Vrouw in Yoga pose

Ontspannings-
oefeningen voor de innerlijke balans

Ontsnap even aan de dagelijkse stress: ontspanning voor Ontspanningsoefeningen zijn eenvoudig te leren, ondersteunen je innerlijke balans en bevorderen fysieke fitheid. Ontspan met yoga, Pilates of Nia en vind je innerlijke evenwicht!


Schoonheid van binnenuit dankzij innerlijke harmonie

Een absolute must voor echte innerlijke schoonheid: ontspanningsoefeningen. Beweging houdt ons fit en gezond en vermindert stress.

Ontspanningsoefeningen: lichte training en meditatie

  • Schoonheid van binnenuit betekent dat het lichaam en de geest met elkaar in harmonie zijn. Ontspanningsoefeningen, zoals yoga, Pilates en Nia, bevorderen de innerlijke harmonie en fysieke fitheid. Deze ontspanningsoefeningen combineren oefeningen voor spierkracht met elementen van meditatie. Na de oefeningen ben je helemaal klaar voor de dag en voelt je lichaam goed aan.
  • Yoga: Deze eeuwenoude leer uit India is een holistisch concept bestaande uit fysieke oefeningen en spirituele meditatie. Bevordert concentratie, energie, uithoudingsvermogen en innerlijke rust. 
  • Vijf Tibetaanse rites: Deze vijf yogaoefeningen die in elkaar overvloeien, zijn ideaal als je niet veel tijd hebt. Deze vorm van yoga wordt van oudsher gebruikt om de klieren te versterken. 
  • Pilates: Een uitstekende mogelijkheid om de diepliggende, vooral ondersteunende, spieren sterk te maken. Hierbij wordt dus fysieke kracht en innerlijke rust gecombineerd.
Moeder Kind
Yoga

Ontdek je energie: nieuwe kracht met yoga

Sta rechtop met je voeten uit elkaar, strek je armen naar boven terwijl je diep inademt. Breng je armen naar beneden terwijl je uitademt. Hierdoor komen je spanningen snel vrij.

Voor wie is yoga geschikt?

Yoga bevordert de harmonie en houdt je lichaam en geest gezond. De verschillende Asanas (houdingen) combineren fysieke oefeningen, speciale ademhalingstechnieken en meditatiefasen met elkaar waardoor stress afneemt en je meer energie krijgt. Yoga is op dit moment één van de populairste ontspanningsoefeningen.  Een stressvol dagelijks leven, waarin je probeert de balans te bewaren tussen je baan en je gezin, maakt veel mensen gespannen en fysiek zwak. Heb je behoefte aan wat tijd voor jezelf en wil jij je batterij opladen? Overweeg dan een yogacursus te volgen. De verschillende Asanas helpen je rustig te worden door je op jezelf te laten concentreren zodat de dagelijkse stress en spanningen verdreven worden.  Hatha yoga, met zijn eenvoudig doch effectieve fysieke en ademhalingsoefeningen, wordt vooral aanbevolen voor beginners.

Pilates: de perfecte balans bij een zittende levensstijl

Pilates maakt de spieren in het hele lichaam sterk en zorgt voor een gezonde houding.

Wat is Pilates en welke voordelen biedt het?

Je kent het gevoel wel: je hebt lange tijd achter je bureau gezeten en je rug en nek zijn vaak pijnlijk.  Misschien heb je ook weleens hoofdpijn. Hier kan Pilates bij helpen. De diepliggende spiergroepen worden sterk gemaakt door eenvoudige, maar zeer effectieve oefeningen.  Dit verbetert je basishouding zodat je meer weerstand hebt. De focus van deze ontspanningsoefeningen ligt op het sterker maken van de ondersteunende spieren rond de wervelkolom:  de rug-, de bekkenbodem- en buikspieren.  Spanning ontstaat minder vaak als deze spiergroepen sterker worden gemaakt: je voelt je vrijer, fitter en dus meer ontspannen.

Pilates

Een slanker figuur met Pilates

Diepliggende spieren worden op intensieve wijze sterker gemaakt door middel van Pilates-oefeningen en veranderen automatisch je figuur. Het resultaat: een plattere buik, een slankere taille en een gezonde houding: wat wil je nog meer?

Ontspanning, beweging en plezier: Nia en de Vijf Tibetaanse Rites

Plezier in het leven

Plezier in en liefde voor het leven – Nia, de feelgoodwork-out

De motiverende combinatie van dans, vechtsport en ontspanning bevordert het zelfbewustzijn en de coördinatie en is heel leuk. Wees je bewust van je lichaam en geniet van het moment.

Gerichte training in maar een paar stappen: met de Vijf Tibetaanse Rites

  • De Vijf Tibetaanse Rites zijn een reeks van vijf oefeningen die al eeuwenlang in Tibetaanse kloosters worden gedaan en als de sleutel tot een lang leven gezien worden. 
  • In de Vijf Tibetaanse Rites worden elementen van yoga gecombineerd met oefeningen voor het versterken van de luchtwegen. Spanning komt lost door het licht trainen van de spieren en de pezen. Zo kunnen het lichaam en de geest rust vinden. 
  • De oefeningen stimuleren de klieren en versterken het immuunsysteem. Je voelt je permanent fitter, alerter en in harmonie met jezelf. 
  • Als je maar weinig tijd hebt en toch holistisch wilt bewegen, zijn de Vijf Tibetaanse Rites de ideale ontspanningsoefeningen voor jou. Waarom niet eens uitproberen? Het kost je maar een kwartiertje!