Gebruik van verzorgende baby producten

Hydratatie is van groot belang voor de babyhuid om een trekkerig en jeukerig gevoel te voorkomen. Door de huid te hydrateren verbeter je het comfort en welzijn van je baby.

Je kindje drinkt (moeder)melk of water om zich te hydrateren. Daarnaast is externe verzorging ook erg belangrijk om te voorkomen dat de kwetsbare babyhuid uitdroogt. Je kunt hiervoor  verzorgingsproducten met hydraterende, beschermende en regenererende eigenschappen voor pasgeborenen en baby’s gebruiken.
Wist je dat de huid van baby’s veel sneller uitdroogt dan de huid van volwassenen? Een trekkerig gevoel laat de baby zich ongemakkelijk voelen, wat kan leiden tot vaker wakker worden en meer huilen. Verzorg de droge huid van een baby daarom altijd met producten die speciaal bedoeld zijn voor de babyhuid. 
Merk je dat je baby een droge huid heeft? Gebruik dan snel een hydraterende crème, die zowel op het gezicht als op het lichaam kan worden gebruikt. Denk er ook aan om je kind voldoende bescherming te bieden als je naar buiten gaat aangezien de huid van kinderen eerder uitdroogt door wind, zon of vorst.
Droge gezichtshuid – de huid van het gezicht droogt het snelst uit en heeft daarom speciale zorg nodig. My First Cream is daarvoor een goede keuze.
Geïrriteerde babyhuid - als je baby last heeft van huidirritatie en schilfertjes kan het zijn dat de verzorgingsproducten die je gebruikt onvoldoende hydrateren en beschermen. Probeer dan de verzorgende S.O.S crème.*
Niet alleen het gezicht en lichaam van een pasgeboren baby hebben een goede hydraterende verzorging nodig, ook de hoofdhuid en het haar van je baby verdienen aandacht. Je kunt hiervoor een 2 in 1-product gebruiken waarmee je zowel het lichaam als het haar wast, zoals Happy Bath Shampoo & Bad.

*Als de tekenen van irritatie ondanks de verzorging aanhouden of verergeren, raadpleeg dan een arts.