Lachende donkere vrouw met krullen

Mooie huid: hoe krijg je een perfecte teint

Ziet er goed uit, voelt fantastisch! Maar weinig vrouwen hebben een zuivere, mooie huid. Een frisse kleur en gezonde teint zijn geen vanzelfsprekendheid. Wat kun je doen voor een mooie huid? Heel veel, eigenlijk!

Jouw huid – een wonder van de natuur

Je huid moet veel doen. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat wordt hij blootgesteld aan verschillende invloeden, zowel van binnen- als buitenuit. De huid omhult ons, beschermt ons en bepaalt onze uitstraling.

Eén huid, verschillende taken

Wist je dat je huid ongeveer 16% van je lichaamsgewicht uitmaakt? De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Hij reguleert onze lichaamstemperatuur en slaat energie op. Maar de huid speelt bovenal een beschermende rol. Zonlicht, roken, alcohol en stress bevorderen de vorming van vrije radicalen die onze huid aanvallen.

 
En warmte, kou, vocht en verontreinigende stoffen hebben ook een rechtstreeks effect op onze huid en dus op onze gezondheid. De conditie van onze huid wordt bepaald door interne factoren, zoals erfelijkheid of het normale verouderingsproces. Wij kunnen de huid niet volledig beschermen tegen alle invloeden, maar met de juiste verzorging, kunnen wij de functies wel ondersteunen en ervoor zorgen dat hij mooi blijft. 

 

Lees hier meer over de optimale verzorging voor elk huidtype.

Onze huid is de spiegel van onze ziel

Behalve je ogen, oren en neus, heb je nog een zintuiglijk orgaan: je huid. Er is geen enkel orgaan waar we meer mee communiceren. We gebruiken de huid om te voelen, aan te raken en onze meest innerlijke gevoelens te tonen. Dankzij het zintuiglijk weefsel in onze huid, gaat de informatie niet alleen van buiten naar binnen, maar ook andersom, vanuit het diepste van onze geest. Zowel in- als externe factoren worden emotioneel verwerkt en leiden tot bepaalde huidreacties: we gaan bijvoorbeeld blozen of transpireren als wij ons schamen, we worden bleek als we bang zijn en als we gestrest zijn, krijgen we ook nog donkere kringen onder de ogen. Onze huid laat zien hoe wij de wereld om ons heen ervaren en wij erop reageren. Dus toon wat respect voor jezelf en je huid! 

Lees hier meer over hoe je innerlijke schoonheid kunt ondersteunen.

Het geheim van een mooie huid?

De conditie van onze huid wordt niet alleen bepaald door erfelijke factoren, maar ook door invloeden vanuit de omgeving of onze leeftijd. Maar jijzelf kunt ook iets doen om je huid mooi te maken. Sta op en zorg voor je natuurlijke schoonheid!

Onze schoonheidstips voor een mooie gezichtshuid!

  • Gebruik altijd verzorgingsproducten die bij je huidtype passen en je huid dus optimaal ondersteunen.
  • Gaan slapen zonder je make-up te hebben verwijderd, is heel onverstandig! Een milde wasgel en een kalmerende tonic kunnen helpen je huid er de volgende ochtend weer stralend uit te laten zien.
  • Wees lief voor je huid: Wrijf je huid niet droog met een handdoek na het reinigen. Dep je huid voorzichtig zodat je de natuurlijk beschermende laag niet beschadigt. 
  • Stress is te zien aan je lippen:  bevat voedende karitéboter en bio jojoba olie waardoor beschadigde lippen er in korte tijd weer goed uitzien.
  • Maak scrubben een wekelijks onderdeel van je schoonheidsroutine. Hierdoor behoud je een roze en fijne teint. 
  • Je huid is een nachtdier – de celdeling ligt 's nachts veel hoger dan overdag. Verwen je huid met Q10 Power Anti-Rimpel + Verzachtend Nachtcrème van NIVEA.
  • Maak je make-upaccessoires regelmatig schoon. Anders verplaats je daarmee de bacteriën naar je huid.

Houd je huid jeugdig en mooi

Er zijn veel factoren die voortijdige huidveroudering tot gevolg hebben. Je levensstijl heeft ook gevolgen voor je uiterlijk. Een evenwichtig dieet, alcoholinname, nicotine en psychologische stress zijn als vergif voor je huid. Zorg voor een gezonde levensstijl en verwen jezelf soms met rust – dat is het beste recept voor een jeugdige, mooie huid. UV-stralen kunnen ook veroudering van de huid versnellen

Gebruik daarom geschikte bescherming tegen de zon, vooral in de zomer. Met de juiste verzorging kun je heel effectief lijntjes en rimpels, de eerste tekenen van veroudering van de huid, verminderen. Q10plusC Anti-Rimpel +Energy Dagcrème heeft SPF 15 en UVA-filters om de huid te beschermen tegen vroegtijdige veroudering door de zon.  

Massage voor de geest

Een gezichtsmassage vermindert stress. Spreid je middelvinger en wijsvinger naar boven vanaf de brug van je neus. Spreid als je naar boven beweegt je vingers totdat zij de haargrens raken. Oefen lichte druk uit terwijl je dit doet.

Echte schoonheid is innerlijke schoonheid

Lijd een gezond leven: uitgebalanceerde voeding, sport en ontspanning zorgen ervoor dat je huid er fantastisch uitziet. Neem even een momentje voor jezelf en geef je lichaam de aandacht die het verdient.

Actief bezig voor een mooie huid

Duursport voor een mooie huid

Hardlopen, fietsen, Nordic Walking. Duursport beoefenen in de buitenlucht met zon zorgt ervoor dat je lichaam gevoed wordt met zuurstof waardoor je een gezonde kleur krijgt.

Actief bezig voor een mooie huid

Massage voor de geest

Een gezichtsmassage vermindert stress. Spreid je middelvinger en wijsvinger naar boven vanaf de brug van je neus. Spreid als je naar boven beweegt je vingers totdat zij de haargrens raken. Oefen lichte druk uit terwijl je dit doet.

Actief bezig voor een mooie huid

Focus op iets anders

Geestelijke ontspanning kan evenzeer helpen om na het werk je hoofd leeg te maken als fysieke inspanning. Is er iets wat je altijd al hebt willen leren? Een nieuwe taal bijvoorbeeld? Of misschien wil je iets met je handen doen na een lange dag achter de computer?

Actief bezig voor een mooie huid

Van water heb je nooit genoeg!

Door veel water te drinken, verwen je ook je huid! Water ondersteunt de cellen, transporteert voedingsmiddelen en bevordert concentratie. Drink minstens 2 liter water per dag.

Actief bezig voor een mooie huid

Natuurlijk mooie huid

Natuurlijke verzorging voor een fluweelzachte huid: verwen jezelf met een vochtinbrengend masker met olijfolie, yoghurt en avocado.

Actief bezig voor een mooie huid

Slapen maakt je mooi

Voldoende slaap en een volle nachtcrème, zo kun je je huid laten herstellen. De hoeveelheid slaap verschilt natuurlijk per persoon. De ideale hoeveelheid is ongeveer 7-8 uur.

Actief bezig voor een mooie huid

Echt ontspannend zo nu en dan.

Gezondheidstip voor mooie huid: door warmte ontspant je lichaam en geest. Maar de temperatuur van het badwater mag niet hoger zijn dan 38 graden. Met hydraterende badproducten wordt je huid niet droog. Daarnaast gaan door de stoom je poriën openstaan en hebben vochtinbrengende maskers meer