Vragen over gezichtsverzorging?

Hier vind je antwoorden op de meestgestelde vragen.

1. Waarom is vocht zo belangrijk voor de gezichtshuid?

 

Water speelt een grote rol bij een gezonde huid. De hoornlaag bestaat voor zo'n 10-30% uit water, de diepere lagen voor een nog groter deel. Een huid met een optimale vochtbalans is soepel, egaal en heeft een intacte beschermende functie. Onvoldoende vocht kan een ruwe, droge huid tot gevolg hebben. Een droge huid kan zijn elasticiteit verliezen en er kunnen hele kleine barstjes ontstaan, die de beschermende functie kunnen aantasten. Daarom is vocht heel belangrijk voor een huid die in balans is en er gezond uitziet. De gezichtsverzorgingsproducten van NIVEA kunnen je helpen je huid te hydrateren en te voeden.

 

2. Hoe kan ik een droge gezichtshuid effectief verzorgen?

 

De beste manier om een droge huid te verzorgen is een goede balans te creëren tussen een milde reiniging en een hydraterende en voedende verzorging. NIVEA-producten voor de droge huid zijn speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan deze behoeften. Je vindt de aanbevelingen voor dit huidtype op het product. De NIVEA-reinigingsproducten voor de droge huid verwijderen op een zachte en grondige manier make-up en onzuiverheden. Ze zijn mild en houden rekening met de natuurlijke vochtbalans van de huid. De NIVEA-verzorgingsproducten bieden de huid intensieve hydratatie en lipiden. Ze ondersteunen de eigen beschermlaag van de huid en helpen verlies van vocht te voorkomen. Ook voeden ze de huid voor een egale en gezonde teint. NIVEA heeft speciale producten voor de droge huid, waaronder NIVEA Voedende Dagcrème, NIVEA Verzachtende Reinigingsmelk en NIVEA Verzachtende Tonic.

 

3. Welke factoren kunnen een droge gezichtshuid veroorzaken? 

 

De hoornlaag van de huid (het stratum corneum) wordt bedekt door een dunne hydrolipidenlaag.  Samen vormen ze een beschermlaag die je beschermt tegen bacteriële infecties en bovendien de vochtbalans van je huid op peil houdt. Beschadigingen van deze barrière kunnen uitdroging van de huid veroorzaken. Zowel factoren van buitenaf als van binnenuit kunnen tot een droge huid leiden. Factoren van buitenaf zijn weersinvloeden zoals wind, centrale verwarming, een lage luchtvochtigheid, hoge of juist lage temperaturen en UV-straling. Daarnaast spelen ook je persoonlijke gewoonten een grote rol, zoals overmatig gebruik van agressieve reinigingsproducten, bepaalde medicijnen, stress, te weinig water drinken en bepaalde eetgewoonten. Ten slotte kunnen factoren van binnenuit zoals hormonale invloeden, ziektes en huidveroudering een droge huid veroorzaken.

 

4. Waarom moet ik speciale gezichtsreinigingsproducten gebruiken?

 

Reinigen is de eerste stap in het behouden van de natuurlijke schoonheid en gezonde uitstraling van je huid. De gezichtsreinigingsproducten van NIVEA ontdoen de huid op milde wijze grondig van make-up, talg en onzuiverheden zonder uit te drogen of de zure beschermlaag aan te tasten. Ook houden ze rekening met de specifieke kenmerken van de verschillende huidtypen. Zo is de huid optimaal voorbereid op de verzorgingsstappen die na het wassen komen.

 

5. Wat kan ik doen aan grote poriën in de huid?

 

De eerste stap is dagelijks reinigen om talgresten van de huid te verwijderen. Gebruik rinse-off wasproducten, gevolgd door een gezichtstoner die past bij jouw huidtype. Daarnaast kun je 1 tot 2 keer per week een diepreinigend gezichtsmasker of een gezichtsscrub gebruiken. Uit de NIVEA-gezichtsverzorgingslijn raden we je de licht vochtinbrengende producten aan.

 

6.  Wat is het voordeel van een toner naast mijn gezichtsreiniger?

 

Reinigingsproducten ontdoen de huid op milde wijze grondig van make-up, talg en onzuiverheden. Ons nieuwe Micellair Water helpt daarnaast om mascara op waterbasis voorzichtig te verwijderen. Een toner is met name bedoeld om je gezichtshuid te zuiveren. Hij verwijdert achtergebleven resten en verfrist en hydrateert je huid. De NIVEA Tonic voor de droge of gevoelige huid verzacht, terwijl de NIVEA Verfrissende Tonic voor de gemengde huid een matterend effect heeft. Met onze toners geef je je huid hoe dan ook een diepe reiniging en een heerlijk fris gevoel.

 

7. Wat is het voordeel van een speciaal oogverzorgingsproduct rond mijn ogen?

 

De kenmerken van de huid rond je ogen zijn heel speciaal vergeleken met andere delen van de gezichtshuid. Rond de ogen is de huid erg dun en heeft hij zwakker onderhuids vetweefsel. De huid is hier erg gevoelig en reageert op veranderingen in het lichaam, met name veranderingen in het vasthouden of de verdeling van water. Door deze gevoeligheid worden dit soort veranderingen als eerste zichtbaar in het gebied rond de ogen, bijvoorbeeld in de vorm van donkere kringen of fijne lijntjes. De producten uit de oogverzorgingslijn van NIVEA, zoals Q10 Oogcontourcrème Anti-Rimpel POWER, zijn zeer mild en bevatten geen parfum. Ze helpen het ontstaan van rimpels te voorkomen en verminderen donkere kringen onder de ogen, zodat je huid er gladder en stralend uitziet.

 

8. Waarom zou ik 's avonds een speciale nachtcrème gebruiken?

 

's Avonds en 's nachts, wanneer de huid tot rust komt, versnelt het herstelproces van celdeling. Daarom is ondersteuning van dit herstelproces de belangrijkste functie van een product voor de nacht, naast hydratatie en verzorging. Speciaal samengestelde crèmes bieden de huid deze mogelijkheid. Naast het versterkte hersteleffect van verzorgingsproducten voor 's nachts verschillen ze van producten voor overdag doordat ze geen extra UV-bescherming bieden, die heb je 's nachts immers niet nodig.

 

9. Waardoor wordt de vroegtijdige veroudering van mijn huid veroorzaakt?

 

Er zijn verschillende factoren die vroegtijdige huidveroudering kunnen beïnvloeden. De belangrijkste factor is UV-straling in zonlicht, maar ook andere invloeden van buitenaf zoals een ongezonde levensstijl of psychische stress kunnen meespelen. Deze omstandigheden veroorzaken het versneld ontstaan van vrije radicalen in de huid, een belangrijke oorzaak van vroegtijdige huidveroudering.  NIVEA biedt speciale gezichtsverzorgingsproducten met een beschermingsfactor tegen de zon, zoals NIVEA Hydraterende Dagcrème met SPF 15 en Q10plus ANTI-RIMPEL Oogcontourcème met SPF 15 of SPF 30.

 

10. Moet een verzorgingsproduct voor overdag bescherming bieden tegen de zon?

 

De belangrijkste stressfactor voor een vroegtijdige veroudering van de huid is UV-straling in zonlicht. NIVEA-gezichtsverzorgingsproducten met UV-filter kunnen daarom helpen de invloed van UV-licht op je gezichtshuid te verminderen. Het belangrijkste effect van een moisturiser is over het algemeen het verhogen van het vochtgehalte in de huid, waardoor de huid er frisser en meer ontspannen uitziet. Een moisturiser met UV-filters beschermt je huid bovendien tegen UVA-/UVB-straling. Het beschermingsniveau verschilt per NIVEA-gezichtsverzorgingsproduct. Lees daarom altijd de informatie op de verpakking, voor de exacte SPF van het product van jouw keuze. NIVEA-gezichtsverzorgingsproducten met bescherming tegen de zon, zoals NIVEA Hydraterende Dagcrème met SPF 15, beschermen je huid dag na dag tegen de zon. Heb je speciale zonbeschermingsproducten nodig, bijvoorbeeld omdat je gaat zonnebaden of zwemmen in de zon, dan zijn onze speciaal ontwikkelde NIVEA Sun Care-producten de juiste voor jou.

 

11. Is het nodig om in de zomer en in de winter andere huidverzorgingsproducten te gebruiken?

 

De conditie van je gezichtshuid kan per seizoen variëren. In de winter is de huid vaak droger dan in de zomer.  Hoewel het huidtype in de loop van het jaar kan veranderen, zijn de veranderingen in het gedrag van de huid niet altijd even groot. Als je dus een lijn van verzorgingsproducten hebt gevonden die jouw gezichtshuid het hele jaar door optimaal verzorgt, is er geen reden om daarvan af te wijken. Maar als je het gevoel hebt dat je huid onvoldoende verzorgd wordt of te weinig vocht binnenkrijgt, kun je in de winter kiezen voor rijkere vochtinbrengende producten zoals NIVEA Hydraterende Dagcrème of NIVEA Voedende Dagcrème.

 

12. Wat betekent 'niet-comedogeen'?

 

Producten worden 'niet-comedogeen' genoemd als is bewezen dat ze de poriën niet blokkeren, waardoor minder mee-eters (comedonen) kunnen ontstaan. Allerlei factoren kunnen een rol spelen bij het opkomen van mee-eters. Een van die factoren is een teveel aan talg, waardoor de talgklieren verstopt kunnen raken en de huid mee-eters kan gaan vormen. Niet-comedogene reinigings- en huidverzorgingsproducten zijn speciaal bestemd voor de huid die gevoelig is voor onzuiverheden (met name de vette en gemengde huid).

Nog andere vragen?

Laat het ons weten via het contactformulier.