Vrouw sproeten kijkt naar beneden

Verzorgings-
tips voor een gemengde gezichtshuid

Behendig worden in het balanceren De gemengde huid is een speciaal geval: deze bestaat uit twee huidtypes waarbij sommige gebieden van de huid nogal droog zijn terwijl andere vettiger en gevoeliger voor onzuiverheden zijn. Wij zullen laten zien welke verzorging ideaal is voor de gemengde huid.


Wat zijn de kenmerken van de gemengde huid?

De gemengde huid heeft een belangrijk kenmerk: de huid in de T-zone, bestaande uit het voorhoofd, kin en neus, is vetter dan andere zones. De wangen zijn op hun beurt, normaal tot droog. Je moet bij de verzorging van de huid rekening houden met de verschillende eigenschappen van de huidzones.

Wat zijn de kenmerken van de gemengde huid?

De gemengde huid wordt zo genoemd omdat deze bestaat uit twee huidtypes: normale tot droge huid en vette, onzuivere huid. De huid in de T-zone, bestaande uit het voorhoofd, kin en neus, is vetter dan de andere zones. Deze glimt en is vatbaar voor onzuiverheden omdat de talgkliertjes in deze zone van het gezicht uitzonderlijk actief zijn. De wangen zijn op hun beurt, normaal tot droog.  Kies een verzorgingsproduct op maat van jouw huidtype, om zo te zorgen voor een herstelde vochtbalans van de huid zelf.
Een gemengde huid, voor altijd?

Houd je altijd een gemengde huid?

Een gemengde huid ontstaat voornamelijk als je jong bent. De individuele huidzones passen zich op een gegeven moment aan elkaar aan gedurende jouw leven of anders wordt je huid over het algemeen langzaam droger naarmate je ouder wordt.

De balans van je huid herstellen

Als je een gemengde huid hebt, wordt de T-zone, het gebied tussen het voorhoofd, de neus en de kin, snel te vet bij het gebruik van verzorgingsproducten. De wangen drogen daarentegen uit door gebrek aan verzorging. Dit leidt tot een strak gevoel. In principe wordt hier een vochtinbrengende crème aanbevolen die niet al te vet is.

Evenwichtsoefening nr. 1: reinigen

Het dagelijkse reinigen vormt een bijzondere uitdaging: in de T-zone moet voorzichtig het vet verwijderd worden, om mee-eters en pukkeltjes te helpen voorkomen, terwijl de drogere huid geen vocht mag verliezen. NIVEA Verzachtende Tonic is hier ideaal voor. 

Het is belangrijk om je huid niet vaker dan twee keer per dag te reinigen. Een keer 's ochtends en een keer 's avonds. Anders drogen de gevoelige huidzones nog meer uit. 
Tip: gebruik een milde reinigingsgel. Die reinigt grondig en voorkomt irritatie. Tonifieer daarna voornamelijk de talgrijke T-zone met een gezichtstoner. NIVEA Verfrissende Tonic houdt de natuurlijke vochtbalans in stand.

Evenwichtsoefening nr. 2: verzorging

Het probleem dat jij moet oplossen bij het verzorgen van een gemengde huid is om ervoor te zorgen dat de zones met vette huid niet overmatig vet worden. En de zones met droge huid hebben voldoende hydratatie nodig.  Tip: zorg ervoor dat je een lichte crème met weinig vet gebruikt en deze iets dunner aanbrengt op jouw voorhoofd, neus en kin. Het is belangrijk dat de crème een vochtinbrengend effect heeft maar tegelijkertijd licht is. Natuurlijk kun je dezelfde crème op beide zones gebruiken. Maar zorg er wel voor dat je een crème kiest die past bij jouw huidtype, bijvoorbeeld NIVEA Hydraterende Dagcrème met vitamine E. Kies voor de huid rond de ogen een crème die speciaal geschikt is voor dit gevoelige gebied.

Zo verandert de gemengde huid aan de hand van de seizoenen

De gemengde huid in de winter

De gemengde huid in de winter

Door de droge lucht van de verwarming, heeft de huid de neiging uit te drogen. Je huid heeft extra bescherming en vocht nodig.
De gemengde huid in de zomer

De gemengde huid in de zomer

In de zomer wordt het glimmende gedeelte van de huid meer benadrukt. Bedenk bij de verzorging van je huid altijd dat de huid de seizoenen volgt. Vergeet nooit om in de zomer zonbescherming aan te brengen!

Make-up voor de gemengde huid

Blijft je make-up niet de hele dag zitten en moet je deze soms bijwerken? Dat is één van de kenmerken van de gemengde huid. De T-zone tussen het voorhoofd, de neus en de kin gaat al snel glimmen. Zoek uit welke make-up geschikt is voor de gemengde huid en hoe je er de hele dag stralend uit kunt blijven zien.
Yoga

Een mooie huid met een getinte dagcrème

Getinte dagcrèmes zijn vooral ideaal bij het sporten omdat zij de poriën niet verstoppen. Deze lichte crème zorgt ervoor dat je geen make-up of poeder nodig hebt als je transpireert waardoor je teint er egaal en glad uit blijft zien.

Een alternatief voor foundation

Een getinte dagcrème beschermt niet alleen de huid maar zorgt ook voor ook een egale teint. De BB Cream Light van NIVEA maakt zacht, dekt, zorgt voor vocht en beschermt. Deze crème bevat mineralen, provitamine B5 en een beetje foundation. Je kunt een getinte dagcrème gebruiken in plaats van een foundation. Hoewel deze minder dekt, krijgt de huid wel extra verzorging.