KOKOSOLIE VOOR HET HAAR


HET SCHOONHEIDSGEHEIM UIT AZIË !

Kokosolie: de geur doet je denken aan vakantie en zon, en het verzorgt je haar royaal.

KOKOSOLIE - EEN HEERLIJK GEUREND WONDERMIDDEL VOOR JE HAAR

KOKOSOLIE

Kokosolie bevat natuurlijke antioxidanten zoals vitamine E die huid en haar beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

KOKOSOLIE, NATUURLIJKE HAARVERZORGING

Als je een fles kokosolie opent en er met je ogen dicht aan ruikt, dan doet de geur je meteen denken aan zon, strand en palmbomen en lijkt het alsof je op vakantie bent. Kokosolie heeft van nature bij kamertemperatuur een nogal dikke, witte consistentie. Wanneer de olie licht wordt verwarmd, wordt hij transparant, vloeibaar en krijgt een iets intensere geur. In deze toestand kan de olie gemakkelijk worden aangebracht.

 

De inwoners van Azië ontdekten de positieve effecten van kokosolie al eeuwen geleden.

Het schoonheidsgeheim van kokosolie is laurinezuur, dat samen met verschillende verzadigde vetzuren het belangrijkste ingrediënt van dit heerlijk ruikende wondermiddel vormt. 

 

Het geperste vet van kokosnoten vormt een belangrijk onderdeel van de voeding en persoonlijke verzorging in Azië, omdat de olie erg goed smaakt, het cholesterolgehalte reguleert en een antibacteriële werking heeft.

 

Kokosolie legt ook en beschermende film rond het haar, waardoor het gezonder wordt en zachter aanvoelt. Het resultaat: gezond, zijdeachtig glanzend haar.

HOE GEBRUIK JE KOKOS OLIE ALS HAARVERZORGINGSPRODUCT?

Vaak föhnen, stylingproducten, UV-straling en droge lucht beschadigen het haar. Rijke en voedende kokosolie laat broos en dof haar weer glanzen en maakt de fragiele haarpunten weer glad. Kokosolie wordt ook aanbevolen voor een geïrriteerde of gevoelige hoofdhuid.

NATUURLIJK VERZORGD

Een haarmasker met kokosolie verzorgt beschadigd haar op een natuurlijke manier.

DIEPE VERZORGING VOOR BESCHADIGD HAAR.

Je kunt ook zelf hydraterende maskers en behandelingen maken met kokosolie. Het enige dat je nodig hebt, is koud geperste, onbehandelde kokosolie, die verkrijgbaar is bij de natuurwinkel. Kokosolie is bij kamertemperatuur een vaste substantie en hij smelt niet tot hij in contact komt met lichaamswarmte. Daarom kunt je de olie gemakkelijk afwegen. De kokosolie smelt pas bij 23 tot 26 graden, dus wanneer deze in contact komt met de huid. De olie stolt ook weer snel. Let dus op tijdens de koude wintermaanden! Maar kokosolie kan dan ook weer volledig vloeibaar zijn tijdens warme zomerdagen. Toch hoeft het niet in de koelkast bewaard te worden. Je kunt het gewoon op een koele, donkere plek bewaren. Kokosolie van goede kwaliteit is bij kamertemperatuur twee tot drie jaar houdbaar.

 

Als je een haarmasker met kokosolie wilt gebruik, was het haar dan zoals je gewend bent en dep het voorzichtig droog. Masseer daarna ongeveer een mespuntje kokosolie vanaf de hoofdhuid tot aan de haarpunten in. Wikkel vervolgens een handdoek om je hoofd en laat de olie een uur inwerken. Als je haar heel erg beschadigd is, kun je het maskers ook ’s nachts laten inwerken. Spoel het haar daarna grondig uit met warm water. Dit zal de overtollige olie verwijderen en er voor zorgen dat de hydraterende beschermlaag rond elke afzonderlijke haar blijft zitten.

DE HAARPUNTEN VERZORGEN

Een masker met kokosolie verzorgt de droge en fragiele punten, maakt ze weer glad en beschermt ze tegen breken. Breng een kleine hoeveelheid van de olie aan op de haarpunten en laat het intrekken.

KOKOSOLIE ALS CONDITIONER

Kokosolie maakt je haar zijdezacht en glanzend en kan als conditioner worden gebruikt. 

 

Laat ongeveer 2 theelepels kokosolie smelten in je hand en masseer de olie na het wassen in het haar.

 

Je kunt het na korte tijd weer uitspoelen. De ideale hoeveelheid verschilt van persoon tot persoon en is afhankelijk van de lengte en dikte van het haar. 

 

Je zult wat moeten experimenteren, maar het resultaat mag gezien worden: prachtig haar met een gezonde glans.

MINIVAKANTIE VOOR DE ZINTUIGEN MET KOKOSOLIE

Is jouw zomervakantie nog slechts een vage herinnering? Maak je geen zorgen. Door kokosolie in je haar te gebruiken, ben je weer even terug op die exotische stranden aan de Stille Zuidzee. 

Neem een kleine hoeveelheid kokosolie, sluit je ogen en geniet van de heerlijke geur van tropische kokosolie voor je deze aanbrengt in je haar of op je huid. Een massage met kokosolie neemt je ook even mee weg van de dagelijkse sleur en geeft je huid een heerlijke geur.

ALS HET OP KOKOSOLIE AANKOMT, IS DE KWALITEIT VAN CRUCIAAL BELANG

Onze tip: gebruik alleen kokosnootolie van goede kwaliteit. De olie moet koud geperst, ongeraffineerd, ongebleekt en natuurlijk zijn. Hierdoor blijven alle belangrijke voedingstoffen, vitaminen en mineralen bewaard.