Oogcrème: Vitaliserend en stimulerend!

Verzorg je ogen voor een frisse uitstraling Huidverzorging rond de ogen is erg belangrijk. Onder andere om rimpels rond de ogen te voorkomen of te behandelen. Doe jezelf een plezier en richt je huidverzorging ook rond de ogen op wat jij specifiek nodig.


Elke dag een stralende blik

De problematische huid rond de ogen

Donkere kringen

Na lange nachten met erg weinig slaap, verschijnen de volgende ochtend donkere kringen onder de ogen. Oogcrème stimuleert de doorbloeding en herstelt de vochtbalans. Tegelijkertijd zal het weefsel worden versterkt en wordt de microcirculatie gestimuleerd. Een concealer helpt de huid zichtbaar te verbeteren. Breng deze met mate onder de ogen aan voor een natuurlijke look. Lees hier meer over oplossingen tegen donkere kringen.

Gezwollen oogleden 

De hele nacht feesten, liefdesverdriet of een lange dag achter de computer kan 's ochtends leiden tot zware en gezwollen oogleden, die tijdens de dag meestal afnemen. Koude plakjes komkommer op gesloten oogleden leggen is een oplossing. Lees hier meer over gezwollen oogleden en hoe ze te verhelpen.


Kraaienpootjes

Kraaienpootjes of lachrimpels zijn fijne lijntjes onder de ogen en vaak de eerste tekenen van huidveroudering. Ze worden veroorzaakt door expressieve gezichtsuitdrukkingen, omgevingsfactoren of een ongezonde levensstijl. Hier helpt een rijke oogcrème, zoals Q10POWER Anti-Rimpel Oogcontourcrème die de vochtreserves aanvult.

pair

Mooie ogen vallen op, dus vergeet de gevoelige huid eromheen niet!

Waarom vereist de huid rond de ogen speciale aandacht?

Onze ogen hebben een grote invloed op hoe we op anderen overkomen. Daarom heeft de gevoelige huid rond de ogen extra intensieve verzorging nodig. De huid is hier erg dun en extreem gevoelig in vergelijking met andere delen van het gezicht. De huid rond de ogen bevat bijna geen talgkliertjes of ondersteunend vetweefsel.  Dit betekent dat de huid hier sterker reageert op externe omgevingsinvloeden: droge lucht, zonlicht maar ook slaapgebrek en ongezond eten. 

 
Dit kan leiden tot rimpels en donkere kringen onder de ogen. We knipperen maar liefst 10.000 keer per dag met onze oogleden. En ook gezichtsuitdrukkingen laten hun sporen na. Fijne lijntjes en lachrimpels kunnen met de juiste verzorgingsproducten worden verminderd. Een rijke oogcrème heeft herstellende en verkwikkende eigenschappen. Niet enkel de juiste gezichtsverzorging zorgt voor een stralende huid rond de ogen, maar ook een gezonde levensstijl draagt hier aan bij.

Ondersteun het natuurlijk herstel van de huid

Voor een zichtbaar gezondere huid heb je maar één ding nodig: voldoende vocht! Daarbij komt dat, naarmate je ouder wordt, het natuurlijke herstelvermogen van de huid afneemt. Ondersteun de huid met celactiverende bestanddelen. Een oogcrème met een UV-filter biedt extra bescherming.
Eyes

Lichte teint voor stralende ogen

Voor een stralend en wakkere blik helpt een combinatie van de juiste verzorging en een lichte teint. NIVEA CELLular Luminous630 Oogcontourcrème tegen donkere kringen met de gekleurde micropigmenten, Lumicinol en magnoliaextract bijvoorbeeld. Deze verzorging corrigeert donkere plekken en ook donkere kringen onder de ogen, vermindert opgezette ogen, vervaagt kraaienpootjes en afgenomen rimpels. Dankzij het directe effect, zie je er instant stralend uit. De formule is extreem zacht en licht en werd speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid rond de ogen.

Co-enzym Q10: energie voor de cellen

Het co-enzym Q10 is echt heel krachtig. Het geeft de huid energie, beschermt de cellen tegen vrije radicalen en versnelt belangrijke stofwisselingsprocessen. NIVEA Q10 Oogcontourcrème Anti-Rimpel POWER combineert Q10 en Vitamine C in een zeer effectieve formule. Zo kun je je ogen de nodige energie geven om celherstel op een natuurlijke manier te stimuleren. Rimpels rond de ogen nemen zichtbaar af.

Eye Cream

Eye care

Breng de oogcrème op de juiste manier aan

Oogcrème moet in de huid worden geklopt en niet gewreven. Daar kun je het beste je vingertoppen voor gebruiken. Werk voorzichtig van binnen naar buiten.

Ontspannende oogmassage om rimpels te voorkomen

Huidregeneratie kan door massage gestimuleerd worden. Voedende massageolie kan de huid voorzien van belangrijke voedingsmiddelen: amandelolie en druivenpitolie bevatten veel vitamine E en andere antioxidanten. Masseer zachtjes een paar druppels olie in de huid, terwijl je kleine ronddraaiende bewegingen maakt met je vingertoppen.

product-stage-bg

Tips en oefeningen voor een ontspannen huid rond de ogen

Relaxing Eye

Ontspanning voor de ogen: twee oefeningen om af en toe te doen

Verwen je ogen, ook met een paar minuten ontspanning na het aanbrengen van oogcrème! Met deze oefeningen bevorder je de doorbloeding van de huid rond je ogen: 

Knipperen: 

 1. Plaats je duimen en je wijsvingers tegen elkaar, zodat je een bril vormt rond je ogen. 
 2. Rek de huid rond de ogen met zachte bewegingen naar boven en naar beneden. 
 3. Knipper nu twintig keer tegen de weerstand van je vingers.
 4. Sluit je ogen en ontspan. 
Deppen:
 1. Sluit beide ogen. 
 2. Druk ongeveer drie seconden met je middelvinger op het diepste punt van de binnenste ooghoek. 
 3. Dep zachtjes over de huid rond de ogen met je vingertoppen en herhaal twee keer.

Checklist: voorkomen van rimpels rond de ogen

 • Draag op warme dagen een zonnebril met een UV-filter. Deze beschermt je ogen tegen zonlicht en voorkomt dat je je ogen moet dichtknijpen. 
 • Stop met roken! Regelmatig roken droogt de huid uit. Als de huid te weinig vocht krijgt, ontstaan er sneller rimpels. 
 • Voed de gevoelige huid rond de ogen met voldoende vocht door gebruik te maken van een speciale oogcrème. 
 • Drink voldoende water zodat de huid ook van binnenuit voldoende vocht krijgt! 
 • Een gezond voedingspatroon is belangrijk: groente, zaden, fruit, kruiden, natuurlijke oliën en noten zijn rijk aan waardevolle antioxidanten die de huid glad maken en rimpels voorkomen.  
 • Ga af en toe vroeger slapen. Zo kan de huid zich herstellen terwijl je slaapt.

Water