Man met baard donkere kamer

HOE KAN IK MIJN BAARD LATEN GROEIEN?

Het maakt niet uit of je nu begint met een stoppelbaard of al een volle baard hebt. Wij geven je adviezen om een baard te krijgen om trots op te zijn.

JE BAARD VERZORGEN: HOU JE BAARDHAREN NETJES

Zorg ervoor dat je baard op een positieve manier opvalt met deze eenvoudige tips om je baard te onderhouden.

HOE VERZORG IK MIJN BAARD?

Het is eigenlijk net als met het haar op je hoofd. Een opvallende baard vraagt om tijd en onderhoud om er op zijn best uit te zien. Bezuinig op onderhoud en het uiterlijk van je baard zal hieronder lijden. Onthoud dat je niet alleen voor je baardhaar zorgt, maar ook voor de gevoelige huid eronder.

Kies voor een onderhoudsproces voor je baard en hou je hier aan. Dit houdt in dat je jouw baard op regelmatige basis wast, kamt, in model brengt en hydrateert. Alleen dan krijg je zachte en soepele gezichtsbeharing waarmee je graag de show steelt.

INVESTEER IN DE JUISTE MATERIALEN EN APPARATUUR

Het maakt niet uit hoeveel talent je hebt voor stylen, je kunt alleen een goed getrimde baard krijgen als je kiest voor topkwaliteit instrumenten. Investeer in een zeer goede tondeuse, scherpe scharen en pincetten om ingegroeide haren te lijf te gaan. Dan heb je alles wat je nodig hebt om succesvol je baard te stylen.

HOE ONDERHOUD IK MIJN BAARD: BAARDVERZORGING STAP VOOR STAP

HOU JE BAARD SCHOON

Het is verbazingwekkend hoe gemakkelijk vuil en verontreinigingen zich kunnen ophopen in gezichtshaar. Regelmatig wassen is de eerste stap om te garanderen dat je baard er goed uitziet en aangenaam ruikt.

HOE ONDERHOUD IK MIJN BAARD: BAARDVERZORGING STAP VOOR STAP

Kam je baardhaar en breng het onder controle

Kam zachtjes door je baard, te beginnen bij je nek. Ontwar de aanwezige klitten en besteed aandacht aan de lastige plekken. Als je te veel weerstand tegenkomt, ga dan niet té hard trekken. Dit kan je baardhaar beschadigen of uit je huid trekken. Haal liever je kam uit je baard en begin opnieuw. Uiteindelijk gaat het je lukken.

HOE ONDERHOUD IK MIJN BAARD: BAARDVERZORGING STAP VOOR STAP

Ontwikkel je eigen persoonlijke stijl

Een ruwe en onhandelbare baard is heel vervelend, dus gebruik eenvoudige stylingtechnieken om je baard onder controle te krijgen. Bepaalde gebieden met krullend baardhaar pak je het beste aan met een haardroger en een kam, waardoor je baard er goed uit gaat zien. Hou er rekening mee dat je huid uit kan drogen als je te vaak hete lucht gebruikt. Bewaar dit voor speciale gelegenheden.

HOE ONDERHOUD IK MIJN BAARD: BAARDVERZORGING STAP VOOR STAP

Je baard verzorgen en hydrateren

Door je baard te wassen kun je de natuurlijke oliën wegnemen, waardoor je baard droog aanvoelt. Het is cruciaal om de vochtbalans in zowel je baardhaar als je gezichtshuid te herstellen.

HOE JE JOUW BAARD KUNT VERZORGEN

Je baard goed verzorgen, zowel wat reinigen, onderhouden als kammen betreft, kost de nodige tijd. Wij geven je een aantal tips om je baard op een goede manier de zorg te geven die hij verdient.

WAAROM IS HET BELANGRIJK OM JE BAARD TE WASSEN EN GOED TE VERZORGEN?

Gezichtshaar is relatief dik van structuur en kan uitdrogen bij gebrek aan goed onderhoud. De huid onder je baard bevat minder natuurlijke oliën dan je hoofdhuid, dus heeft meer behoefte aan vocht om gehydrateerd te blijven.

 

Je baard regelmatig een behandeling geven met baardshampoo is essentieel om hem er goed uit te laten zien en lekker te laten ruiken. Je moest eens weten hoeveel stof en vervuilende stoffen zich vast kunnen hechten in gezichtshaar tijdens je normale dagelijkse activiteiten.

 

Je gezicht heeft behoefte aan een milde reiniging die niet je natuurlijke oliën wegneemt en geen vet residu achterlaat. Vocht is ook erg belangrijk. Daarom is het belangrijk om je baard te wassen met producten die tegelijkertijd je baardharen conditioneren.

HELP, MIJN BAARD WIL NIET GROEIEN - WAT KAN IK DOEN?

Geen enkele man is hetzelfde en dat geldt ook voor zijn haren. Wist je dat sporten en je voedingspatroon van grote invloed kan zijn op je baardgroei? Nee? Lees dan verder om uit te vinden hoe je met een paar eenvoudige veranderingen in je levensstijl je baard nog mooier kan maken.

Begin met een abonnement bij een sportschool en leef je uit met gewichten. Dit verhoogt je testosteron-niveau. Dit kan ervoor zorgen dat je baard sneller gaat groeien.

Onderschat ook het belang van goede voeding niet!  Eet gevarieerd en gebalanceerd en zorg ervoor dat je voldoende Vitamine E en B binnenkrijgt. Dit stimuleert de ontwikkeling van dikker en gezonder baardhaar, zodat je die baard krijgt waar je altijd van droomde.

REGELMATIG REINIGEN VAN JE BAARD IS ESSENTIEEL

Om een baard perfect te onderhouden moet je regelmatig wassen zodat hij er netjes uitziet en aangenaam fris ruikt. Gebruik een milde shampoo voor je baard om hem schoon en geconditioneerd eruit te laten zien.

JE BAARD GOED TRIMMEN: PROFESSIONELE TIPS

  • Begin met het kammen van je baard om alle klitten te verwijderen.
  • Gebruik een tondeuse om je baard op de gewenste lengte te trimmen.
  • Om de zijkanten en uiteinden een natuurlijk ogend uiterlijk te geven, zet je de tondeuse in een lagere stand.
  • Gebruik een schaartje om uitstekende haren weg te knippen, zodat je baard er natuurlijk en verzorgd uitziet.

GENOEG VAN DAT GEJEUK?

Je kunt behoorlijk veel last hebben van jeuk, vooral als je baard begint te groeien. Gedurende de eerste weken kunnen je baardharen gaan omkrullen en zo je gevoelige huid irriteren. Het is dan heel verleidelijk om naar je scheermesje te grijpen en er de brui aan te geven. Hou echter vol! Deze fase gaat immers voorbij.