Grove poriën

5 TIPS OM GROVE PORIËN TE VERKLEINEN

Grote poriën: veel mensen zijn ze liever kwijt dan rijk. Bovendien zijn grove poriën ook vaak open poriën, en deze vangen makkelijk onzuiverheden op. Dit bevordert weer het verschijnen van mee-eters en pukkels. Oftewel, genoeg reden om vergrote poriën te verkleinen. Maar hoe doe je dat, poriën verkleinen? Lees deze tips!

ALS EERSTE: WAT ZIJN DE OORZAKEN VAN GROTE PORIËN?

Waarom heeft de een last van grove poriën en de ander niet? Er zijn diverse oorzaken van grote poriën, zoals:

 • Overtollige talgproductie
 • Ophoping van onzuiverheden
 • Een slechte huidhygiëne
 • Tekenen van huidveroudering
 • Genetische aanleg Sommige huidtypes hebben meer last van grove poriën, zoals de vette en de gecombineerde huid.  

Poriën verkleinen

TIP 1: REINIG JE HUID OM PORIËN TE VERKLEINEN

Aan het eind van de dag ademt je huid niet gemakkelijk. Poriën zitten verstopt met vuil, zweet, make-up en producten die je aanbrengt. Make-up verwijderen en avond reiniging zijn daarom essentieel om onzuiverheden te verwijderen. Goede reinigingsproducten helpen om grote poriën te bestrijden. Daarnaast wordt overtollig talg gereguleerd voor een heldere, stralende huid.

Grove poriën kunnen gemakkelijk verstopt raken en plaatsmaken voor mee-eters en puistjes. Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen. Zo is een stoombad is zeer effectief in het openen van de poriën om onzuiverheden te ontstoppen. Leg een handdoek over je hoofd en plaats je gezicht ongeveer vijf centimeter van het warme water en doe dit zo’n 5 tot 10 minuten. Vergeet niet om je gezicht na het stoombad af te spoelen met koud water om de open poriën weer te sluiten.

Een andere optie voor de T-zone (voorhoofd, neus, kin): het gebruik van NIVEA Clear-Up Strips. Deze ontstoppen de poriën en voeren onzuiverheden af. Resultaat: een schone, frisse huid!

TIP 2: GEBRUIK EEN SCRUB

Een andere tip in de behandeling van grove poriën: gebruik eens een scrub. Zo verwijder je dode huidcellen en open je grove poriën. Onze zuiverende rijst scrub reinigt intensief zonder de huid te irriteren. Daarnaast verwijdert deze scrub mee-eters, reinigt en verfijnt de poriën. Een ideaal product als je je vergrote poriën wilt verkleinen.

Grove poriën verkleinen

TIP 3: TONIC HELPT TEGEN GROVE PORIËN

Tonic is ook een fijn middel om grove porien mee te behandelen. Reinig eerst je gezicht met water en breng vervolgens tonic aan op je gezicht. Tonic verwijdert laatste onzuiverheden en verfijnt de huid.

TIP 4: VERGROTE PORIËN VERKLEINEN? HYDRATEER JE GEZICHT

Uitdroging draagt bij aan de verwijding van de poriën: de talgklieren produceren meer talg om de beschermende barrière van de huid te herstellen en zichzelf te verdedigen tegen externe agressies. Daarom is het heel belangrijk om je huid goed te hydrateren als je vergrote poriën wilt verkleinen. Onze tip: NIVEA Q10 POWER Anti-Rimpel +Verfijnt de Poriën Dagcrème. Dit is een verfrissende en lichte crème speciaal ontwikkeld voor mensen met grove poriën. De antioxiderende werking is verrijkt met zeewierextract dat bekend staat om zijn antibacteriële eigenschappen. Resultaat? De huid is zichtbaar verstevigd en de poriën verkleint.Open poriën

TIP 5: EEN GEZONDE LEVENSSTIJL HELPT OOK OM PORIËN TE VERKLEINEN

Ook een gezonde levensstijl draagt bij in de behandeling van grove poriën. Dit kun je doen:

 • Zorg dat je de juiste voedingsmiddelen binnenkrijgt
  Wist je dat bepaalde voedingsmiddelen gunstig zijn om poriën te verkleinen? Essentiële vetzuren, de bekende omega 3 in vis en omega 6 in dierlijke vetten en bepaalde oliën, dragen bij aan een goede waterhuishouding van de huid.
 • Vitamines en mineralen
  Om de talgproductie te reguleren, kun je vitamines en mineralen inslaan. Geef de voorkeur aan vitamine B, vitamine C en zink.
 • Probeer niet te roken
  Tabak is een van de ergste vijanden van de huid. Sigarettenrook verstopt de poriën en vertraagt de genezing. Als je niet rookt, zal je huid je dankbaar zijn!
 • Gebruik altijd zonbescherming
  UV-stralen van de zon dragen bij aan de veroudering van de huid en maken de huid dikker, waardoor de afvoer van talg wordt bemoeilijkt. Gebruik dus altijd zonbescherming als je de zon in gaat!