijn de stoffen die sporen achterlaten op je kleding. Draag je weleens witte t-shirts? Dan kunnen gele vlekken ontstaan door het zweten. Draag je af en toe een lichtgrijs t-shirt? Op zo’n t-shirt zijn al gauw donkere kringen te zien wanneer je zweet. Dit kan een ongemakkelijk gevoel geven als je bijvoorbeeld naar iemand zwaait: de vlek onder je oksel valt dan nog meer op. Zweetplekken kunnen dus vervelende situaties met zich meebrengen. Maar kun je zweetoksels voorkomen? Zeker weten, we vertellen je hieronder hoe.

OKSELVIJVERS EN ZWEET OP ANDERE PLEKKEN VOORKOMEN

Overmatig zweten bij je oksels is niet prettig. Lees hier wat je kunt doen tegen zweetoksels:

Gebruik een goede deodorant

Een deodorant met anti-transpirantverzorging doet wonderen. Zo’n deodorant zorgt ervoor dat je minder snel gaat zweten en voorkomt het ontstaan van vervelende geurtjes bij de oksels. Gebruik bijvoorbeeld NIVEA Dry Comfort Anti-Transpirant Roll-On voor een verfrissend en schoon gevoel.

Draag kleding van natuurlijke stoffen

Kleding gemaakt van natuurlijk stoffen geven je huid de kans om te ademen. Katoen, linnen en viscose laten genoeg lucht door waardoor je huid minder snel begint te zweten. Vermijd synthetische stoffen, zoals polyester. Dit soort stoffen houden warmte vast waardoor je sneller gaat zweten.

Zorg voor een schoon lichaam

Een warme douche nemen en al het zweet en vuil van je lichaam afspoelen is altijd goed. Wij adviseren je om na het douchen ook de juiste lichaamsverzorging te gebruiken. Houd je huid goed gehydrateerd met bijvoorbeeld een crème of olie.

Gebruik okselpads

Okselpads kun je gemakkelijk op je oksel plakken. De pads zorgen ervoor dat zweetdruppels niet op je kleding terecht komen en voorkomen zo zweetplekken.

Vrouw oksels zweten voorkomen - NIVEA

ZWEETPLEKKEN VOORKOMEN BIJ MANNEN

Mannen zweten van nature net iets meer dan vrouwen. Daarom hebben mannen iets vaker last van zweetplekken. Om zweetplekken bij mannen te voorkomen hebben wij het volgende advies:

Man zweten voorkomen - NIVEA
  • Houd je okselharen bij
    Wanneer je veel okselhaar hebt, is de kans op okselvijvers groter. Ook houden okselharen geurtjes en vocht langer vast. Zorg er daarom voor dat je jouw okselhaar bijknipt, trimt of zelfs scheert.
  • Draag een onderhemd
    Een onderhemd zorgt voor een extra laag tussen de huid en je mooie overhemd. Zo verklein je de kans op zweetplekken op je overhemd.
  • Gebruik een deodorant voor mannen
    NIVEA MEN heeft verschillende deodoranten speciaal ontwikkeld voor mannen. Probeer bijvoorbeeld NIVEA MEN Deep Anti-Transpirant Spray. Deze spray beschermt de huid tegen transpiratie en draagt bij aan een droog en schoon gevoel van de huid.