Sinaasappelhuid en putjes verminderen

Sinaasappelhuid: zeg vaarwel tegen putjes en ga voor een strakkere huid

Een gladde en zachte huid – dat is de droom van veel vrouwen. Met speciale oefeningen en de juiste crèmes krijg je opnieuw een stevige huid en zeg je vaarwel tegen een sinaasappelhuid. In deze blog lees je meer over wat een sinaasappelhuid is en hoe je putjes in de huid voorkomt.

JOUW HUID STRAKKER MAKEN MET DE JUISTE BEWEGING EN VERZORGING

Sommige vrouwen ervaren het dragen van een mooi short of rokje als minder prettig wanneer putjes in de benen duidelijk zichtbaar zijn. Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, is een verandering in de vetcellen van het onderhuidse bindweefsel en zorgt voor putjes in je huid. Wil je af van een sinaasappelhuid en jouw huid strakker maken? Lees snel onze beweeg- en verzorgingstips voor een strakkere huid, kom er achter wat te doen tegen een sinaasappelhuid en breng jouw benen en billen opnieuw in vorm.

Sinaasappelhuid en putjes in de huid

Sinaasappelhuid: zo maak je jouw huid zachter en mooier

Onze eerste tip: neem een douche met afwisselend koud en warm water. Bij koud water trekken de bloedvaten samen en bij warm water zetten ze juist uit. Dit stimuleert de bloedcirculatie en verstevigt het weefsel. Hierdoor zullen de zichtbare putjes in de billen of benen verminderen.

TIPS VOOR EEN STRAKKERE HUID

De huid strakker maken is niet altijd even makkelijk. Toch hebben we een aantal tips voor je om jouw sinaasappelhuid te behandelen.

  • Die storende putjes verdwijnen niet zomaar. Start in de winter met je anti-sinaasappelhuidbehandeling, zodat je huid opnieuw mooi oogt tegen de tijd dat het bikiniseizoen begint.
  • Je fiets, je loopschoenen en stepapparaat zijn jouw bondgenoten op weg naar een strakkere huid. Want sporten trekt niet alleen je spieren samen, maar maakt je huid ook zachter en strakker.
  • Door speciale producten tegen een sinaasappelhuid te gebruiken, ondersteun je de versteviging van het weefsel: de NIVEA Verstevigende Q10 Bodylotion heeft een verstevigend en versterkend effect. Door de bodylotion op de plekken te smeren waar jij last hebt van putjes in de huid kun je deze plekken verstevigen. Denk hierbij aan putjes in benen of billen.
  • Cafeïne verhoogt de veerkracht van de buitenste huidlaag. Een scrub met koffiedik heeft eveneens een zuiverende werking en stimuleert bloedcirculatie in de cellen.

VERZORGING EN VOEDING TEGEN PUTJES

VERZORG EN VERSTEVIG DE HUID

De verzorging voor een strakkere huid begint ’s morgens onder de douche al. Ondersteun het effect van afwisselend koud en warm water met het verzorgende effect van de NIVEA Creme Care Douchecrème. Smeer na het douchen jouw huid in met een verstevigende bodymilk, zoals de NIVEA Verstevigende Bodymilk Q10 + Vitamin C. De hoogwaardige bestanddelen van deze bodymilk maken de huid soepeler en beduidend steviger.

TRUCS VOOR STRAKKERE HUID – VOEDING EN VERZORGING

  • Massages verbeteren de bloedcirculatie en stimuleren de lymfestroom. Masseer de huid van je billen en benen met een massagehandschoen of anti-celluliteborstel. Hierdoor pak je putjes in benen en putjes op billen effectief aan.
  • Let op met spataderen: raadpleeg eerst je huisarts voordat je deze behandelt.
  • Door ongeveer één keer per week een alkaline bad te nemen, wordt je hele lichaam gezuiverd en ontgift. Voeg vier eetlepels alkalisch zout toe aan je badwater en neem de tijd om van de helende werking te genieten.
  • Onze huid is de weerspiegeling van ons lichaam. Wanneer we gezond zijn, schittert het van binnenuit. Wanneer je veel vitamines eet en een gezond voedingspatroon hebt, zie je dat ook aan je huid! Verminder een sinaasappelhuid van binnenuit door voedsel te eten dat weinig zout bevat. Zout absorbeert water in het lichaam, wat resulteert in opgezwollen weefsel. Breng je eten daarom op smaak met aromatische kruiden in plaats van met zout.
  • Groenten die rijk zijn aan kalium, zoals broccoli, peulvruchten en spinazie, zorgen ervoor dat het teveel aan weefselvocht wordt afgevoerd. Dit resulteert in een strakkere huid waardoor jouw sinaasappelhuid zal verminderen.

EEN SINAASAPPELHUID VERMINDEREN DOOR BEWEGING

Je kunt de effecten van een sinaasappelhuid op benen en billen terugdringen met een paar eenvoudige oefeningen – mits je ze consequent toepast. Je hebt hiervoor alleen maar een sportmatje nodig.

OEFENING 1

Ga op je rug liggen en breng je benen omhoog. Buig beide knieën in een rechte hoek en laat hierbij een opening van een handbreed tussen je benen. Breng je heupen nu omhoog en strek één been naar voren uit. Tel daarna langzaam tot tien en verander van been. Slechts 10 regelmatige herhalingen van deze oefening per dag zullen je figuur en de uitstraling van je huid zichtbaar veranderen. Dit is een goede oefening voor een strakkere huid bij de bovenbenen.

OEFENING 2

Een tweede geschikte oefening om putjes in de benen te verminderen en een strakkere huid voor de bovenbenen te creëren, is een forward lunge. Voor deze oefening maak je met een been een grote stap vooruit. Zorg dat je uitgestoken been een hoek van 90 graden maakt. Buig met je andere knie naar de grond zonder dat je gehele been daadwerkelijk de grond aanraakt. Stap weer terug en doe hetzelfde met het andere been. Herhaal deze oefening 10 keer en verminder eenvoudig putjes in de benen.

OEFENING 3

Squats zijn een fijne oefening om putjes bij de billen en bovenbenen tegen te gaan. Plaats je voeten op schouderbreedte met je tenen recht naar voren. Buig je knieën en zak langzaam naar beneden. Zorg ervoor dat jouw knieën niet voor je voeten uitkomen. Houd dit even vast en kom daarna weer omhoog. Herhaal deze oefen 10 tot 15 keer. 

OEFENING 4

De bridge is ook een perfecte oefening om een sinaasappelhuid op de billen te verminderen. Ga met je rug op de grond liggen en houd je knieën gebogen. Zet je voeten stevig in de grond en duw je billen omhoog. Laat jezelf daarna rustig terugzakken. Herhaal deze oefening 15 tot 20 keer.

Oefeningen tegen sinaasappelhuid
SINAASAPPELHUID VERMINDEREN MET VERZORGING EN BEWEGING
Met onze tips en oefeningen kun je jouw huid strakker maken en daarmee een sinaasappelhuid behandelen en verminderen. Voor een strakkere huid kun je ook onze verstevigende Q10-producten gebruiken. Bekijk al onze NIVEA lichaamsverzorging en laat jouw huid stralen als nooit tevoren.