Wat is niacinamide

MET NIACINAMIDE ZEG JE DAG TEGEN ONZUIVERHEDEN

Niacinamide is een stof die we veel binnenkrijgen via onze voeding. En maar goed ook! Want het is een essentiële vitamine die ervoor zorgt dat ons lichaam goed functioneert. Daarnaast doet het ook wonderen voor onze huid. In deze blog lees je over wat niacinamide is en wat het doet voor je huid.

WAT IS NIACINAMIDE?

Niacinamide: wat is dat precies? Het is een vitamine, beter bekend als vitamine B3. Het is een wateroplosbare vitamine en werkt samen met stoffen die van nature al in onze huid aanwezig zijn. Voedingswaren zoals noten en vis zitten bomvol met niacinamide, maar je kunt het ook terugvinden in supplementen. We hebben niacinamide nodig, zodat ons spijsverteringstelsel en zenuwstelsel goed blijven functioneren.

HET VERSCHIL TUSSEN NIACINAMIDE EN NIACINE

Niacinamide hebben we al besproken, maar wat is niacine dan? Niacinamide en niacine zijn allebei vormen van vitamine B3. De werking is ook veelal hetzelfde, maar het belangrijkste verschil is dat niacine de bloedvaatjes kan verwijden. Hierdoor kan de huid tijdelijk rood worden. Niacinamide heeft dit effect niet, en dat is de reden waarom niacinamide populairder is als het om huidverzorging gaat.

Niacinamide voor je huid

WAT DOET NIACINAMIDE?

Maar naast dat niacinamide belangrijk is voor ons spijsverteringstelsel en zenuwstelsel heeft het ook andere belangrijke werkingen, vooral voor je huid. Dus wat doet niacinamide precies voor de huid?

VERSTERKING HUID EN VERMINDERING VOCHTVERLIES

Een van de belangrijkste eigenschappen van niacinamide is dat het de huid helpt bij het aanmaken van ceramiden en vrije vetzuren. Dit zijn natuurlijke huidvetten en zij zorgen ervoor dat je huid een beschermlaag creëert. Hierdoor krijg je dus een sterkere huid en verminder je de kans op vochtverlies.

WERKT ONTSTEKINGSREMMEND EN KALMEREND

Niacinamide heeft ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen die geschikt zijn voor mensen die last hebben een onrustige huid, rode plekjes en onzuiverheden. Niacinamide remt de productie van histamine – een stofje dat zorgt voor roodheid en jeuk.

BESCHERMT TEGEN ZONSCHADE

Wat niacinamide nog meer doet voor je huid, is dat het je huid beschermt tegen zonschade. Zonnestralen kunnen je huid beschadigen en zorgen voor versnelde huidveroudering en fijne lijntjes. Gebruik huidproducten met niacinamide en je beschermt je huid tegen deze schade!

VERMINDERT PIGMENTVLEKKEN

Heb je last van pigmentvlekken op je huid? Dan raden wij het gebruik van huidverzorgingsproducten met niacinamide zeker aan. Niacinamide heeft de eigenschap om oppervlakkige pigmentvlakken te verminderen op de huid.

NIACINAMIDE TEGEN ACNE

Zoals we eerder benoemden, heeft niacinamide een kalmerende werking. Daarnaast is er nog een laatste eigenschap van niacinamide. Dat is dat het stofje de talgproductie van je huid onder controle houdt. Dit is dus zeker fijn voor mensen met onzuiverheden. Heb jij last van een onrustige huid? Dan adviseren wij om een niacinamide serum te gebruiken of een niacinamide crème. In een serum zit vaak een wat hogere concentratie van een bepaalde stof dan in gezichtscrèmes. Voor een goed resultaat kun je overwegen om een niacinamide crème in combinatie met een serum te gebruiken. Na het reinigen van je gezicht breng je altijd eerst het serum aan. Deze laat je even intrekken en daarna kun je een gezichtscrème aanbrengen.

Niacinamide tegen acne

NIACINAMIDE EN VITAMINE C

Niacinamide met vitamine C

Niacinamide werkt ontzettend goed samen met verschillende ingrediënten die terug te vinden zijn in huidverzorgingsproducten. Een ingrediënt dat er tussenuit springt is vitamine C. Niacinamide en vitamine C hebben beide fijne werkingen voor je huid en zijn daardoor een goede combinatie. Zo heeft vitamine C een antioxiderende werking en bevordert het de vorming van bindweefsel in je huid. Huidsverzorgingsproducten die niacinamide en vitamine C bevatten, zijn dus de ultieme combinatie voor een stralende huid.

NIACINAMIDE VOOR HET GEZICHT KOPEN

Wil je producten met niacinamide kopen? Ontdek dan het grote assortiment aan huidverzorgingsproducten van NIVEA. Verschillenden producten van NIVEA bevatten niacinamide. Wil je jouw gezicht met niacinamide voeden en tegelijkertijd goed reinigen? Probeer dan NIVEA Micellair Water Energy Vitamin C voor een zijdezacht en stralend resultaat.