Rosse vrouw met blauw achtergrond

Gekleurd haar goed verzorgen

Hoe kun jij jouw gekleurde haar er langer mooier laten? Of je haar nu blond, bruin, zwart of rood is: gekleurd haar moet altijd in al zijn glorie glanzen. Met de juiste verzorgingstips zal je haar er uitzien alsof je net van de kapper komt. En dat elke dag weer.


Langdurige kleurfrisheid voor geverfd haar

Schitterend haar

Gekleurd haar: glanzend en gezond

Houd jij van fris gekleurd haar? Alleen met de juiste verzorging blijft de prachtige kleur en het fantastische gevoel voor altijd.

Hoe werkt het kleuren van haar?

De haarstructuur wordt met waterstofperoxide, wat in alle haarverf wordt gebruikt, gebleekt en geoxideerd. 
Aan het begin van het verfproces wordt de haarstructuur geopend met ammoniak. 

Daarna dringt de oxidant het haar binnen, verwijdert de natuurlijke kleurpigmenten en maakt het haar licht. De verf bestaat uit kleine moleculen die nu de haar binnendringen. Eenmaal daar gaan ze een chemische reactie aan met de oxidant waardoor de nieuwe kleur zich ontwikkeld
Alleen dan nemen de kleurdeeltjes, en dus de haar, de gewenste kleur aan.

Een betoverend gezicht

Het haar blijft gezond door de juiste verzorging te kiezen. Dat is de reden dat vrouwen met geverfd haar verzorgingsproducten moeten kiezen die bij hun haartype passen om zo langdurige kleur en zijdeachtige glans te garanderen.

Speciale bescherming voor gekleurd haar

Alle haarverf bewerkt als eerste de lipidenlaag van het haar die de bescherming van de haar vormt. 

 

Vaak wassen, UV-stralen of et hoge temperatuur tijdens het dagelijkse stylen, dragen ook bij aan de beschadigde structuur van de haar. 

Het gevolg is dat de verzwakte haarvezels niet voor langere tijd kleurpigmenten goed kunnen vasthouden waardoor de kleur vervaagd. Om deze reden moet gekleurd haar heel goed verzorgd worden. 

Rijke ingrediënten helpen het haar de externe beschermlaag te verbeteren. Hierdoor wordt de haar sterker waardoor hij het kleurpigment beter vast kan houden. NIVEA Verzorgende shampoo COLOR CARE & PROTECT en de bijpassende conditioner doen precies dat en zorgen voor een langdurige, stralende kleur dankzij het Color Oil Complex. 

 

Zij brengen de prachtige glans terug waardoor dof haar weer gaat glanzen. 

 

Lees hier meer over beschadigd haar en het verzorgen ervan.

 

Kleurolie

Waardoor blijft gekleurd haar mooi?

Gekleurd haar heeft bescherming nodig om zijn prachtige kleur vast te houden. Dat is de reden dat in de nieuwe en innovatieve formule Color Oil Complex wordt gecombineerd met voedende ingrediënten, zoals macadamia-olie met beschermende elementen en UV-filters. Hierdoor blijft de kleur l

Bescherming voor je haar in de zon

Normaal gesproken laat de natuurlijke lipidelaag van gezond haar het water er gewoon afglijden. Maar door het chloor van het zwembad en het zoute zeewater wordt deze laag zachter zodat het water het haar later kan beschadigen door de openstaande bovenlaag. Vrije radicalen, die ontstaan onder invloed van UVA-stralen, kunnen bijvoorbeeld gaan werken waardoor de kleurpigmenten weggespoeld worden. 

Dus hoe kun jij jouw haar het beste beschermen tijdens een dagje aan het strand? Ofwel door van tevoren een waterproof spray met UV-filter aan te brengen of door een haarkuur, zoals NIVEA Verzorgende Shampoo Repair & Targeted Care. Doe je haar vervolgens in een coole knot of kam het strak naar achteren. Dit zorgt voor een chique stijl voor je dag in de zon en dan hoef je 's avonds alleen maar je haar uit te spoelen en snel te wassen. Daarna zie je er weer mooi uit.Het eenvoudigste alternatief is natuurlijk het dragen van een trendy zonnehoed. Die beschermt jouw gekleurde haar in stijl!

 

Mooie zonnige dagen met NIVEA haarverzorging

Vooral gedurende de zomer moet gekleurd haar beschermd worden tegen de zon aangezien UV-stralen en zout water het haar kunnen beschadigen. Dat is de reden dat een behandeling met NIVEA Verzorgende Shampoo Repair & Targeted Care fantastisch is na een dag op het strand.

Frisse kleur in een handomdraai

Natuurlijke hulpmiddelen voor haarverzorging: Met een paar trucjes kun je gekleurd haar ook na enkele weken weer opfrissen. Er zijn veel huismiddeltjes die fantastisch zijn voor het opfrissen van de kleur van gekleurd haar.
Citroen
Natuurlijke huismiddeltjes voor een glanzende kleur

Door tijdens de ‘behandeling’ in de zon te gaan zitten, wordt het blondeereffect

Citroen is een fantastische manier om zomerse highlights aan te brengen. Breng hiervoor met een fijne kam versgeperst citroensap aan op enkele lokken en laat dit intrekken. Na maximaal 60 minuten uitspoelen en dan een haarkuur aanbrengen.
Appelazijn
Natuurlijke huismiddeltjes voor een glanzende kleur

Een goede appelazijn is een ideale haarconditioner

Spoel voor glanzende kleuren je gekleurde haar na het wassen met een mengsel van water en azijn. Meng hiervoor 100 ml azijn met 500 ml water en breng dit aan op het haar.
Zwarte thee
Natuurlijke huismiddeltjes voor een glanzende kleur

Zwarte thee geeft bruin haar een warme gloed

Een conditioner met zwarte thee is perfect voor bruin haar. Laat drie zakjes zwarte thee trekken in 200 milliliter water en laat afkoelen. Breng het brouwsel onder de douche aan op gewassen haar en laat 30 minuten intrekken onder een handdoek.
Kamillethee
Natuurlijke huismiddeltjes voor een glanzende kleur

Blond haar wordt nog blonder met een conditioner met kamillethee

Een boost voor een sprankelende kleur vooral voor blond haar: giet 1 liter kokend water op 6 tot 8 zakjes voor kamillethee. Schenk de afgekoelde vloeistof gelijkmatig over je haar en laat het in de zon drogen. Daarna een voedende haarbehandeling is raadzaam.
Avocado
Natuurlijke huismiddeltjes voor een glanzende kleur

Een haarmasker met avocado voedt het haar en geeft de kleur een levendige glans

Avocado is een fantastische kleurbeschermer voor geverfd haar. Verwijder voor deze haarbehandeling het vruchtvlees en meng het daarna met een kop room. Laat de intensieve verzorgingsbehandeling 15 tot 20 minuten intrekken in het vochtige haar. Zorgvuldig uitspoelen met lauwwarm water en