Vrouw zittend in bed lachend

Vaarwel stress: effectieve tips

Doe het elke dag rustig aan. Je werk is chaotisch, de kinderen willen van alles en je moet nog boodschappen doen. Je hebt maar heel weinig tijd over voor jezelf. Zeg vaarwel tegen stress met de volgende tips en trucjes!


Blijf ontspannen! Zo kun je stressvolle situaties het hoofd bieden

Volledig stressvrij – vijf oefeningen om te ontspannen

  • Geestelijke spanning: masseer de spieren aan de zijkant van je neusbrug. Dit helpt om de geestelijke spanning op milde wijze te laten verdwijnen.
  • Fysieke spanning: maak een wandeling of voer lichte gymnastiekoefeningen uit en denk aan iets fijns. Lichte bewegingen en positieve gedachten laten de spieren ontspannen.
  • Gespannen gezicht: Laat je onderkaak hangen, duw hem naar voren en iets naar achter terwijl je een rondje rent.
  • Gespannen schouders: Kijk zo ver mogelijk over je schouders naar links en naar rechts om de spieren te ontspannen.
  • Slappe knieën: Loop met een stevige tred de kamer rond en druk daarna je onderbenen stevig tegen elkaar. Dit helpt om je evenwicht te hervinden en geeft nieuwe energie.
STRESS PROTECT DEO

NIVEA STRESS PROTECT Spray beschermt je tegen transpiratie veroorzaakt door warmte en

Voor vrouwen die betrouwbare bescherming tegen transpiratie willen tijdens stressvolle situaties, wordt NIVEA STRESS PROTECT Spray aanbevolen. De zeer effectieve formule met zinkcomplex en avocado-olie werkt tot 48 uur tegen vocht in de oksel en lichaamsgeur. Vaarwel stress!

Goede planning betekent minder stress

Goede planning betekent minder stress: zet iedere dag alle afspraken in een agenda. Als er een paar gaatjes vallen, gebruik die dan voor jezelf! 

Een kopje koffie in de zon, een uurtje sporten of een snelle sauna in de avond doet vaak al wonderen. Als je af en toe even tijd voor jezelf inruimt, zorgt dit voor balans in je leven zodat schoonheid vanzelf van binnenuit komt. Hiermee kun je je kracht en energie terugkrijgen voor andere dingen die je nog moet doen. Hier vind je meer inspiratie en tips voor het vinden van innerlijke balans en schoonheid.

En als het allemaal een beetje te stressvol wordt...

Ben je zenuwachtig voor je presentatie, nerveus voor je sollicitatiegesprek of heb je knikkende knieën voor je eerste date? Met deze tips houd je het hoofd beslist koel!
Vrouw in bad

Je persoonlijke pauze: beloon jezelf met een klein spaprogramma

Na een lange, vermoeiende dag is er niets ontspannender dan een warm, geurig bubbelbad. Waad in NIVEA GOODBYE STRESS badcrème en verwen jezelf en je zintuigen met de geur van lavendel en honing: ongelooflijk kalmerend en ontspannend.

Word je eigen anti-stressexpert

Een gesprek met je baas, een presentatie of een sollicitatiegesprek, sommige situaties kunnen echt stressvol zijn. Hier zijn drie tips om je te helpen vaarwel te zeggen tegen stress:
  • Tip 1: Glimlach! Een ontwapenende glimlach is het belangrijkste wat je in huis hebt: het ontspant, bedekt kleine foutjes met charme en ontspant de sfeer.
  • Tip 2: Adem rustig in en uit. Houd bij het inademen je adem even vast en adem dan gecontroleerd en bewust uit. Hierdoor ontspannen de buikspieren, gaat de borstkas ritmisch op en neer en word je rustig.
  • Tip 3: Gaap! Gapen is een reflectieve ademhalingsbeweging waardoor het lichaam zich ontspant. Probeer te gapen als je gespannen bent om jezelf rustig te maken. Dit moet je beslist voorafgaand aan je sollicitatiegesprek doen! Zuchten werkt ook goed. Zucht diep en laat alles gaan waar jij je zorgen om maakt. Je zult merken hoe bevrijdend dat is.