Verzorging van mooie handen

Belangrijke manicure tips De conditie van onze handen en nagels zegt veel over ons, want zij worden dag na dag aan veel stress blootgesteld. Intensieve verzorging en regelmatige manicure zijn dus erg belangrijk: NIVEA kan je adviseren waar je op moet letten.


Teer en behoefte aan verzorging: alles wat je moet weten over de huid van je handen

Geef je huid een beetje extra aandacht

Een beetje extra verzorging 's nachts is redelijk simpel: breng een dikke laag crème aan (NIVEA Zijdachte Handcreme bijvoorbeeld) en doe een paar dunne, katoenen handschoenen aan. Houd ze de hele nacht aan en wordt wakker met heerlijk zachte handen.

Nagels, nagelbedden en nagelriemen: tot in de puntjes verzorgd

Mooie nagels maken je handverzorging helemaal af. Dus verwen jezelf regelmatig met een manicure voor je nagels, nagelriemen en nagelbedden. Lees hieronder er meer over. 
Maar wat kun je nog meer doen voor je nagels?

Zorg ervoor dat als je crème op je handen aanbrengt je dat ook doet op je nagels. Masseer als je crème aanbrengt op je handen (of voeten) ook wat crème licht in de randen van de nagels. 

Er zijn ook speciale bokkenpootjes te koop die geïmpregneerd zijn met nagelolie. Gebruik het bokkenpootje, breng de vochtinbrengende crème snel en eenvoudig aan op de randen van je nagels en wrijf zacht in. 
Je kunt ook 's avonds voor je naar bed gaat nagelolie in je nagels masseren. 
Dit zorgt voor extra hydratatie, maakt de nagels sterker, gezond en glad. 

Nog een voordeel: de nagelriemen verhoornen niet zo erg en spaart dus tijd uit voor een bezoek aan de manicure of pedicure. 
Lees hier meer over de beste manier om je voeten te verzorgen.

Handcrème met dexpanthenol: het extra ingrediënt voor vocht en verzorging

Extreem droge handen zijn ruw en hebben kloofjes die veel verzorging en aandacht nodig hebben. Probeer NIVEA SOS REPAIR & CARE Handbalsem. De Hydra Q1-formule is sterk vochtinbrengend en dexpanthenol verzacht het gevoel van een strak staande huid.

Tips voor het verzorgen van droge handen

Vocht, vocht, vocht! Omdat de huid van je handen zich niet kan herstellen vanwege het gebrek aan onderhuids weefsel heeft deze veel vocht nodig.

Intensieve verzorging van droge handen
Extreem droge handen jeuken, de huid is gespannen en ze hebben vaak kloofjes. Volle handcrèmes met dexpanthenol en calendula-olie beloven snel resultaat. Ze verzachten de gestreste huid direct, bieden bescherming en ondersteunen het herstelproces. 

Onze tip: kies een handcrème met Hydra IQ, zoals Zijdezachte Handcreme van NIVEA die de huid non-stop voorziet van vocht.

Hoe volgen enkele feiten die je moet weten over de huid van je handen

 • De huid van je handen is bijna net zo gevoelig als je gezicht en krijgt meer te verduren omdat onze handen constant bezig zijn.
 • De huid op de rug van onze handen is erg dun en heeft weinig vetweefsel in de onderhuid. Hierdoor is deze gevoelig en veroudert het sneller.
 • De palmen hebben meer vetweefsel en bindweefsel en zijn steviger. Maar zonder haar en tagklieren kunnen ze moeilijk vocht opnemen.
 • Externe factoren zoals zon, kou, warmte en water, verstoren de natuurlijke beschermlagen van de huid.
 • Het doel van handverzorging en manicure is de handen te beschermen tegen uitdroging en ze te hydrateren.

Handverzorging met NIVEA: tips voor verzorging van je handen en nagels

Reinigende scrubs, volle maskers en de juiste vochtinbrengende verzorging zorgt voor gezonde nagels en mooie handen.

Scrubs: in no time een fluweelzachte huid

Een scrub biedt uitkomst en kan ook gemakkelijk thuis gedaan worden: 
Meng gewoon drie eetlepels olijfolie met twee eetlepels suiker. 
Breng het mengsel ruim aan op je handen en masseer het dan in zonder veel druk uit te oefenen. De olijfolie maakt de huid zacht en glad en de suiker verwijdert de dode huid en zorgen voor een betere bloedcirculatie

Spoelde scrub ten slotte af met lauwwarm water. Nu zijn je handen helemaal klaar voor de volgende verzorgingsfase en manicure.

Stap voor stap: de perfecte manicure

 1. Net als de huid van je handen, worden je nagelriemen ook snel droog of gaan rafelen. Om die reden hebben ze ook veel vocht nodig.
 2. Voed de nagelriemen regelmatig met olie of crème, na iedere manicurebehandeling. Voorzichtig inmasseren en even in laten trekken!
 3. Bij de verzorging van je handen en het knippen van je nagels, kun je beter een schaar gebruiken dan een nagelknipper. Een knipper veroorzaakt vaak kleine haaltjes die dan later tot scheurtjes kunnen leiden.
 4. Vijl je nagels vervolgens in model met een nagelvijl. Door het gladde oppervlak kunnen de nagels heel fijn worden gevijld. Begin met de grove kant gevolgd door de fijne kant.
 5. Het is belangrijk om maar één kant op te vijlen zodat de structuur niet beschadigd raakt.
 6. Een ronde vorm tot net iets over het vingertopje ziet er het natuurlijkst uit.

De crème die past bij elke handverzorging