Vrouw in bed met blauwe lakens

Schoonheids-
slaapje: tips voor de perfecte nacht verzorging

Herstel van je huid "Slaap het is beste medicijn," zoals het oude spreekwoord zegt en dit geldt ook voor de gestreste huid. Door voldoende slaap te krijgen, wordt het herstel van je huid ondersteund en blijft je teint stralend.


Als je naar bed gaat, wordt je huid wakker

Voldoende slaap zorgt er niet alleen voor dat wij geestelijk alert zijn, maar ook dat onze huidcellen klaarwakker zijn. Wanneer we slapen, zal ons lichaam zich gaan herstellen. Bereid je voor op deze uren van rust met een nachtverzorging: je zult worden beloond met een gezonde, herstelde huid!

HOEVEEL SLAAP IS GOED VOOR DE HUID?

Natuurlijk verschilt de benodigde hoeveelheid slaap van persoon tot persoon, maar de ideale slaaptijd is gemiddeld 7 tot 8 uur per nacht.

Volle kracht vooruit voor celherstel

De nacht is een magische tijd. Zodra we onze ogen sluiten, gaan er veel spannende dingen van start. Terwijl wij slapen, herstellen onze cellen zich sneller dan wanneer wij wakker zijn en ons hele lichaam rust uit. Dit komt doordat de hormonen die onze stofwisseling aansturen, zich herverdelen en dat is erg belangrijk voor onze huid. Ons lichaam produceert 's nachts het slaaphormoon melatonine. Dit zorgt er niet alleen voor dat je gezond slaapt: het antioxidatieve effect herstelt schade aan de huid en heeft een positieve invloed op het verouderingsproces van de cellen. Heerlijke geuren zorgen voor prachtige dromen. Wist jij dat je neus nooit slaapt? Zelfs als je diep slaapt, is je neus nog steeds wakker. En dat is niet alles: dit is ook van invloed op onze dromen. Onderzoekers aan de Universiteit van Bochum hebben een experiment uitgevoerd waaruit bleek dat geuren invloed hebben op onze dromen. Ze hielden verschillende geuren onder de neuzen van slapende proefpersonen. Het resultaat: De geur van sinaasappel zorgde voor fijne dromen en geuren die als vies werden ervaren, hadden het tegenovergestelde effect. Zorg dus voor lekkere geuren in je slaapkamer. Het is het waard!

Verzorging de klok rond

Dag en nacht zijn als yin en yang: tegenstellingen die elkaar toch perfect aanvullen. Jouw huid heeft ook een 24-uurs ritme. Zorg dat je dag- en nachtverzorging goed op elkaar aansluiten.

Gedurende de dag moet je huid beschermd worden: 's nachts moet ze herstellen

Je huid heeft een eigen dag- en nachtritme. Gedurende de dag heeft ze bescherming en vocht nodig: 's nachts juist ondersteuning bij het natuurlijke herstelproces. Dag- en nachtcrème moeten dus perfect op elkaar afgestemd zijn. Omdat de huid 's nachts hard aan het werk is om zich te herstellen, zijn nachtcrèmes vochtinbrengend en vooral rijk aan actieve bestanddelen. 

In tegenstelling tot dagcrèmes, bevatten nachtcrèmes geen zonnefactor. Dat is de reden dat je 's nachts geen dagcrème moet gebruiken omdat een zonnefactor dan overbodig is. Breng de nachtcrème net zo zorgvuldig en nauwkeurig aan als je dagcrème. Lees hier meer over de beste verzorging voor overdag.