Meisje met schuine vissegraat vlecht

SCHUINE VLECHT MAKEN? ZO DOE JE DAT!

Een schuine vlecht ziet er modern uit. Het kan je een nonchalante of juist stylish look geven. Gebruik dit stappenplan hoe je de mooiste schuine vlechten maakt.

WAT IS EEN SCHUINE VLECHT?

Een schuine vlecht, ook wel bekend als een side braid, is een populaire haarstijl die verschillende vormen kan aannemen. Denk bijvoorbeeld aan een nonchalante schuine vlecht die losjes over de schouder hangt, maar ook een vlecht die schuin over het hoofd loopt. Wil je jouw haar invlechten? Dat kan het beste met haar dat minimaal schouderlengte heeft.

WELKE SCHUINE VLECHT PAST BIJ JOUW LOOK?

Gevlochten haar kan op bijna elk moment. Het hangt voornamelijk van de stijl af bij welke gelegenheid de vlecht het beste past.

 

Een losse vlecht ziet er nonchalant uit – perfect voor een shopmoment met vriendinnen, of op school. Heb je een casual evenement zoals een tuinfeest? Maak de vlecht dan nog wat losser met je vingers en haal er wat losse plukjes uit. Zo krijg je de populaire rommelige look.

 

Een strakke schuine vlecht ziet er juist netter uit en kan een business look of feestelijke outfit naar een hoger niveau tillen.

 

Een schuine vlecht is ook erg praktisch in de winter. Je kunt een hoed of muts zoveel op- en afzetten als je wilt, de vlecht blijft gewoon zitten.


TIPS VOOR HET MAKEN VAN EEN SCHUINE VLECHT

Hoe maak je een schuine vlecht? Het enige wat je nodig hebt, zijn wat transparante elastiekjes en een goede haarlak.

Stap 1

Pak een pluk haar ten hoogte van je slaap. Gebruik een transparant elastiekje om het losjes vast te maken. Tip: kam een beetje NIVEA Styling Cream door de punten van je haar om te voorkomen dat je haar in de klit raakt tijdens het vlechten.

Stap 2

Verdeel het haar boven het elastiekje in twee plukken, waardoor er een soort ‘gat’ ontstaat boven het elastiekje. Haal hier de staart doorheen. Hierdoor krijgt je haar een soort twist die erg op een vlecht lijkt.

Stap 3

Pak twee volgende plukken en maak een tweede staart onder de eerste. Maak ook hier een gat boven het elastiekje en haal de staart er doorheen.

Stap 4

Herhaal dit 3 tot 4 keer tot je bij de nek bent aangekomen. Pak al het haar samen.

Stap 5

Maak drie lokken die allemaal even dik zijn. Wil je een strakke vlecht? Kam de lokken dan even door. Ga je voor een nonchalante look, dan is dit niet nodig.

Stap 6

Vlecht je haar helemaal tot het einde van je haar en zet het dan vast met een elastiekje. Trek de plukken iets losser als je wat meer volume in je schuine vlecht wilt.

Stap 7

Heb je kleine plukjes uit je vlecht steken? Smeer dan nog een beetje NIVEA Crème op je handen en beweeg van boven naar onder over je vlecht heen. Maak je vlecht af door er wat NIVEA Ultra Strong Styling Spray te sprayen. Zo blijft je vlecht goed zitten en krijgt pluizig en springerig haar geen kans.

Stap 8

Heb je fijn haar? Als je wilt voorkomen dat je haar telkens tussen je vingers door glipt, kun je het beste wat haarlak of haargel door je haar kammen voordat je begint. Hierdoor krijg je meer grip op je haar en blijft het ook beter op zijn plek zitten wanneer het gevlochten is.

 

Bij krullen kan het helpen om een beetje NIVEA Crème door je haar te kammen voor je een schuine vlecht maakt. Hierdoor raken de lokken minder snel in de klit.


EEN SCHUINE VLECHT VOOR ELKE LOOK

Een vlecht kan bijna altijd. Zeker als je hem aanpast aan je stijl, gelegenheid en outfit.

FAUX BRAID

Vind jij vlechten moeilijk? Ga dan voor een ‘faux braid’, een vlecht die eigenlijk geen vlecht is. Maak een kleine staart ter hoogte van je slapen. Doe hier weer hetzelfde trucje als bij het begin van de schuine vlecht: verdeel het haar boven het elastiekje in twee delen waardoor er een gat ontstaat. Haal hier de staart doorheen. Neem twee nieuwe lokken, bind ze vast en haal deze er ook weer doorheen.

INGEVLOCHTEN (FRANSE VLECHT)

Haal al je haar naar een kant. Begin helemaal bovenin. Pak drie plukjes haar en begin met vlechten. Bij elke ‘overslag’ die je maakt met een pluk haar, pak je een nieuw plukje bij. Zo blijft je vlecht strak op het hoofd en krijgt hij steeds meer volume. Wil je het haar niet te strak? Maak dan, nadat je het haar hebt vastgebonden met een elastiekje, elke pluk ietsje losser met je vingers.

HOLLANDSE VLECHT

Een Hollandse vlecht is een normale vlecht, maar dan onderlangs gevlochten. Maak een knot achterop je hoofd. Laat je haar ter hoogte van je nek loshagen. Verdeel dit haar in een grote en een kleine lok. Maak van elke lok een individuele vlecht door het haar onderlangs te vlechten. Plaats daarna de lokken rond je hoofd en zet ze onopvallend vast met speldjes.

NONCHALANTE SCHUINE VLECHT

Verdeel je haar in een middenscheiding en vlecht je beide lokken in zoals staat beschreven onder het kopje Ingevlochten. Stop bij beide wanneer je halverwege je achterhoofd bent en zet het haar vast met een transparant elastiekje. Bind al het haar bij elkaar met een elastiekje en haal alles voorzichtig losser met je vingers.

VISGRAATVLECHT

Haal al je haar naar een kant en verdeel het in twee gelijke lokken. Pak een klein plukje haar aan de buitenkant van de eerste lok en breng deze naar de binnenkant van de tweede lok. Herhaal dit aan de andere kant en begin daarna weer met de eerste lok. Ga zo door tot je al je haar gevlochten hebt. Bekijk onze uitgebreide beschrijving van een visgraatvlecht. Is je haar springerig? Spray er wat NIVEA Diamond Gloss Care Styling Spray op voor fixatie en glans.