vrouw die foliumzuur gebruikt

Wat is foliumzuur en wat doet foliumzuur met de huid?

Foliumzuur (Vitamine B9), is een vorm van foliumzuur die fantastische anti-aging voordelen heeft voor de huid. Het is ook op andere manieren goed voor de huid, lees verder voor meer.

FOLIUMZUUR: HET BELANG VAN VITAMINE B9 BIJ HUIDVERZORGING

De eerste tekenen van veroudering verschijnen meestal vanaf de leeftijd van 25 jaar. Naarmate je huid ouder wordt, kun je meer rimpels en een verslapte huid krijgen. Dit is voor velen zorgwekkend, en als je bij de eerste tekenen van veroudering antiverouderingsproducten gebruikt, kun je je huid helpen haar jeugdige teint te behouden.

Misschien ken je hyaluronzuur of vitamine C in antiverouderingsproducten. Maar een belangrijk ingrediënt om op te letten is foliumzuur. Wat is foliumzuur? Waar is foliumzuur goed voor en, wat zijn de voordelen ervan en waarom is het goed voor anti-aging? 

WAT IS FOLIUMZUUR?

Foliumzuur, bekend als een vorm van vitamine B9, is een synthetische versie van een foliumzuur dat van nature voorkomt in voedingsmiddelen. Foliumzuur is belangrijk voor het lichaam omdat het de aanmaak van nieuwe gezonde cellen regelt, waaronder rode bloedcellen die zuurstof vervoeren. Je lichaam is niet in staat foliumzuur te produceren, dus een gezond dieet of supplementen met vitamine B9 kunnen helpen voorkomen dat je bloedarmoede krijgt. Het wordt ook wel de levensvitamine genoemd.

WAT IS FOLIUMZUUR EN IS HET GOED VOOR DE HUID?

Foliumzuur ondersteunt de algemene celfunctie, celgroei en de ontwikkeling van nieuwe cellen en helpt tekenen van veroudering te verminderen. Foliumzuur hydrateert ook de huid, beschermt haar tegen de zon en kan helpen voorkomen dat acne ontstaat. 


WAT IS FOLIUMZUUR EN IS HET GOED VOOR DE HUID?

DE VOORDELEN VAN FOLIUMZUUR VOOR DE HUID

1. FOLIUMZUUR HELPT TEKENEN VAN VEROUDERING TE VERMINDEREN
Door regelmatig foliumzuur aan te brengen, stimuleer je je huid om meer collageen aan te maken, een belangrijk structurele eiwit van je huid. Meer collageen betekent een stevigere huid - waardoor je er jonger uitziet door de tekenen van vroegtijdige veroudering te verminderen.

2. FOLIUMZUUR HEEFT ZONBESCHERMENDE EIGENSCHAPPEN
Andere voordelen van foliumzuur voor de huid zijn een vermindering van zonneschade aan de huid bij blootstelling aan UV-stralen. De aanwezigheid van vitamine B9 kan DNA-schade aan de aangetaste huid verminderen en de huidverstevigende eigenschappen zorgen ervoor dat de huid minder uitdroogt en rimpels minder ernstig worden wanneer je in de zon stapt.

3. FOLIUMZUUR KAN ACNE HELPEN VOORKOMEN
Uit sommige onderzoeken is gebleken dat er een verband bestaat tussen acne en verlaagde vitamine B9 in het bloed. Het is daarom mogelijk dat het gebruik van voedingssupplementen door deze mensen acneproblemen kan helpen beperken, maar dit is niet bewezen. Het is altijd verstandig om advies te vragen aan een arts of apotheker voordat je supplementen gebruikt, omdat een teveel schadelijk kan zijn.

vrouw met een Nivea gezichtscrème

 

vrouw die Nivea gezichtscrème aanbrengt

ANDERE VOORDELEN VAN FOLIUMZUUR

Het opnemen van foliumzuur in je dieet komt je gezondheid enorm ten goede. Door de inname van vitamine B9 te verhogen, kun je gemakkelijk gezonder haar en sterkere nagels krijgen. Foliumzuur kan helpen bij het bestrijden van schadelijke ziekten en het verminderen van neurale buis geboorteafwijkingen tijdens de zwangerschap, waardoor het een ingrediënt is dat je lichaam op een aantal manieren ten goede komt

 

WAAR ZIT FOLIUMZUUR IN?

Foliumzuur komt van nature voor in voedingsmiddelen zoals bladgroenten zoals broccoli en asperges, citrusvruchten, zonnebloempitten, granen, eieren en zeevruchten. Foliumzuur komt voor in verrijkte voedingsmiddelen zoals brood, pasta en ontbijtgranen. Een glas melk is ook een uitstekende bron van foliumzuur. 

Foliumzuur is ook te vinden in supplementen en tabletten, of in huidverzorgingsproducten zoals gels, vochtinbrengende crèmes en serums. Aloë Vera is een geweldige bron van foliumzuur en vitamine B12, een ingrediënt dat ook wordt gebruikt om huidpigmentatie te verbeteren.


VOEG FOLIUMZUUR TOE AAN JE HUIDVERZORGINGSROUTINE MET NIVEA'S CELLULAR ASSORTIMENT

De NIVEA Cellular Expert Filler-lijn ondersteunt het vernieuwings- en verjongingsproces van je huid en bevat anti-age ingrediënten om de tekenen van huidveroudering te verminderen.

Met twee soorten hyaluronzuur, foliumzuur en antiverouderingsstoffen (creatine, glycerine, magnolia-extract). Het NIVEA Cellular Expert Filler-assortiment is samengesteld om je huid te helpen haar natuurlijke schoonheid te behouden door de oorzaak te behandelen en de tekenen van veroudering te verminderen.

Met de NIVEA Cellular Expert Filler lijn kan je anti-aging huidverzorgingsroutine er als volgt uitzien:
 

STAP 1: NIVEA CELLULAR EXPERT FILLER OOG- & LIPCONTOURCRÈME

De huid rond je ogen en lippen is het dunst, waardoor ze eerder zichtbare tekenen van veroudering vertonen dan andere delen van je gezicht. Nadat je je gezicht hebt gereinigd van verontreinigende stoffen en onzuiverheden, pak je de CELLULAR EXPERT FILLER OOG- & LIPCONTOURCRÈME om statische en dynamische rimpels op te vullen en de contouren van je ogen en lippen te verstevigen.

STAP 2: CELLULAR EXPERT FILLER GECONCENTREERD ANTI-AGE SERUM

Door een Serum toe te voegen aan je routine krijg je rijke en gezonde ingrediënten in je huid. Het Geconcentreerde Anti-Age Serum met zuiver foliumzuur en hyaluronzuur kan helpen om je huid te verstevigen en een nieuw gezicht te geven, waardoor de zichtbare rimpels worden opgevuld.

STAP 3a (overdag): CELLULAR EXPERT FILLER INTENSE DAGCRÈME SPF30

Maak je ochtendroutine af met de NIVEA Cellular Expert Filler Intensive Anti-Age Day Care, een luxueuze, fluweelzachte gezichtscrème met een rozige textuur. Deze dagcrème is verkrijgbaar in SPF 30 en is geformuleerd met zuiver foliumzuur en de twee soorten hyaluronzuur.

STAP 3b (nacht): CELLULAR EXPERT FILLER PLUMPING NACHTCRÈME

Introduceer iets nieuws voor je schoonheidsslaapje met de NIVEA Cellular Expert Filler Plumbing Nachtcrème. Deze crème ondersteunt de celvernieuwing, waardoor je wakker wordt met een verfrist en verjongd uiterlijk.

De NIVEA Cellular Expert Filler Plumbing Nachtcrème is verrijkt met ingrediënten die je huid helpen stralen en glad aanvoelen en werkt perfect samen met de andere producten uit het assortiment.

Blader door NIVEA Cellular Expert Filler Range met Foliumzuur: