#CareBeyondSkin

Beiersdorf, moederbedrijf NIVEA, initieert een internationaal donatieproject #CareBeyondSkin dat wereldwijd 50 miljoen euro schenkt en andere lokale activiteiten ondersteunt. 

Beiersdorf België biedt financiële ondersteuning aan Rode Kruis Vlaanderen, Croix-Rouge de Belgique en UMC Sint-Pieter en voorziet het voltallige personeel van dit ziekenhuis van hygiënische- en verzorgingsproducten.

Beiersdorf stelt een internationaal donatieprogramma beschikbaar onder de naam #CareBeyondSkin om kwetsbare groepen in de samenleving te helpen in de strijd tegen 
COVID-19. De groep maakt wereldwijd 50 miljoen euro aan donaties vrij.

Stefan De Loecker, Beiersdorf Chief Executive: "Er zijn slechts twee maanden verstreken sinds onze eerste donatie Wuhan bereikte. In die tijd heeft COVID-19 zich ontwikkeld tot een wereldwijde crisis. Dit raakt ons allemaal. Als bedrijf willen we kwetsbare groepen in onze samenleving helpen, om hen de hulp en bescherming te bieden die ze nu nodig hebben". Daartoe heeft de groep het #CareBeyondSkin-programma opgestart met de duidelijke boodschap 'Wij bieden zorgproducten en ondersteuning aan hen die nu voor ons zorgen'.

Naast de 50 miljoen euro aan donaties zijn er nog andere ondersteunende activiteiten:

  • Donatie van 1.000.000 liter ontsmettingsmiddel. Beiersdorf heeft fabrieken op vijf continenten opdracht gegeven om ontsmettingsmiddel te produceren.
  • Donatie van 5.000.000 exemplaren NIVEA Creme (400 ml).
  • Financiële donaties van individuele Beiersdorf-medewerkers worden door het moederbedrijf verdubbeld.

Stefan De Loecker: "Dit is een crisis van historisch belang. We zijn ervan overtuigd dat we echt zullen moeten samenwerken om COVID-19 te overwinnen. Met ons programma willen we verder gaan dan onze core business."

Beiersdorf België
Omdat Beiersdorf niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal hulp wil bieden, is het Belgische team een samenwerking aangegaan met het Brusselse UMC Sint-Pieter. NIVEA ondersteunt hiermee het volledige ziekenhuispersoneel en voorziet hen van hydraterende- en hygiënische producten. Bovendien ontvangt dit referentieziekenhuis ook financiële steun in deze moeilijke tijd.

En om een groter deel van het land te ondersteunen, geeft NIVEA België financiële steun aan Rode Kruis Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique. Beide hebben hun acties in de strijd tegen het coronavirus versterkt om de Belgische bevolking te beschermen. Dit doen ze door het medisch personeel in de frontlinie bij te staan, door hulp te bieden aan geïsoleerde personen, bejaarden, daklozen… Beide instellingen verdelen ook de hydraterende NIVEA Creme om de handen van het verplegend personeel te verzorgen. 

@NIVEA_BE #CareBeyondSkin