Meisje in bad probeert te verstoppen met hand

Vrouwelijke hygiëne: volledig schoon

Belangrijke tips voor een goede hygiëne Persoonlijke verzorging maakt deel uit van onze schoonheid. Het is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse verzorging en dat betekent ook de intieme gedeeltes. Wij zullen uitleggen hoe je deze goed kunt verzorgen en waar je op moet letten.


Zachte en milde verzorging

PH-waarde

Let op de pH-waarde

De huid van je intieme delen heeft een iets hogere zuurgraad. De pH-waarde van 4,0 tot 4,5 vormt de perfecte bescherming tegen bacteriën. Let voor een constante pH-waarde ook op het wasmiddel dat je gebruikt: als er te veel alkaline achterblijft in het wasgoed kan dit van 
De juiste verzorging

Zorg vooral goed voor jezelf

De vaginale flora, de beschermende laag van de vagina, biedt betrouwbare bescherming tegen pathogenen. Deze bescherming kun je in stand houden met de juiste producten voor de vrouwelijke hygiëne. Gebruik voor milde reiniging, verzorging en frisheid onderweg 

Minder is soms meer

Het belangrijkste bij vrouwelijke hygiëne is om het mild te houden. Normale douchegels en -producten bevatten zeep waardoor de gevoelige huid kan uitdrogen. Je moet altijd voorzichtig omspringen met ingrediënten als parfum en alcohol. Het beste is deze helemaal te vermijden. De verzorgingsproducten die je gebruikt, moeten pH-neutraal zijn om de natuurlijke, beschermende zuurmantel van de huid te behouden. Met andere woorden, deze moeten dezelfde zuurgraad hebben als de huid. 


Jouw intieme delen hebben een iets hogere pH-waarde. Dus gebruik in plaats van gewone douchegel en shampoo of alleen lauwwarm water of verzorgingsproducten speciaal aangepast aan de pH-waarde van jouw intieme delen. Deze waarde ligt normaal gesproken tussen de 4,0 en 4,5. Richt geen waterstralen rechtstreeks op jouw intieme delen omdat er dan bacteriën naar binnen kunnen komen. Spoel als je een washandje gebruikt dit achteraf uit onder de warme kraan. Hierdoor zulle alle bacteriën verdwijnen.

Bescherm je natuurlijke pH-waarde

Reinigingslotion
Zorg ervoor dat je een product kiest zonder zeep of kleurstoffen. NIVEA INTIMO waslotion MILD COMFORT is gynaecologisch en dermatologisch getest en geeft een heerlijk beschermend, fris feel-good-gevoel.

Vrouwelijke hygiëne: gebruik alleen milde ingrediënten

Probeer, als je meer wilt gebruiken dan alleen water, speciale vrouwelijke hygiëne producten, zoals NIVEA INTIMO waslotion MILD COMFORT. Dit is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van jouw intieme delen biedt dus optimale hygiëne en bescherming. Het bevat geen zeep en is gynaecologisch en dermatologisch getest. Het voedt de huid met zijn formule met mild kamille-extract en houdt de natuurlijke pH-waarde van de huid op peil met melkzuur.


De zurige beschermlaag van de huid mag vooral in dit gevoelige gebied niet blootgesteld worden aan sterke zeep. Want deze beschermt ons tegen ongewenste schimmelinfecties.