lachende meisjes

Leer hoe je Niacinamide voor de huid gebruikt

Alles wat je moet weten over niacinamide

Wat is Niacinamide en hoe gebruik je het?

De voordelen van niacinamide voor de huid zijn het voorkomen van tekenen van veroudering, het kalmeren van irritatie en het bieden van hydratatie.
Ontdek het advies van NIVEA over de meest effectieve manieren om het in je huidverzorgingsroutine te gebruiken.

Wat is Niacinamide?

Niacinamide, ook bekend als nicotinamide of vitamine B3, is een in water oplosbare B-vitamine die een belangrijke rol speelt bij vele aspecten van je vitale lichaamsfuncties, zoals de spijsvertering en de hersenfunctie. Ook de huid heeft baat bij het gebruik van Niacinamide, hier lees je hoe:
Wat doet Niacinamide voor de huid?

Niacinamide effecten op de huid:

 1. Herstelt de beschermende barrière van de huid

  Van niacinamide is bekend dat het de beschermende barrièrefunctie van de huid versterkt, eiwitten in de huid opbouwt en vocht insluit om milieustressoren zoals vervuiling en UV-stralen buiten te houden (gebruik het altijd met zonnebrandcrème voor de beste bescherming).

 2. Anti-aging

  Omdat Niacinamide je lichaam helpt keratine (een eiwit dat de huid er stevig en jeugdig laat uitzien) op te bouwen, helpt het sommige tekenen van veroudering te verminderen. Deze omvatten: fijne lijntjes, rimpels en huidverkleuringen.

 3. Vermindert hyperpigmentatie

  Niacinamide verhoogt de helderheid van de huid door de productie van melanine te verminderen, wat de oorzaak is van donkere vlekken.
  Het heeft ook een ontstekingsremmend effect, wat de roodheid van inflammatoire huidaandoeningen zoals acne kan helpen verlichten.

 4. Helpt bij acne

  Niacinamide kan helpen de hoeveelheid olie te reguleren die de talgklieren produceren, zodat ze niet in overdrive raken. Overtollige olie en dode huidcellen kunnen de poriën verstoppen. Deze ophoping bevordert de groei van bacteriën en dat leidt weer tot puistjes.

Is Niacinamide goed bij acne?

meisje met zwart, krullend haar

Absoluut - Het vermogen van Niacinamide om de olie- en talgproductie te reguleren, helpt puistjes voorkomen en minimaliseren, vooral nuttig voor de vette en acnegevoelige huid.


Door zijn kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen kan Niacinamide naast veel acnebehandelingen worden gebruikt, voor extra zichtbare voordelen voor de huid, zoals een verbeterde textuur en minder roodheid.

 

Bij de behandeling van acne is het gebruikelijk om harde producten te gebruiken die de huidbeschermingsbarrière aantasten. Niacinamide kan helpen de beschermende barrière van de huid te herstellen, waardoor de huid er gezond uitziet en aanvoelt.

Niacinamide alleen is echter geen behandeling voor acne. Voor hardnekkige acne-gerelateerde aandoeningen, praat met je arts over behandelingsmogelijkheden.

 

Niacinamide bijwerkingen : kan Niacinamide huidirritatie veroorzaken?

Kan Niacinamide huidzuiveringen veroorzaken? Het is een deel van het proces waarbij al het extra talg en onzuiverheden op het huidoppervlak komen en acne of droge plekken veroorzaken.
Niacinamide is een mild huidverzorgingsingrediënt dat de huid niet zuivert en geen acne veroorzaakt. Het is zelfs geschikt voor de gevoelige huid.

Wat is de beste manier om Niacinamide te gebruiken?

Niacinamide is een zeer veelzijdig ingrediënt, omdat het geschikt is voor alle huidtypen.

Om het meeste voordeel uit Niacinamide te halen, is het raadzaam het plaatselijk aan te brengen op een schone huid, in de vorm van een gezichtscrème, toner, face wash, peeling of serum.

Probeer de innovatieve NIVEA Derma Clear Skin Exfoliator met een sterk geconcentreerde formule met salicyl- en glycolzuur en niacinamide. Het stimuleert de verwijdering en vernieuwing van oude, beschadigde huidcellen en maakt de poriën schoon - het is bewezen dat het oneffenheden zichtbaar vermindert en voorkomt dat ze opnieuw verschijnen. 

Als je een gevoelige huid hebt, raadpleeg dan eerst je arts voordat je een nieuw product uitprobeert.

meisje met krullend haar, glimlachend

Wanneer gebruik je Niacinamide?

Niacinamide is geschikt om op elk moment van de dag aan te brengen. 
De volgorde waarin je Niacinamide in combinatie met je andere huidverzorgingsproducten aanbrengt, hangt af van de producten die je gebruikt. 
Geadviseerd wordt om de producten van de dunste naar de dikste consistentie aan te brengen voor een optimale opname.
Gezichtsreiniging - serum - oliën - moisturizer (met SPF als het overdag is).

Op welke leeftijd moet je Niacinamide gaan gebruiken?

Dankzij verschillende eigenschappen kan Niacinamide gebruikt worden om veel voorkomende huidproblemen in elke levensfase aan te pakken.


Is Niacinamide goed voor een droge huid?

Regelmatig gebruik van Niacinamide blijkt de hydraterende eigenschappen van vochtinbrengende crèmes te versterken, waardoor de huid beter bestand is tegen vochtverlies door het vocht vast te houden.
Naast de hydraterende eigenschappen heeft het een kalmerend effect op de huid, waardoor het een goede keuze is voor mensen met een droge huid.
vrouw met kort haar, glimlachend

Hoe lang duurt het voordat ik de resultaten kan zien?

Studies tonen aan dat ondanks je onmiddellijk na aanvang van het gebruik van Niacinamide verbetering kunt vaststellen, het meestal 8-12 weken duurt voordat er zichtbare veranderingen optreden.

Niacinamide en andere ingrediënten

Niacinamide kan worden gebruikt in combinatie met verschillende ingrediënten en producten zonder irritatie te veroorzaken (afhankelijk van de concentraties).

Niacinamide en salicylzuur:

Salicylzuur is een chemisch exfoliant en het meest bekende BHA of betahydroxyzuur.

Hoewel salicylzuur en niacinamide op zichzelf effectief zijn, zijn er gezamenlijke voordelen als je ze samen in je routine gebruikt. 

Omdat salicylzuur een chemische exfoliant is, kan je huid droog aanvoelen. Niacinamide kan helpen de bijwerkingen van het zuur te compenseren door het vermogen van de huid om vocht vast te houden te vergroten, de huidbarrière te herstellen en roodheid te verminderen.

NIVEA Derma Skin Clear Toner is zorgvuldig samengesteld met behulp van Niacinamide en salicylzuur om tegemoet te komen aan de behoeften van de naar smet neigende huid. Het brengt de huid weer in balans en hydrateert haar zonder de poriën te verstoppen. Je kunt een zichtbare huidverbetering zien in slechts 7 dagen.

Niacinamide en vitamine C:

Vitamine C of ascorbinezuur is een antioxidant die vooral bekend staat om zijn vermogen donkere vlekken en hyperpigmentatie te verminderen en de huid te verhelderen.
 Wanneer je Vitamine C combineert met Niacinamide in je huidverzorgingsroutine, gebruik je een krachtig duo voor de teint, verheldering en uitstraling van de huid.

Niacinamide en hyaluronzuur:

Hyaluronzuur, ook bekend als hyaluronzuur, is een heldere, kleverige stof die van nature door je lichaam wordt geproduceerd, vooral in je huid, ogen en gewrichten. De belangrijkste functie ervan is het vasthouden van water om je weefsels goed gesmeerd te houden. Hyaluronzuur en Niacinamide zijn beide op water gebaseerde ingrediënten die elkaars hydraterende werking aanvullen en samen kunnen worden gebruikt om je huid een verjongde en jeugdige uitstraling te geven, perfecte combinatie voor de droge huid.

Niacinamide en Retinol:

Retinol is een vrij verkrijgbare vorm van Retinoïde of Vitamine A. Vitamine A is een essentiële voedingsstof die je lichaam nodig heeft voor immuniteit, gezichtsvermogen en cellulaire communicatie.
Retinol is een sterk ingrediënt dat irritatie kan geven, vooral wanneer het de eerste keer wordt gebruikt. Retinol gebruiken met Niacinamide helpt om te profiteren van retinol met minder bijwerkingen, omdat Niacinamide de huid kalmeert en beschermt.


Niacinamide toevoegen aan je huidverzorgingsroutine

Nu je de effecten van Niacinamide op de huid kent, kun je ervan profiteren met de innovatieve NIVEA Acne Range.

Dit anti-puist gezichtsreinigingsassortiment werkt samen met de huid door het huidvernieuwingsproces te activeren proces, het verwijderen van dode huidcellen en het voorkomen van puistjes.

Deze producten combineren 8% salicylzuur en glycolzuur met niacinamide.  gemaakt om acne gevoelige huid te ondersteunen, terwijl het verbeteren van de huid beschermende barrière.

Geniet van een zichtbaar helderdere huid in slechts 7 dagen.

Probeer de NIVEA Acne lijn
vrouw die Nivea-crème op haar gezicht aanbrengt