Baby met hoedje op strand

Onze beste zonnebrand-
crème voor jouw baby

Zomer en zon: de beste bescherming voor baby's De huid van baby’s is bijzonder gevoelig. Met de juiste zonnebrandcrème kun je de huid van jouw baby beschermen tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling. WAARSCHUWING: baby's mogen nooit rechstreeks blootgesteld worden aan de zon, zeker niet tijdens de warmste uren van 12:00 tot 16:00. Lees hier meer over de beschermingsfactor die jij nodig hebt.


Baby’s houden van de zon – zorg voor voldoende bescherming

Baby’s beschermen tegen de zon

Vanaf welke leeftijd mag ik zonnebrandcrème gebruiken om mijn baby te beschermen?

NIVEA Baby Zonnemelk zeer hoge bescherming SPF50+ beschermt baby’s al vanaf de leeftijd van 3 maanden. Dermatologen adviseren echter om baby’s en peuters tot drie jaar nooit langdurig aan direct zonlicht bloot te stellen.

Uw baby’s huid tegen de zon beschermen is kinderspel

  • Altijd handig: NIVEA zonnemelk voor baby’s met SPF 50+.
  • Breng meerdere keren per dag zonnebrandcrème aan op het gezicht en lichaam van uw baby.
  • Houd het hoofdje van uw baby koel met een hoedje of een pet met bescherming in de nek.

Direct zonlicht vormt vooral een gevaar voor de jonge, gevoelige babyhuid. Baby’s moeten volledig aangekleed zijn wanneer zij naar buiten gaan. Het is uitermate belangrijk dat je een speciale zonnebrandcrème voor baby’s gebruikt om hen te beschermen tegen schadelijke UV-straling als ze nog jong zijn. Vergeet niet dat zelfs indirecte zonnestralen de huid kunnen beschadigen. En niet alleen de huid van kinderen die zeer gevoelig is, maar ook hun ogen moeten beschermd worden tegen UV-licht. Daarom verdient het aanbeveling ook een leuke zonnebril voor uw kleintje te kopen. Lees hier wat je nog meer kunt doen om kinderen tegen de zon te beschermen.

Lees hier wat je nog meer kunt doen om kinderen tegen de zon te beschermen.

Tegen de zon

Beschermingsfactor in zonnebrandcrème voor baby’s

Bij kinderen is de zelfbeschermende werking van de huid nog niet volledig ontwikkeld; de huid kan zichzelf ongeveer 5 minuten beschermen vooraleer te verbranden. Zonnebrandcrème kan deze beschermingsperiode verlengen. Gebruik voor kinderen een zonnebrandcrème met minstens factor 30. Dit zal de beschermingstijd tot ongeveer twee en een half uur verlengen. Factor 50+ is echter ideaal voor kinderen, zeker voor baby's die nooit rechstreeks mogen worden blootgesteld  aan de zon, allerminst tijdens de warmste uren van 12:00 tot 16:00.
Uw baby insmeren
Breng de zonnebrandcrème meerdere keren per dag aan, daar de huid van een baby nog te gevoelig is om zichzelf te beschermen. Belangrijk: wanneer je de crème opnieuw aanbrengt, wordt de beschermingstijd niet verlengd, enkel de bestaande bescherming blijft behouden.