0129_HC_casual_yet_chic_easy_hairstyles_for_everyday_header

Nonchalant en toch chic: makkelijke kapsels voor elke dag

Superlooks die je eenvoudig zelf kunt creëren

Altijd netjes gekapt voor elke gelegenheid? Dat is geen probleem als je weet hoe dat moet. Wij laten je stap voor stap een aantal eenvoudige en toch aparts kapsels voor elk haartype zien.

Favoriete casual looks – eenvoudige stylingtips

Perfect gestyled op elk moment van de dag

Verslapen? De boterhammetjes voor de kinderen nog smeren of te lang onder de douche gestaan? Als je haast hebt, kun je er met een eenvoudig kapsel toch goed uitzien. In slechts enkele stappen kun je een leuk kapsel creëren– zo kom je elke dag opnieuw goed voor de dag.

Sommige kapsels lijken ingewikkeld maar zijn met een paar kleine tips toch eenvoudig te realiseren. Als je weet dat je de volgende dag weinig tijd hebt, plan dan vooruit. Masseer de avond van tevoren na het wassen wat stylingmousse, bijvoorbeeld NIVEA Styling Mousse DIAMOND GLOSS CARE, in je haar en maak kleine vlechtjes. Haal de vlechtjes de volgende ochtend los en voilà, mooi golvend haar.

0129_HC_casual_yet_chic_easy_hairstyles_for_everyday_intro

De juiste föhn – de juiste look

Een professionele en goed werkende föhn is van essentieel belang, zelfs als je makkelijke kapsels probeert. Onze tip: als je je haar föhnt, probeer dan zo veel mogelijk volume te creëren boven op je hoofd. Zorg ervoor dat het haar daarbij niet te warm wordt. 

Verzorgingsproducten zoals de NIVEA Styling Mousse COLOR CARE & PROTECT kunnen helpen het haar te beschermen tegen te veel hitte tijdens het föhnen. Elke goede föhn heeft ook een lage temperatuur stand. Het laatste beetje hitte wordt door de koele lucht verwijderd en geeft je kapsel een finishing touch. Fixeer je kapsel daarna gewoon met NIVEA Styling Spray DIAMOND GLOSS CARE en klaar is Kees!

De perfecte borstel voor jouw look

De juiste borstel kiezen, is de basis van alle kapsels, ook makkelijke. 
Zeer belangrijk: borstels met haar mogen alleen op droog haar worden gebruikt. Ze zijn uitsluitend geschikt voor lang haar. Modellen met echt haar zijn ook zeer geschikt als ze voorzichtig worden gebruikt op haar en hoofdhuid. Dit zijn de beste borstels om klassieke lange kapsels mee te stylen. 

In tegenstelling tot borstels met haar, worden ronde borstels gebruikt om volumineuze, makkelijke kapsels te creëren. Voor optimaal volume neem je een streng haar en wikkelt die rond de borstel. Ronde borstels worden gebruikt om krullend haar in lange golven te föhnen.

Platte borstels worden gebruikt om het haar snel weer glad te maken tijdens het föhnen. Zelfs kroeshaar krijg je gemakkelijk onder controle met dit type borstel. 
Borstels zijn verkrijgbaar in verschillende maten voor verschillende haarlengtes. Door de ruimte tussen de haartjes raakt het haar er niet in verstrikt. Borstels met gaatjes aan de achterzijde– ook luchtige borstels genoemd – werden in de jaren 70 vaak gebruik om een natuurlijk gedroogde look te creëren. 
De reden: de borstel heeft grote gaatjes waar de warme lucht van de föhn door kan.

Casual looks voor lang en kort haar