TIPS OM RIMPELS ONDER JE OGEN TE VERMINDEREN

DE BESTE VERZORGING VAN DE HUID RONDOM JE OGEN
Vaak is veroudering van de huid het eerst zichtbaar rondom de ogen. Ontdek hoe je deze gevoelige huid het beste verzorgt, waardoor rimpels onder je ogen minder zichtbaar zijn.

WAAROM HEEFT DE HUID RONDOM JE OGEN EXTRA VERZORGING NODIG?

Het is belangrijk om goed te zorgen voor de gevoelige huid rondom de ogen om oogrimpels te verminderen of zoveel mogelijk te voorkomen.

WAAROM HEEFT DEZE HUID EXTRA AANLEG VOOR RIMPELS?

De huid rondom je ogen is anders dan de rest van je gezicht. De huid is dunner om ruimte geven aan ‘vetkussentjes’ die je oogbal beschermen. Daardoor is hij gevoeliger voor schade. 

 

Doordat de huid beweegt en rekt wanneer je lacht of fronst, kunnen fijne lijntjes onder je ogen ontstaan. Ook slapen op een bepaalde zij kan effect hebben. En zelfs wanneer je gezicht helemaal ontspannen is, beweegt de huid rondom je ogen wanneer je knippert. Daarnaast bevinden zich er weinig talgklieren in het weefsel, waardoor een tekort aan vocht kan ontstaan. Uiteindelijk resulteert dit zich in het verlies van elasticiteit, lossere huid en rimpels onder de ogen.

 

Het is een heel normaal onderdeel van het huidverouderingsproces. Toch zijn er enkele stappen die je kunt uitvoeren om de rimpels onder je ogen te verminderen.

DE HUID RONDOM JE OGEN VERZORGEN

Enkele tips om de huid rondom te ogen goed te verzorgen en welke oogcrèmes je hiervoor kunt gebruiken.

BESCHERM JE OGEN TEGEN DE ZON

Uv-A- en uv-B-stralen kunnen de huid rondom de ogen beschadigen en het huidverouderingsproces versnellen. Investeer in een zonnebril met zowel uv-A- als uv-B-bescherming, zodat jouw kijkers ook tijdens de zomermaanden goed beschermd zijn.

WELKE OOGPRODUCTEN MOET IK GEBRUIKEN?

NIVEA Cellular Hyaluron Filler + Verstevigend oogcontourcrème is perfect als lichte en snel intrekkende crème voor overdag. Het hydrateert en versnelt de vernieuwing van de huid voor een meer jeugdige uitstraling.

KIES DE JUISTE OOGPRODUCTEN

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de huid rondom de ogen veel dunner en gevoeliger is dan de rest van het gezicht. Gebruik daarom altijd producten die speciaal zijn ontwikkeld voor deze huid. Zo voorkom je irritaties en extra vorming van rimpels onder de ogen.

SLIMME TIPS OM OOGCRÈME JUIST AAN TE BRENGEN

  • Was grondig je handen en knip je vingernagels voordat je begint
  • Zorg ervoor dat de huid schoon is en alle make-up is verwijderd
  • Smeer een ruime hoeveelheid oogcrème rondom de oogkas
  • Trek of duw niet aan de huid tijdens het aanbrengen
  • De warmte van je vinger helpt het absorberen van de crème
  • Voorkom dat je te dichtbij het oog komt, dit kan irritaties veroorzaken

5 MANIEREN OM DONKERE KRINGEN ONDER JE OGEN TE VOORKOMEN

Genoeg slaap

De hoeveelheid slaapt die je krijgt, heeft enorme impact op hoe je ogen aanvoelen én eruitzien. Niet alleen heb je minder energie na een korte nacht, je wallen zijn ook meer zichtbaar.

Eet gezond

Het gebrek aan vitamines zorgt ervoor dat je huid – en dus ook die rondom je ogen – er grauw uitziet. Probeer gevarieerd te eten met veel vers fruit en groenten om je gezondheid en huid een boost te geven.

Investeer in een goede oogcrème

Zonder goede oogcrème is je verzorgingsroutine eigenlijk niet compleet. Het houdt de huid rondom je ogen goed gehydrateerd en maakt wallen minder zichtbaar.

Probeer komkommer

Komkommer is meer dan alleen een ingrediënt in je salade. Heb je zichtbare wallen? Leg dan op elk oog een plakje komkommer. Na enkele minuten is de huid minder opgezwollen en gekalmeerd, door de verkoelende en hydraterende werking.

Drink genoeg water

Je huid goed hydrateren is de sleutel tot succes als je streeft naar een gezonde en stralende uitstraling. Cafeïnerijke drankjes hebben juist het tegenovergestelde effect, dus wissel dat bakje koffie in voor een glas water!